gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Edwin Harteveld35.91
2Johan Gelauff33.61
3Peter van Dijk33.6
4Frank Baksteen33.14
5Geert van Beek32.82
6Rob Buis32.66
7Frank Baksteen32.53
8Patrick de Jongh32.01
9Niek Huisman31.8
10Theo Boudewijn31.38
11Dirk Hacha31.38
12Dirk Hacha31.06
13Pat Erauw30.77
14Koen van der Avoort29.49

Waarheen? Herkingen? Ouddorp? Zonnemaire .....   
Herkingen was gelukkig niet druk. Max aantal gelijktijdige bezoekers was 8 denk ik..

Gezellig met Rob Buis, Edwin Harteveld, Patrick de Jong, Dick Hacha, Jeroen Jacobs, Niek Huisman en Pat Erauw.

Wat nu weer optuigen? Dag en richting zijn goed voorspeld maar zoals in in heel 2016 zaten ze er weer goed naast qua windsterkte.

122, 100 en speed meegenomen.. je weet nooit

Poging nummer 1 81cm board met 7.9.

Even een paar runs gemaakt want ik vond het zwaar meet wel een lekker piek met de boot.

Second session with smaller setup.

Even my alpha is better than yesterday and I thought the PD cannot turn.

Alpha is not my thing, leave that to Rob, Patrick an Niek

Volgens een Buisisch gezegde is 60 avg en een alpha boven de 40 een prima dag. Die 60 niet gehaald maar wel heerlijk gevaren! Alpha op het klokkie 47 maar er gaan helaas 2 km;s vanaf. De enige smet op de dag. 

Mooie van de winter is dat het niet zo druk is, het jagermeistertje was lekker Dirk, doen we vaker :)

 

Ik was vandaag net zo wisselvallig als de voorspellingen van de afgelopen dagen. Waar ga ik heen, Zonnemaire, Ouddorp haven, Oostvoorne of toch Herkingen.... Uiteindelijk op de kruising N57 met de N59 pas de keuze gemaakt voor Herkingen. Wat tuig ik op 7.0 of 7.8.... Gestart met de 7.8 op de Falcon 89, maar die 7.8 was wat aan de grote kant en een ingeschoven lat. Gewisseld voor de 7.0 en gelijk ook maar de Mistral speed gepakt. Daar de snelste runs mee gevaren.

Daarna nog maar even gewisseld voor de JP 54 en de sessie weer geeindigd met de Falcon 89. De speedruns verder maar laten schieten en een hele massa @'s gedraaid. De snelste daarvan was met de Falcon (denk ik)...

Wel heel lekker gevaren want zoals altijd is iedere sessie met een avg van 60 + en een @ van 40+ een goede sessie.  

 

Later nog ff de 100L 65cm gepakt had ik eerder moeten doen , veel leuker!

Gezellige laid-back wintersessie met een iets te klein zeil, maar daardoor nooit op mijn adem getrapt in deze frisse omstandigheden.

GPS-results geopend...hee waar is die goede run gebleven? Damn, geskipt, en ik ging al niet vooruit.

Daarna naar de alpha. Heu?? Een PR! (al is het met 0.02 km/h) Waar heb ik die gevaren? Mijn smile die ff weg was, was er gelijk dubbel terug :-)

Zolang Niek en Pat E niet gepost hebben, de snelste alpha van de dag. Dus Frank: zet mij maar bij dat lijstje hierboven. haha

max display 70.52 km/u

Eerste keer met de Speed 70, heerlijk boardje!

op de gok een kleinere vin eronder gedaan, om te kijken wat hij doet met 36 cm, nou hij loopt prima, zelfs aan de wind!

BOEM!

Geleend boardje een Manta 61 deze keer!! Dus niet gevaren met de 59.

Ik twijfelde een beetje vanwege de kou maar toch maar overgestoken vanaf de boothelling want daar was niemand vandaag. Op Herkingen watmeer bekende gelukkig. Lekker gevaren maar de wind was wat minimaal voor de 7,1m.

8°C Veel sores aan de kop maakt dat je niet lekker surft, zeker als die sores ook nog eens af en toe tijdens het surfen op de voorgrond komen... toch na een uurtje het weer min of meer te pakken gekregen, ook de tweede adem gevonden na een vlaag van vermoeidheid, en de Z nog altijd niet aan flarden gevaren, het wil maar niet lukken !! Denkelijk geeft ze me wel enkele procenten extra snelheid omdat ik het gevoel heb minder achter de anderen aan te hinken, ook kwa topsnelheden die ik hoorde vernoemen. De alphalijnen zag ik niet vandaag, het was dan ook niet haaks, maar dat heeft een paar anderen blijkbaar niet belet van stevig uit de hoek te komen ! Vanaf 15u15 ong. vnlk. samen met Niek tot bijna donker, nog even heel alleen tot de lichtjes aangingen. Gelukkig trok de wind nog een tikje aan want het begin was na de gijp meermaals dobberen. Ook nog een SDM camber ontdekt onderste lat ipv. RDM... geen bolling dus daar :(. Geen idee hoe die er in komt. Of toch, maar daar ga ik niet verder achteraan. Ook nieuw: Dirk die me onderaan de ranking komt vervoegen... ?

Een vredig Kerstfeest gewenst aan allen, ook aan depannage Vermaat die met een inventieve ingreep mijn koplampen deed schijnen nadat de bedieningshendel (Poolse namaak, gelukkig had ik enkele jaren geleden voor alle zekerheid al een reserve gekocht en die is inmiddels gemonteerd :-) ) niet meer werkte, waardoor mijn verblijf op de winderige koude parking van de jachthaven iets langer uitviel dan bedoeld.

 

Had meer wind verwacht, dus 7.0 was grootste zeil wat ik bij had. Was genoeg, maar maatje groter was beter geweest.

 

stond te klein 2...

Posting met Suunto Ambit 3 sport.

Toch wel wat verschillend met mijn GT-31 posting.

AVANTI