gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Edwin Harteveld37.66
2Peter van Dijk37.18
3Dirk Hacha36.37
4Marco Stummel35.84
5Dennis Verschoor35.78
6Marcel Hooijmans35.76
7Joeri de la Ruelle35.03
8Tim de Wilde34.13
9Xavier Pauwels33.65
10Tyberghien Pieter33.62
11Bert Hoekzema33.43
12Patrick Depoorter32.93
13Patrick Van Mol32.74
14Theo Boudewijn32.74
15Pat Erauw32.01
16Lander Waelput31.55
17Joren Boons30.71
18Patrick Crombé30.25
19Brahm Cornelis29.12
20Sipke Bijlsma26.53

Lekkere sessie!

Heel mooie, zonnige surfdag, maar wat was het druk in Herkingen. Ik wilde zo graag met de Speed 55 varen. De 6,3 was het eerste uur te klein en daarmee veel krachten verspeeld. In dit eerste uur wel een mooie alpha gedaan. Eigenlijk had ik, zoals de meesten deden, moeten varen met een slalomboard, maar ik wilde deze sessie uitdoen met de Mistral. In het begin had ik de 7.0 moeten hebben, en ik denk dat dit beter zal passen bij dit board. Toen de wind aantrok, was de kracht weg en kon ik amper nog de giek vasthouden. Dan maar wijselijk gestopt en mijn mindsetting naar "werken" gezet, om  niet te laat te komen op het werk vanavond.

Very nice sunny surfing day, but it was busy in Herkingen. I wanted to go with the Speed 55. The 6.3 was the first hour too small and I lost my forces. In this first hour, have done a pretty alpha. Actually I should use, as most did, a slalom board, but I wanted to do this session with the Mistral. In the beginning I should have had the 7.0, and I think this will fit better with this board. When the wind picked up, my power was gone and I could barely hold the boom. Wisely stopped and put my mindsetting to "work" in order not to be late for work tonight.

 

nice session with my son Jasper

sun, 10C, good wind, what do you want more in this time of year ?

heerlijk dagje gesurft en gezellig ook want Marco Stummel was weer mee, he is back!

iedereen voor de gek gehouden om bij 22 knopen basis en zon 25 knopen max reeds mn 6.2 op te tuigen icm mn slalom 60. Tjeeee!! wat surft dit setje toch makkelijk en planeert het snel, zelfs een keer eerder dan Marcel, en die is toch ruim 35 kg lichter ;-)

als eerste aangekomen en na een beetje kletsen en treuzelen toch als 3e het water op, tja op zondag toch even rustig aan. De meeste snelle runs in het beging gemaakt, geloof ik, smiddags na een break wilde ik er mee stoppen om 14.45 uur, na een opleving van de wind en uitnodigende blik van het water toch nog even gesurft tm 15.45 uur, toen was de wind er ook wel een beetje uit aan het gaan.

Helaas wederom iets te weinig wind voor de speed 54, wellicht bij de volgende voorspelling van zon 30 knopen, die heb ik vandaag niet bespeurd.

 

max display; 73,94 km/u

Lekker gevaren.

In het begin te klein gestart, met de  jp54 / 5,7 .

Na een tijdje toch maar over gaan tuigen naar een 6.4 / met ff 89 boardje.

Dat ging een stuk beter , en heb de rest van  de dag nog  heerlijk mee gevaren.

Het was gezellig druk , vooral met onze zuider buren.

Veel shik gehad vandaag.

Eerste keer met de 2014 gsr op het water. Gevoel zit goed, gijpt gelijk een tierelier en snelheidspotentieel is er ook. Geslaagde aankoop!!!

Ook eerste keer in Herkingen, te veel volk naar mijn gevoel, constant opletten dat je niet op een ander knalt. Not my cup of tea. 

 

 

Tweede dag met de nieuwe Reflex 6 - 6.2.

De wind nam af toen ik het water op kwam, maar nam later gelukkig toch ook weer iets toe. Meestal best vlagerig wind waardoor je niet langs de hele dam wind had.

Ondanks dat alles toch lekker dagje gevaren. :-)
Verder een beetje met de trim van het zeil gespeeld om ‘the sweet spot’ te vinden.
Maar dat gaat helemaal goed komen met deze zeilen. :-)

Super!!! De eerste sessie van dit jaar zit erop en wat voor één. Het ging super goed met mijn nieuw zeil. EVO 7 heeft lekker veel power. Jammer dat ik mijn vin gemolesteerd heb op enkele rotsen in het water.

