gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Willem Jan Heutink38
2Michel Meijer37.24
3Rob Allersma37.17
4Sander van Huizen37.11
5Martin van Meurs36
6Anne Evert van der Veen35.42
7Patrick Miller35.07
8Manfred Malcorps34.39
9Patrick Oberlender34.36
10Kees Heuvelman34.29
11Christiaan van Gilst34.12
12Sander Wiltschut34.11
13Johan van der Grijn33.67
14Robert Mulder33.3
15Raymond Wortel33.13
16Frank-Jac Pleiter32.95
17Hendrik de Jong32.9
18Jos Voormolen32.39
19Roewin Smit32.31
20Gijs van Driel32.19
21Wouter Liedenbaum32.1
22Jeroen de Wever32.09
23Eric Wind32.07
24John Overmeer31.81
25Rolf de Ruiter31.27
26Luuk Stevens30.92
27Gerwin Heeringa30.67
28Frank Heinen30.08
29Günter Jansen30.02
30Thorsten Händel29.37
31Martin Meijer29.19
32Edwin Littooij29.17
33Jeroen van den Heuvel28.96
34Marcel Smit28.81
35Niels den Oude28.57
36Asse Visscher28.17
37Wouter Buter27.94
38Jan Hattuma27.87
39Yuri Palmkoeck27.79
40Hans Schoenmaker26.58
41Kees van Schaik26.57
42William Stoel26.03
43Rene Kasteleijn24.32
44Arjen Mol24.28
45Bas Bruins24.04
46Jan Willem Soepenberg21.6
47Renze Beimers21.56
48Marcel Paul Smit19.99
49Koen Wilke19.59
50Ernst Lofvers11.41
51Nils Duindam8.19

korte pré work sessie. Stond om 0830 met een 7.0 opgetuigd met MXR 28 10%, die 7.0 er na 2 rakken maar snel afgehaald. Daarna prima gevaren met 6.3 racing blade. MXR vin geeft veel vertrouwen. Wilde bij dit zeil de 26 proberen, maar die paste niet en moet eerst afgeschuurd worden.

Het was wel een giga klotsbak bij deze windrichting en bij de strandjes werd het pas wat vlakker. 2e sessie van het jaar, elleboog doet nog steeds pijn bij statische belasting sinds de  wintersport. Durfde nog niet volle bak downwind te gaan....

Korte gezellige ochtendsessie met Michel met veel wind en nog meer chop

Veel meer wind dan gedacht. Na enkele rakken al moeie armen. Erg veel chop, geen runs geprobeerd.

Was zwaar.... veel kramp. Maar toch weer lekker na 3 maanden . De wind was hard en er was ook de nodige chop of zeg maar golven.

Crazy chop at Horst. I clearly felt the lack of sailing hours due to the long winter. It was just too much for me. I did manage a nice high speed but didn't put in long enough runs through the chop. No way, I thought, I am not going to risk my limbs in these conditions. The fin felt super stable and the KA felt sweeeet. It was just me.  It's nice nature sometimes proves to be to strong. Michel was flying though so it was possile to go fast over a longer stretch.

I hope for the others the wind died a little after I left. I think in lower windspeeds when chop gets lower speeds can get higher.

eindelijk eigenaar van een impactvest. jammer ik had hem 4 uur eerder moeten kopen want het surfen ging niet met mijn zere ribben jammer want je had elk spiertje nodig vandaag

Het beloeefde een legendarische dag te worden en dat werd het ook. Zoveel wind met zomerpeil zonder wier is heel veel chop. Het stukje tussen de dam en het eilandje was net te doen als je halve wind de boel op het water kon houden. Velen stonden lange tijd aan de kant omdat het voor speedsetjes niet te doen was. Had op het laatst een flinke vlaag die ik net om kon zetten in snelheid. Kreeg er echter nog een poeiervlaag bij die mij terwijl ik al 71 km/h ging van het board trok. Behalve een kapot touwtje en een GPS die niks had opgeslagen geen schade. Topdag.

Was wel te merken dat de laatste keer surfen 4 maanden terug was.
In het begin kon met 5,8m2 zeil weinig worden gevaren. Later kon tussen de vlagen door af en toe een rakje gemaakt worden. Wel super mooi weer!
Achteraf balen dat ik toch niet 2 of 3 runnetjes extra had gedaan!
Ging me soms toch wat te gek want het was zeker niet vlak.
Alvast bedankt Janny! voor de foto's!

