Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Edwin Harteveld36.86
2Patrick Van Hoof35.23
3Peter van Dijk34.15
4Roland de Wilt34.06
5Johan Gelauff32.59
6Tom De Pauw32.44
7Dirk Hacha32.36
8Patrick Van Mol31.78
9Tim Aerts31.71
10Roland Fourny30.73
11Pat Erauw30.2
12Raf Alexander29.89
13Fleurus Jocelyn29.69
14Koen Cooman29.47


Meest in de chop gevaren, maar snelste runs achter het muurtje. Even een Sonntag SL-X 39 mogen testen van Pat - vooral in de chop een erg goede vin en minder fysiek dan de SL-R. In vlak water een tikje trager. Nog zulke dagen aub ...

Na een 1e poging op Ouddorp, gezellig naar Good Old Herkingen!

wind stond pal op de dam en swabberde een beetje naar wzw en wnw, dus veel mensen op de baan en beide kanten op hun run maken...gaf geen problemen volgens mij ;-)

Zag nog een paar gasten van de overkant; Dirk en Tom, altijd gezellig!

Voor het eerst gevaren met de Severne Reflex R7 8.6 op de MxR Rockstar 60, na wat tips van Ron vanmorgen gekregen te hebben, heb ik ze direct toegepast en het setje liep gelijk als een trein!

72.28 max display...

 

Voor het eerst weer op het water sinds zomer 2015. Blij met het resultaat op een 114l board. En goed om weer eens op het water te zijn. 

Goed gewerkt aan de alfa Patrick, nu moet je niet meer jaloers zijn op mij :).

Wat aan de Alpha gewerkt, en pr :-)

Alpha is gevaren met een rrd X-fire V6 90

Al de andere tijden met de FF 111

Leuk dagje

10°. Herkingen bood vandaag ruimschoots waar het voor bekend staat: vlak water, bekende gezichten, freestylers (niet te veel), zon, laydown gibes, wind, joint team efforts vanuit de overkant (wel eens een directievergadering wijden aan het uniform, want jullie zijn van veraf niet meer herkenbaar! Het opzet was toch om de suprematie en alomtegenwoordigheid van het team goed in de gele verf te zetten?).

En dat er vandaag bakens verzet werden. Ed met 8.6 op het 85L slalomplankje. En ik met 40kg minder op bijna 40L meer !! Ben nu wel helemaal zeker: ben alle referentie kwijt over welk board en zeil te steken bij gegeven windomstandigheden. Overpowered, of nee beter, surtoilé. Want teveel power voelt het nooit, de Loft's op RDM zijn (misschien zelfs wel verraderlijk genoeg) altijd handelbaar. Ik herinner me nu allerlei uitspraken hierover in 2012 van Marco B en Benjamin. Het klopt dus. 

Dat ik te letterlijk op te groot stond was al duidelijk na de eerste 10m. Eerste run al bijna 60 max., maar omdat ik aan eind dam uit de gijp komend al onmiddellijk op ramkoers lag met twee terug oploevende slingshotters, me laten vallen, en toen werd alweer duidelijk dat het pak alweer niet dichtgeritst was. Ik kon dus al gelijk een kwartier aan het hertuigen (downhaul) en pak dichtritsen. Intussen geïntimideerd door de vele langsritselende knallers. Vreemd toch, dat dat nog altijd op mijn spirit werkt. Dan toch maar fluks weer opgestapt en meegeknald. Wat achter en daarna voor mijn naam-, team- en gewichtsgenoot Patrick VM gevaren, die net als ik wat te groot stond. Maar hij is dan ook ex-wedstrijdzeiler. In mijn jonge jaren (2012) voer ik vandaag op Black Beauty met 5.7. Monty ! De smooth power and handling van de Loft's zal waarschijnlijk een recente blessure (ditmaal rechterbiceps en enkele pezen diep in de elleboogplooi) weer seizoenslang laten aanslepen. Ergens tussendoor op mijn slagschip een belachelijk snelle alfa gezet. Zonder twijfel een boardvolume-PR. Geradbraakt wel achteraf. Jonger worden we er niet op :-(. I pride myself er dan maar om de 5e-oudste nog actieve Belgische surfer te zijn, als ik goed kan tellen.

(Ed.: 6e, was Yves vergeten tellen)

Was leuk PatE samen effe wat 8tjes varen

Une session bien sympa à Herkingen où j'ai retrouvé le tout aussi sympa Pat Erauw.

Dommage que je sois arrivé sur l'eau seulement à 14h. Normal quand on va dormir à 2h du matin... En clair, je suis arrivé une bonne heure trop tard.

J'espérais faire un bon Mille Nautique et finalement, je suis resté le long de la digue d'Herkingen en espérant une bonne rafale pour essayer de faire 35nds... Ce sera pour une prochaine fois...

Et quand j'ai voulu revenir à mon point de départ à Botenhelling, ça s'est terminé en non planning ! Pour le Mille Nautique, c'est raté... Pas de chance. Heureusement que ma Thommen fait 115 litres, sans quoi je serais rentré à la nage !

Mais restons positifs, c'était bien 98% Fun !

super leuke dag in de chop kunnen varen.   Vertrokken van de Botenhelling en van de 87 km, 70km door de chop gekletterd, heerlijk.    Nogmaals de SL X kunnen testen in zware omstandigheden en is me weer zeer goed bevallen.    Nog even overgestoken naar Herkingen, maar al snel teruggekeerd in de chop, iets meer afwisseling :)

Over gevaren vanaf de boothelling (overkant) en niet echt met speed bezig geweest vandaag. De set liep verder prima ook op open water.

Vandaag van botenhelling vertrokken om in herkingen wat te gaan spelen

Dan van Pat van Hoof eens een slx sontag fins mogen gebruiken

Door de chop geeft ze veel vertrouwen omhoog omlaag plank doet wat je wil als het mannetje maar kan volgen, Ik kreeg ze niet weggeduwd ,bedankt Patrick

Na een lange dip terug zin in het surfen gekregen... als ik nu van die rugpijn nog af geraak wordt het opnieuw 100% genieten.

Tof dat we met zoveel vrienden samen aan de botenhelling stonden :-)

Met een heleboel teamleden afgesproken om vanaf de botenhelling wat te gaan cruisen bij een windje 5. Toch meer wind dan verwacht en dan wordt het in Herkingen natuurlijk moeilijker om ff kleiner materiaal op te steken. Gelukkig heeft de nieuwe Blade 7.8 tonnen controle bij overpowered varen. Vrij vroeg het water af wegens andere afspraken, maar desalniettemin een gezellige topdag.

Terugkeer op Herkingen run na enkele maanden.
Eerste sessie in medium wind, perfekt voor regelen en rustig surfen, snel ingekort: een gat in mijn plank. Shittttt !
<x$33&63+% steen !!

Terugkeer op Herkingen run na enkele maanden.
Eerste sessie in medium wind, perfekt voor regelen en rustig surfen, snel ingekort: een gat in mijn plank. Shittttt !
<x$33&63+% steen !!

LOFTSAILS