Wat een heerlijke dag, terug surfen na 2 maand verplichte rust ! Een stevig windje en heel de tijd zon, 10°. Dit na 3 weken immobiel met kapotte knie, dan revalidatie, en toen het vertrouwen er weer in kwam (lopen, fietsen) 2 weken die verdomde griepepidemie... Hopelijk leest mijn kinesist dit niet want ik mocht van hem nog niet het water op (eerder wegens eventuele nasleep van griep dan voor de knie)... maar ach, komt allemaal wel goed. Mijn seizoen is in ieder geval weer geopend. De lange tijd zonder sport deed zich op het water gevoelen: de kracht in de armen was weg, de algemene conditie was ook niet wat het was geweest 2 maand geleden. Een mijl, laat staan een uur, zat er helemaal niet in. Bijna alle gijpen mislukten, behalve een stuk of 5.  Kwa cijfertjes een klassieker: 40km, avg. eind 50, enkele keren boven de 60, en een alpha rond de 40.

Terug van weggeweest na meer dan 6 maanden en blij hem in levende lijve en weer mobiel te zien: onfortuinlijke teammember Koen Tuinman ! Voorlopig nog als toeschouwer aan de kant, maar dat gaat geen half jaar meer duren of hij staat terug op een plank.  Duimen ! 

[Edit 03/03/15: als evaluated alpha-king België 2014 zal ik dit jaar toch moeten knokken om de titel weer te halen, zeker omdat ik 2 maand out ben geweest. Ik heb ook de indruk dat de discipline "alpha" weer meer in de aandacht is gekomen bij de toppers. Maar mag me toch even op de borst kloppen: het board-record alpha op de Falcon Speed 2009 staat toch maar mooi op mijn naam - 235 sessies gepost in de loop der jaren in het totaal, en de 44,99 is mine ;-) ]

[Edit 28/07/15: all time Alpha board record zelfs opgehoogd naar 47.12]

Eropgegaan na de middag en die hardere wind van tijdens het optuigen was verdwenen. Ik het begin was het maar net genoeg om te kunnen planeren.

Ik had beter gedaan zoals joeri en de 7.0 opgetuigd.

wel een prachtige dag, heel de dag zon en helemaal niet koud, zo mogen er nog dagen komen.

zalig en zonig dagje met we heel veel volk op de baan  door haakse wind langs twee kanten varen dus was uitkijken  ben een tevreden man  heb wat nieuw stuf kunnen testen  de 7 de gasoil 37 en de mistral 112  dus was een dagje wennen  aan het matriaal  op het laatste  was alles wat goed afgesteld   en lie"p het als een treintje   meeste gevaren met de mistral sp55 en of en toe met de mistral 112 wat loopt deze lekker  eens je ze wat gewoon bent en da gijpen zalig   gewoon  happy

Wat doe je wanneer je aankomt en (toegegeven, een 15 kg minder Big-e) Ed een 6.2 ziet optuigen? Zeker zelf geen 7.0m nemen smiley.

Eerste deel van de dag zat ik dus een pak te klein met deze combi, voornamelijk ook door een domme vinkeuze van mijn kant. De mXr Ufo wide SC 24cm (met genoeg wind nochtans een schitterende vin) kreeg het board van geen kanten los door de minimale windomstandigheden.

Na enkele runnetjes nam de wind nog verder af, dan maar naar de kant om mogelijk verschil met een langere rechte vin uit te proberen. Leek eerst op niks uit te draaien met 2 "dobberruns", maar gelukkig nam de wind terug toe met nog een heerlijk surf 1.5 uurtje als bonus.

6.3m op 80 liter bleef ruim klein, maar de sterkere lift was duidelijk voelbaar, snelste runs in deze periode gevaren.

Windhoek was met 245-250° 10 à 15° ruim naar binnen toe. Was zo duidelijk dat ik (zoals de meesten) geen enkele run naar buiten geprobeerd heb. Was door de drukte zelfs vrij gevaarlijk.

Maar dat je vrij dikwijls een run niet kon inzetten wegens de drukte, kon (na een binnenmondse vloek, toegegevenblush) voor mij de pret van deze topdag niet drukken.

Ed, superefficient gevaren, top resultatenyes.

(en in volgende zin nog ff reclame maken om MVM, wat mailverkeer betreft, terug wakker te kittelendevil) : mXr vandaag boven in Herkingen, zowel bij de Nederlanders als bij de Belgenwink

Nieuw boardje, was even wenne in het begin.

Leuk boardje voor de alpha.

 

NEILPRYDE