Pittig dagje, de wind speelde bal alleen het water had nog niet zo veel zin in hoge snelheden. Man wat een chop vandaag, de hoogte was te doen maar het was zi dicht bij elkaar en stijl en van alle kanten dan het echt rodeo werd. 

Begonnen met het slalomboard in de hoop meer controle te hebben maar deze was echt te groot. Vervolgens de 49 er onder gezet en dit liep een stuk beter. Helaas draaide na 1 run de wind een beetje waardoor het ook achter het eilandje niet meer "vlak" bleef. Verscheidene klappers gezien dus ben er maar mee gestopt.

 

Zware sessie op horst, kreeg er niet veel van gemaakt! Inderdaad halve wind niet van 't board geblazen worden dan was je ver genoeg om 't enigzins om te zetten in snelheid. Jammer dat de 70+ display geen stand hield maar alles bijelkaar nog niet eens zo slecht gevaren, boardje gaat nog veel plezier opleveren in betere condities!

Grtz. Sander.

Vandaag een verbrande kop overgehouden door het gewandel langs de vloedlijn. Heb niet op hoeven tuigen, voor een 6.0 en mij woei het iets te hardfrown.

Moeilijke dag.
PR op AVG en Max :D

het was flink aanpoten vandaag! heerlijk om weer met het zonnetje erbij te varen en dikke poeierwind. door de chop wel echt lastig om goeie runs te maken. één keer een mooie crash gemaakt, ik wist even niet meer wat onder en wat boven was maar geen pijn en niet eens iets kapot. ik had verwacht dat ik niks heel had gehouden

lekker windje om zo de eerste keer van het jaar weer te wennen. heerlijke middag gehad.

  Het waaide echt hard! en de chop, nou beter gezegd golven waren voor Strand Horst echt groot. tot 2 keer toe setje uit het water gewaaid en 1 keer met mij erop. Nu een dik ei op mijn arm :lol:

 

Zumächst  GSE 5,6m dann getauscht auf 5,0m. Heftig !. Für mich war zu viel Welle,: Schade, dieser Wind und dann Flachwasser.

Grüße :Günter

Na vandaag zal horst in vergelijk vaak vlak zijn, wat een chop. Ben best tevreden met de gevaren tijden, de combi met m'n nieuwe c3 venom vin werkte perfect, had het gevoel dat ik de juiste trim had gevonden.

Erg gezellig aan de kant.

Enorm veel wind, veel meer als voorspeld. Vanwege de hoge shop moeilijke omstandigheden voor speed. Veel surfers uit alle delen van het land waren naar Horst gekomen, een gezellige sfeer dus.

Veel wind, zeer veel chop, kon groot gedeelte wel met een 5.1 varen ( maar die is er nog niet ).Temp was goed, later ook met de JP 50 gevaren, daarmee snelste tijden mee gevaren.max 72,86 km/u door de chop voelt aan als.......Met vlakkere omstandigheden en deze wind, dat is voor speed natuurlijk het beste/snelste.

Het was bagger op het water. angry

Aan de kant zeer gezellig smiley

En Gijs had je vandaag wel genoeg wind? Sterkte met je ribben.

Vette shit vandaag, na wat tunewerk kon ik hem beter op het water houden maar het voelde als waven op horst, gelukkig toch een stukkie gevaren en de condities geproefd.

Pff, ik kom uit een diep blessure dal. Moeilijke omstandigheden!

Kon er vandaag niet veel van  bakken, in de lastige chop was de controle ver te zoeken. Op save wat rond gevaren om toch een eerste indruk van de Avanti 5.5 te krijgen en weer wat vaar uurtjes bij veel wind te maken als voorbereiding op de de komende Leucate trip.

Begonnen rond een uur of 2 met de JP 49. Dit was niet te doen, veel en ruige chop icm. forse vlagen was het rodeo rijden. Tijdje op de kant gestaan en daarna geswitched naar de JP 54. Gelijk meer controle en runs rond de 64 a 65 km/h. Iets na 6en draaide de wind wat naar zuid en gingen de harde vlagen eruit. Met goede timing kon je net een iets vlakker stukje vinden icm. met een paar goede vlagen in een klein uurtje tijd de 5 snelste runs gezet.

Wat een puist wind en enorme chop pfew ... lang gewacht en eind vd middag en avond toch het water op gegaan. Samen met Gerwin nog ff battelen smiley. Was fun om wat uitgehaakte runs uitvarend van achter de dammetjes te proberencool.

De wind bleef helaas gewoon doorpoeieren, misschien iets minder, maar de vlagen waren nog steeds knoeperhard aanwezig. Kon er echt niets van maken.

