gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Kees Heuvelman36.52
2Ronald Volwater36.09
3Sander van Huizen35.97
4Michel Meijer34.08
5Willem Jan Heutink33.85
6Robert Seinen33.76
7Jan Hattuma33.74
8Rob Allersma33.44
9Jeroen de Wever33.33
10Richard Lutter33.29
11Fred Rozendaal32.93
12Pieter Rietveld32.62
13Jos Voormolen32.37
14Andres Baas32.2
15Gerwin Slingerland32.02
16Bjorn Rozendaal31.77
17Gijs van Driel31.68
18Huub van de Velde31.68
19Bart Jan van der Heijden 31.39
20Roland Verhoeven31.35
21Mark van Osch31.34
22Marcel Hooijmans31.19
23Edwin van Santen31.05
24Chris Föcking30.79
25Peter van der Ven30.6
26Peter Magnee30.38
27Erwin Rovers30.26
28Hans-Peter Gossink29.51
29Christiaan van Gilst29.25
30Jörg Billstein28.46
31Richard Koehorst27.5
32Renze Beimers26.29

heerlijk in het zonnetje

Varen in het zonnetje en goede temperaturen.Met de Falcon 85 uit 2011 gevaren als leenboard.Kreeg de tijden er niet op, later richting Badhoophuizen geweest, daar nog vlageriger en minder wind, beter niet kunnen doen.Kees H top gevaren!

Lekker dagje op Pols :D

Fijne middag op Polsmaten

Bij het dammetje gevaren.

Was gezellig met de boys.

Gevaren totdat het bij het dammetje te druk en in mijn ogen te gevaarlijk werd.

Van dit soort dagen kun je alleen maar genieten, Zon en een heerlijk straffe oostenwind die soms best hard was. Vliegen met het grote tapijtje dus, Seinen had ook een beste vlaag en heb hem in tijden niet zo zien juichen(of was het gillen).

mooie voorjaarssessie. beetje vlagerig doorkomende wind maar de vlagen werden later in de middag constant en voldoende hard.

en dat alles bij een zonnetje en 18 C. Topdag!

Druk bij het dammetje

niet lekkker gevaren thet  setje liep niet maar wilde het tocht proberen. enmaal terug aan de kant geen puf meer om iets anders te pakken. was wel erg gezellig vandaag

Great windsurfsession! Sun, wind and friends! Happy with the control and speed of this slalomset in the difficult on/off gusty wind. Used the Falcon 114 (71cm), Warp F2017 7.7 and F-HOT 38. Tried a new setting on the Warp, more outhaul, which works for me!

Seinen had eindelijk weer eens een Seinenvlaag YESSS!!!!

1 supervlaag gehad, de set ging als de brandweer.

Enorm blij met de max van 70 en een run van 68, voor mij toch al weer wat jaartjes geleden dat ik met zo'n set deze snelheden heb gehaald.

Toen ik naar de kant ging, dacht ik dat ik alle runs boven de 60 had, maar helaas hiermee iets vergist, maar had geen zin meer om nogmaals die wandeling te maken om in het gebied met de wind te komen. Maar desondanks lekker gevaren. EINDELIJK!!!!

De "surf"conditie moet toch echt hard aan gewerkt worden pfffff.

 

Rare wind, dan weer een harde vlaag van een paar seconde en dan ineens weer windkracht 1 of zo. Ik kreg hem in ieder geval niet opgang !! Heel netjes hoor Kees, dat ging weer als een kogel bij jou.

Lekker dagje vandaag op Polsmaten met vele DFS, en niet DFS vrienden. Snelheid zat er vandaag niet in, maar dat mocht de pret niet drukken. Alleen jammer dat ik de novenove niet heb kunnen proberen vandaag, maar de KA race 7.9 deed het wel weer lekker op de mXr Monster Op naar de volgende.........

lekker dagje gevaren mer de dfs club 

max afstand 74,10

heel vlagerig, en het dammetje werkte zeker niet altijd, maar al met al toch een lekker dagje, met veel DFS maatjes

Heerlijk weertje, eindelijk weer de goed kant op. Snelheden kreeg ik er vandaag niet uit, maar dat mocht de pret niet niet drukken. Bjorn heeft me verslagen met max snelheid...ook dat maakt je dag weer goed :-)....Top gedaan maatje!!! voor de rest erg gezellig met alle surfmatties.

