Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Peter van Dijk38.46
2Rob Allersma36.88
3Kees van Schaik35.58
4Gijs van Driel33.89
5John Overmeer33.15
6Pieter Rietveld33.09
7Menno Barkmeijer32.71
8Henk de Geus32.47
9Simon Dijkstra32.45
10Tjerk Baan Hofman31.45
11Arno Doeleman30.93
12Karel Abel30.14
13Karel Abel30.12
14Andres Baas28.13
15Jan Hattuma28.04
16Frank Heinen25.33
17Sander Derksen18.97
18Jan Goudbeek18.82
19Nicole Skodda15.58


Van azuurblauw helder water van 23gr (afgelopen dinsdag nog) naar de donkere Horst soep :-) .

Dikke wind (wel wat vlagerig met harde windstoten), niet koud met 12gr en slechts af en toe een heel klein beetje miezer. Mooie surfdag en een goede chop training :-)

Alweer Karpathoswind @Horst. Deze keer mijn freestylwavesetje gepakt, speeden is voor mij met dit soort omstandigheden geen optie, te vlagerig en vooral veel te choppy ivm hoge waterstand en zonder wier op het moment.

Toch even het water op geweest...

Heerlijk dagje... veel golfjes... voor het eerst op het kleine planke W53 gevaren... ging prima. Iets minder golfjes mag best ;-)

En het loft zeil 5,6 surft fantastisch
en voor het eerst ooit een sessie gepost.

Ps John complimenten hoe jij dit toch elke keer weer doet. En ook aan mijn vader!

WZW met winterpeil is ERG choppy, en de dikke crash van 2 weken geleden zat nog goed tussen de oren, uiteindelijk 1 keer goed gas durven geven, en 1 keertje eraf gestuiterd, maar deze keer gecontroleerd

snel vergeten deze, en op naar de volgende, hopelijk een keer ZZW

Mooi daggie, wind genoeg.

Zeer moeilijke sessie, chop was zodanig dat je dit eigenlijk geen speedsurfen meer mag noemen. Verder mokervlagen en even verder duidelijk minder wind, maakte het met 5,1 niet makkelijk.Had een asy eronder voor alleen naar de kant toe, heb het meer op duidelijk kansen gezien die je met een asy helaas niet kan pakken, had geen andere skeggen bij me.Was erg rustig bij de standjes.Max 73,5 km/u.

Het leek 's morgens niet te waaien, dus het kleinste spul maar thuis gelaten. Ik dacht een leuke de nieuwe Isonic 107 te kunnen nat maken. Eenmaal aangekomen stond er toch een aardige poeier en werd er met 4.5 wave of 5.5 slalom spullen gevaren. Hmm.. ik kad niet kleiner dan 6.4 bij me. Afijn optuigen maar. Toen knapte de laatste van de 3 C75 masten die ik 2.5 jaar geleden heb gekocht. Tjonge wat een prut serie masten heeft Gaastra geleverd. Gelukkig had ik nog een 430 mast bij me (van de 7.0. Die erin en gaan. Vanwege het koude water toch maar de cap op, toen niet koud meer. De wind was wat te veel west en daardoor stond er een aardige chop. Ook de armpjes hadden het moeilijk deze eerste sessie van het jaar met de harde vlagen en een net wat te groot zeil. Met Andres toch nog lekker wat gecrossed, maar de echte snelheden kwamen er niet in. De teller bleef steken bij 63 max. Ach, het jaar is weer begonnen.

Topdagje met de mistral flow 85. Wel eens lekker om alleen maar wat gijpjes te hoeven draaien.

Langs getwijfeld naar welke spot ik zou gaan. Uiteindelijk toch maar weer eens naar Horst gegaan. Daar was het rustig met de speedsurfers.

Viel niet mee om op het juiste moment een (redelijk) vlak stukje water te vinden. Toch nog een paar leuke runs uit weten te persen.

Fijn vinnetje Wolfgang. :-)

Bedankt Arno!

teveel chop voor het speedsetje... had mijn freestylesetje uit de auto gehaald en mijn 113 en 7.1 er in gelegd. Bij Horst aangekomen waaide het flink harder als ik gedacht had. Op zich prima voor 6.0 en Lorch 83 Devision S, maar de westelijke windrichting zorgde voor golven. Na een flinke crash (mij 1 na snelste run) bij 58 km/h mijn trapezekortje kapot en mijn giek krom.. mede hierdoor geen runs meer kunnen maken. 

Niet de mooiste surfdag... maar altijd prima!!

Samen met Simon. 

Zeer uitdagende omstandigheden. Dankzij een tip van Jan in ieder geval nog wat gevaren, want voor het strand bij Horst was het een extreme stuiterbak. Wat verderop was het beter vaarbaar.

Was geen makkelijke dag om te wennen aan het nieuwe board. Een paar spinouts op snelheid deden het vertrouwen ook geen goed en toen eentje eindigde in een flinke crash met 66 (run 55) besloten dat ik mijn geluk van de dag had opgebruikt.

in de ochtend gevaren op de rodeo baan. Ook de 6.3 heeft meer downhoul nodig gijs.

Volgende keer met deze wind maar mijn 30 jarige Anne Sies Koopman waveboard maar weer de sporen geven :)

Op de site van strand horst events bleek de wind pas omstreeks 11 uur 16 kn. te zijn. Toen besloten toch maar naar Horst te gaan. Aangekomen bleek aan de kant gemeten de wind variabel te zijn, gem. 18 kn en max. 23 kn, daarom de 6.2m2 erop gezet. Ook veel schuimkoppen. Op het water bleek de wind toch behoorlijk meer te zijn en het te choppy te zijn, althans voor mij in deze combinatie. Daarom alleen maar halve wind gevaren want geen zin om om te tuigen, door de chop toch geen speedruns durven/kunnen maken. Onder deze omstandigheden de boel onder controle houden vond ik voldoende uitdaging. Dus toch een goede surfdag weer.

data van de Canmore ter vergelijk met de GW 52

Eindelijk eens een run boven de 70!

Voor de rest vond ik het veel te choppy voor mooie speed sessies

Top dagje! Afgezien van de vlagerigheid...

2de poging om mijn eerste track ooit te uploaden

Sessie was weg, opnieuw gepost.

GUNSAILS