De Falcon Speed was icm de Nomad 21 te klein en gaf geen vertrouwen (toch ook met de crash eerder deze week in gedachte ... ).

Op de Falcon 80 (leenboardje, bj 2007) ging het beter nadat ik van vin had gewisseld en de mastvoet op 134 had gezet  ... maar dit is toch echt een heel ander board dan de Falcon 79 van 2008! Wederom niet het vertrouwen kunnen winnen en enkele korte uitgehaakte runs  gemaakt ... hopelijk komt dat vertrouwen snel weer terug met wat vlakker water.

Btw, vanwege de crash, vanmorgen toch last van spierpijn aan mijn heup. 's Middags was dat  min of meer wel weg ... maar het is nu toch flink terug sad... toch ff rustig laten herstellen denk ik sad

Frank-Jac, goed gevaren man, klasse en gefeliceerd met je PR's!

Lekker ruig weer, na de winterstop was het wel ff wennen, maar gezien de omstandigheden lekker gevaren :-)

Geen top dag. Heb Horst zelden zo ruig gezien. Rob, Willem, Michel, klasse gevaren !

Nasty day...

klasse Tag mit neuem Segel und Sonne pur gewesen, leider war das Wasser sehr coppy, so das für mich nur ein schneller run machbar war.

zo moet er nog even inkomen geloof ik...beetje vertrouwen hebben...wat meer lef...etc etc,

UIteindelijk nog even gezelllig met Armand gevaren...1-0 voor jou Armand...

Respect voor de mannen die in deze omstandigheden nog zo hard gaan,

Wel op Horst geweest, niet gesurft, maar wel foto's gemaakt. Hier is de link:

http://www.mijnalbum.nl/Album=PD4Q7ICV

pfoei wat een dag. Beetje te pittig voor mijn 5.2. Wel lekker dat er eindelijk weer wind en zon was.

Ik heb alles overleefd zonder crash. Geen speedruns kunnen maken. Was me te risky. Later is Niels ook nog gekomen, maar zonder pak....Dus maar even mijn pak geleend, om vervolgens te kunnen zien dat de condities beter werden en meneer even mijn piekje verbeterde...grrr..I'll get you next time!

Hele mooie dag, echter erg korte sessie met gebroken batten..

Niet normaal die wind!

Resultaten behoeven geen uitleg.wink

Maar wat een waanzinnig mooie dag...

The chop was too much for me. I came for tuning my 6.2 and rigged this out of the bag. After the first 10m it was obvious that these were not the conditions to tune a sail. The first hour was more walking than surfing. After that everything was okay but all in all it was not comfortable, not enough control over the chop, no speed.

Of course the 6.2 was over the edge but I wasn't convinced a smaller sail would be better because in my option especially around noon it was only possible to do a run at times the wind dropped and therefore the chop dropped as well.

Later the day it was a bit less wind and the water was a bit better. Now I could feel what is possible with the sail. It felt easy to handle and super powerful.

I could not do good speeds, but I'm looking forwards to sail the small Reflex 4 with flat water :)

Congrats to Willem Jan, Michel, Rob and Sander. Really good job.

Flink overpowered. Maar toch wel goed uitgewaaid!

not a speed day ... i was looking for.

 

plans for the waddensea were canceld because of the the high waterlevel :-(

 

never see strand horst so choppy !!! :-(

there was enough wind for high speeds but really choppy condititions!

also hit the water realy late at 18.00

hope for better speed conditions next time

Just bought the Starboard Sonic 85 (2006). I planned for a relaxt cruising day, to learn the Sonic 85. But this was not that day. :|

Uit het werk samen met edje ! Heerlijk

Pak vergeten, maar kunnen lenen van mijn homey :)

Echt te gek !!!

Laat het seizoen maar beginnen

Eerste keer surfen in 2013. Eerste keer met GT-31

First survival session of the season :)

Went for an after work session. There was a lot more wind than I expected. To bad I did not bring my 5.7.  I could not transfer the power into speed over the chop this time.

Lekker gevaren:). Super begin van het seizoen. Vooral bezig met controle houden, dat was in de vlagen dus niet te doen...

Eerste keer dit jaar en direct een goeie! Veel wind en lekker zonnetje. Als dit een voorbode is van het seizoen 2013, dan wordt het een heel mooi jaar!

Overpowered...

Eerste sessie van 2013 en meteen vliegende storm. De Daytona 6.0 eindelijk eens uit kunnen proberen. Opstappen is wel lastig en te angstig om ook maar iets downwind te gaan. Toch een mooie ervaring. Winterpauze van vier maanden zat wel in de armen.

KATER