Heerlijk gevaren! Leuk om een keertje boven je pa uit te pieken! Voelt toch wel erg goed :-)! Verder was het weer een lekkere dag. Ook was het weer super gezellig met alle guys! 

Grtz!

Voor het eerst op deze spot,

Lekker gevaren.

Beetje moeizame start vandaag. Eerst weggestuurd bij Hierden door een alleraardigste dame van Natuurmonumenten. Hierden is echt passe nu.

Daarna bij Polsmaten zeil te haastig opgetuigd en kon terug om een camber erop te zetten.

Vervolgens aardig gevaren, zonder te weten hoe snel omdat de display van de GT31 stuk was. Uiteindelijk nog verrast door mijn snelste run in het vlakke gedeelte onder de kant.

Heerlijk dagje bij Polsmaten. ZO wind dus achter het dammetje proberen te varen. 

Samen met Örjan gevaren. Örjan mijn Vapor 7.1 ik met de 7.9.

In het begin een beetje lastig, de vlagen waar snoei hard, en het was lastig om bij het dammetje te komen. Pas toen ik een paar keer langs het dammetje gevaren had kwam het vertrouwen terug.

Vanaf toen ging het lekker. Uiteindelijk mijn PR met dit setje gevaren... blij mee.

De halve speedwereld was hier vandaag, dat maakt het ook extra leuk.

Later werd de wind vlageriger. Vlagen waren prima, en hard, maar ze lieten steeds langer op zich wachten.

Örjan heeft in mijn ogen ook erg goed gevaren, zag er top uit!

Volgende keer weer!!

Settings:

mast 130, vapor 492 (45 verlenger op 32) giek 218 later 216

 

Vanwege de ZO wind uitgeweken naar Polsmaten en met een fijn zonnetje op de bol weer lekker wat rakkies gevaren. Kan op deze spot meestal niet echt mijn draai vinden en dat was vandaag niet anders. Achter het dammetje kwamen de runs nooit echt lekker uit en de drukte werkte ook niet mee. Misschien had ik de spot nog even wat verder moeten verkennen, maar ik vond het wel best.

Leuke dag op Polsmaten. Meeste tijd verderop richting Elburg gevaren. Kwam er te laat achter dat het bij de dam sneller was. Eerste run langs de dam meteen het snelst. Daarna nam de wind steeds verder af.

Mooi om de oude Seinen weer op het water te zien, en hoe kon het ook anders dat hij een Seinenvlaag te pakken had.. vrij vlot erna een brede grijns en alweer redelijk wat proaties.. 

 2e sessie op de mXr Lovemachine 70.  
Ik moet nog op zoek naar een goede vin 36-38cm voor dit board, welke ik heb aangeschaft voor 7.0/7.8m2. Ik heb er dit keer een widebase speed02 MUF 26cm vin onder gedaan.  Dit was te klein voor zo een breed board.  Ondanks de spinouts, weinig lift etc het boardje wel over de 60kmh gekregen. Dit was mn doelstelling voor vandaag :-) Als ik persé harder had willen gaan vandaag, dan was de mXr Monster 62 een betere keuze geweest. of een groter zeil, een 7.8m2 was denk ik de maat voor vandaag.  Nu miste ik wat druk in de 7.0m2.  Heerlijk zonnetje, 2mm wetsuit, super!  Max gps 61.95kmh 

Eindelijk eerste sessie van het seizoen! Gezellig met Fred, Bjorn, Kees en Jeroen!

Heerlijke dag gehad met de DFS-maatjes, en eindelijk een beetje lente. Doelstelling was het spul natmaken, en da's gelukt :-). Maar ja, dan ligt daar zo'n dammetje naar je te knipogen en ga je toch 's kijken of er wat leuke cijfers op dat klokje tevoorschijn komen. Het was er retevlak, maar ik had de indruk dat de wind daar juist minder sterk was dan in de aanloop. Stiekem dus toch een beetje teleurgesteld met de cijfers tot ik thuis zag dat het m'n 4e snelste sessie is, zo langzaam ging het dus helemaal niet. Leuke plek, gezellige sfeer, hier kom ik graag vaker! (setje Starboard iSonic 107, Warp F2006 7.8, C3 Venom 38).

nieuwe spot voor mij leuke ervaring . 

Druk bij het dammetje

NEILPRYDE