Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Johnny Tuijn41.48
2Halewijn Vermeulen39.73
3Aart-Jan van Zadelhoff39.48
4Wouter van Hilst39.47
5Rene Mienis39.11


Knalharde wind en prachtige middag gehad in wat onstuimig water. Hierdoor kon ik mijn balans in de set niet echt lekker vinden.

Onverwacht een vette surfdag. Zon en veel surfmaatjes. Was super gezellig. Wouter en mogelijk Halewijn gefeliciteerd met jullie PR.
Ik heb door de bereklauw brandwond met een afwashandschoen gevaren zodat er geen vuil in de wond komt. Omdat ik de handschoen redelijk strak had afgebonden had ik niet veel kracht meer in mijn linkerhand. Dit was tijdens sommige runs nog even spannend omdat ik die uit moest varen met 1 hand. Al met al een geslaagde sessie.

Was vandaag opvallend choppie op deze spot, water stond best wel hoog, waardoor ijselmeer deining en ijselmeer chop over dijkje heen sloegen, was stuk lastiger varen als laatste keer in Maart, mis 1 run van 78 km/h, maar gezien omstandigheden erg tevreden, erg opvallend hoe goed de 10 jaar oude 2 maal gerepareerde dikke G10 wier KA asy vin het weer doet, verder was het gezellig, Wouter, Halewijn en de rest met een PR gefeliciteerd

Wauw, eerste keer grote kom! Lekkere sessie, smaakt naar meer!

Houtribdijk grote kom was heel goed vandaag. Eindelijk een keertje 70+ avg. Dus ook een PR!

De snelheden gingen omhoog gedurende de sessie. Er zat nog meer in het vaatje was het niet dat bij toename van de wind de golven over de dam gingen slaan en de baan erg wild werd. Na een run of 5 die bleven steken rond de 71,5 was het tijd om te stoppen. Wat is alles toch weer relatief.

Leuk detail. AJ ging niet lekker in het begin. Dus ik gaf 'm goed bedoeld wat tips. Vervolgens gaat íe nog harder dan ik zelf ging :) Ik zeg: sharing is multiplying.

Mooie dag, goed gezelschap en heerlijk toeven tussen de berenklauw op de Houtribdijk.

Vraagje: Wanneer ik in de grote kom wil surfen, hoe moet ik dat aanpakken? Ik zie dat jullie tracks eindigen op (over?) de grote weg. Kan daar geparkeerd / opgetuigd worden?

Voor het eerst varen in de grote kom van de houtribdijk. Speciaal hiervoor mijn Falcon speed (uit 2007?) van zolder gehaald.
Na een vol uur klootzakken met runs in de zestig kreeg ik een paar goede adviesen van Wouter. En wat een verschil! Ik ging ineens 7 km sneller! Nog bedankt kerel, volgende keer zal ik naar beneden afronden. 

Topdag met toffe surfmaten.  

Dirk. Is een hel om er te komen.je mag daar niet parkeren. Dus je moet 15 km fietsen. Optuigen en aftuigen langs de waterkant n de wind op steen/rotsen tussen duivelsklauw en glas.  Het water in en uit over rotsblokken. Geen makkelijke spot. Absoluut nooit opgetuigd over snelweg steken en uitkijken met vrachtwagens die voorbij komen want die zuigen board uit je handen. En als je opvalt met oversteken of optuigen bellen ze dijkwacht en is het over

In

NEILPRYDE