gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Rob Buis33.57
2Patrick de Jongh32.3
3Joris Vos30.14
4Sipke Bijlsma29.61
5Pat Erauw28.03
6Martijn de Lepper25.9

Yes, voor het eerst 60 km/hr aantoonbaar gevaren en dat voor de eerste keer op mijn PD look alike, F2 XS S wit met zwarte stippen. Wind was aan en af maar al met al een geslaagde dag varen. 

Vrij genomen en met Robbie afgesproken naar Bruinisse te gaan om alpha's te draaien. Dat zat er niet in, hoek te ruim en vervolgens ook iets minder wind dan verwacht.. een knoop of 10 en soms 20..Later de 7,1 nog opgezet en na de zoveelste winddip had ik het wachten wel gehad.

 

Erg wisselende wind, maar toch een leuke wintersessie

Verwachtingen waren prima dus naar een pierenbadje getogen om goed te starten voor de @ ranking. Bij aankomst niet echt veel wind maar na een paar minuten begon het goed te poeieren. De 6.3 dus opgetuigd en de JP speed en de JP 54 slalom klaargelegd. Daar bleef het bij want het werd dus dobberen met de Falcon 89. Op een gegeven moment toch maar om gaan tuigen naar de 7.0 en dat was een stuk beter totdat de windkraan heel even echt open ging. Zwaar overpowered een run van 64 kunnen doen met de JP slalom. Weer snel omtuigen naar de 6.3 pfffffff weer dobberen met de Falcon 89. Ik zeg zelf altijd dat iedere sessie met een avg boven de 60 en een @ boven de 40 sowieso een prima sessie is maar vandaag....... De runs gevaren met de JP slalom en de 7.0. De @ was met de 89 en de 6.3. 

5°C 335°

Met goeie voorspellingen ben je dus niks als ze niet uitkomen :(. Naar het Robkommetje getogen in het vermoeden dat de Meester er zelf zou zijn aan het varen, en inderdaad onmiskenbaar, met de groene Loft strak tegen het board getrokken was hij aan de slag. Het zag er goed uit, maar  ik werd begroet met "het waait niet lekker", en gelijk had hij... 

Rond half 5 op de Falcon Speed + 6.3 gestapt, want een gele 7 Bft vlek zou zich dan voor de Zeeuwse kust posteren, en ik hecht nogal geloof nogal aan de voorspellingen voor de beroepsvaart. Helaas... waar dat meetpunt "Grevelingensluis" opgesteld staat is me niet bekend, maar no way hebben we tussen 16u en 19u de aangegeven 11-13 m/s gehad. Wisselvallig wind af en aan, met buien, voor een bui een korte hevige opstoot (16, 17, 19.9 m/s) en ertussen bibber en beef. Na wat klooien/dobberen/zinken toch maar de 85L genomen. Twee tellen na wisseling dan in een squal gedurende enkele minuten van het water geblazen. Allemaal vóór ik goed en wel aan de omstandigheden en kou was aangepast. Dan tot een uur na donker nog proberen er het beste van te maken, de windgoden nu eens vervloekend dan besmekend, maar het mocht allemaal niet baten. In het lichtschijnsel van de eigen autokoplampen gijpen en daarna bij zwak maanlicht het pikdonkere gat richting Oosten induiken, hierbij nauwlettend proberend de imaginaire centerlijn tussen linker- en rechteroever te volgen. Piek en snelste gijp zijn zo in het donker gevaren.

Ach, het had wel wat, zeker opnieuw doen met stabielere windcondities. Tijdens omkleden rond 19u controleronde van de plisie, en niet lang daarna begon het te wemelen van de koplampen, wellicht voor andere avondlijke activiteiten waar deze afgelegen plek misschien bekend om staat. In ieder geval not my cup of tea, dus ik snel weg :-).

KATER