Gps-speedsurfing
Dagresultaten
 
1Peter de Wit76,49
2Dirk Jan Knol75,95
3Jurjen van der Noord73,83
4Gerlof Hansma73,55
5Ferdinand Rikkers71,92
6Dylan de Jong71,8
7Rene Mienis71,47
8Marcel Braas70,6
9Serge Beumer70,59
10Bert Beks69,71
11Otto de Jong69,59
12Anne Evert van der Veen68,71
13Tjitse Spitse66,21
14Albert Kinderman65,59
15Gerk Sikma65,43
16Jan Hendrik de Bruin65,28
17Rudie van der Weij65,19
18Jacob Osinga65,04
19Ingolf van Oostveen64,9
20Roel Beukema64,84
21Andries Keulen64,49
22Marten de Jong63,89
23Anne Osinga63,72
24Johan Huitema63,12
25Janco Djurrema62,86
26Oane Kingma62,7
27Gauke de Vries62,68
28Jan schuttert55,28
29Frank Teton Buikstra54,75
30Karel Abel52,73
31Frank de Jong51,68
Sessie tijden tabel: zichtbaar indien ingelogd en Premium member
Yes, first time above the 70 KM/H
Topdag!!! met Rudie, Douwe en Anne op de Houw.
It's so easy (on the proto) nice to see all of the north's speedies today most Busters and Wadjes where present. Gezellig! 
Alle PR's verpulverd! Ongelofelijk wat was dit een lekker dagje, eindelijk boven de 60 gemiddeld gehaald en dan ook meteen ruim erover heen.
Het was met m'n 65kilo'tjes soms best even afzien, maar mijn zeil gaf me enorm veel vertrouwen waardoor ik hem downwind nog aardig kon dichttrekken in de vlaag.
Nieuwe doelstelling word om toch eens over de 70km/h te gaan, ik weet zeker dat het haalbaar moet zijn.

Aan iedereen die een PR heeft gevaren de hartelijke felicitaties!
Niet zo heel lekker gesurft, mijn board is wat te groot voor deze weersomstandigheden. Zo nu en dan was ik ongecontrolleerd waar ik een hekel aan heb. Paar runnetjes neergezet wanneer de wind wat ging liggen zodat ik dit wat gecontrolleerd kon doen.

Al met al toch wel een aantal Pr'etjes verbeterd.
Heerlijk gevaren met de Osinga Bro's!! Voor mij de 3e keer op houw dit jaar. Maar goed, driemaal is scheepsrecht! Topdag! Die set wou maar... :) Dag, ouwe pr's
Nice day @ the Houw, lots of PB's for me.
The KA RACE 6.2 and the AHD SL1 68 felt realy great.
It was very busy on the water, PB's could be a lot higher but had to break of a lot of runs because there was no more room for sailing due to sailors that did not pay attention and overlooked the surfers who where in the middle of there run. shame for this because most of the time it where speedsurfers themselfs.
Heerlijke middag op de Houw gehad. Qua speed had ik er meer van verwacht en dat was ook mogelijk geweest. Het verschil met de guru's zoals Beks is me eigenlijk wat te groot maar dat zal ook mede aan zijn gewicht + materiaal liggen. Volgende keer ga ik meer tunen en die 70 op de klok zetten. Nog wel een pr op de 10 sec run.
Zelfde gemiddelde als op La Franqui. Nu voor het eerst met een speedspeciaL. Het lijkt alsof je het gijpen verleerd hebt. Karel, sorry, je hebt wel heel vreemde resultaten. Heb ze wel toegevoegd bij jou, maar je kan er niet veel mee.
In het begin lekker gevaren, later niet meer echt kunnen verbeteren, maar al met al wel tevreden.
Mooie afsluiting van het jaar op de Houw, wat een dagje.
Het was erg gezellig met wel heel veel spiedies op het water,wat soms moeilijke runs op leverde. Maar super tevreden met de tijden. warm was het vandaag zeker niet met maar 12 graden  en bakken met regen BRRRR!! het is zomer!!!
Redelijke dag op de Houw. Vaak hier niet lekker gevaren, vandaag ook niet zo super. Het beste stukje van de middag weer gemist helaas.

De Bruin: van harte met je pr!!
Leuk en gezellig dagje op de Houw met alle speedies. Ik vond het niet zo makkelijk om de runs eruit te krijgen, ik had vaak een vlaag met een dip erin en dan weer een vlaag, ik had moeite om het board door die dip heen te loodsen. Peter gefeliciteerd met het spotrecord.

toppie voor rudie en Jacob
leuk dagje, lang bezig geweest aan het eind wel heftig.
mooie snelheden Rudie etc.. !
baggerrrrrrr
Top dag op de Houw, had niet gedacht dat het hier zo hard kon gaan. De snelheden liepen steeds maar op. Met de snelste run als afsluiter. Jammer van de 68.66 run , was dit een 70'er geweest dan was het een PR gem. 
Helaas gaat binnenkort  het slot op de Houw. Laat het maar weer snel 15 juni worden.
 
Pittig windje en hevige regen op de laatste Houw-dag van het jaar. Vandaag begonnen met de Starboard van JvdN, maar kon mijn draai er niet op vinden. Toen de JP 54 van Bert: hetzelfde vaargevoel als de andere JP's. Maar toen mijn eigen vertrouwde Manta en de snelheid ging direct met 5 km omhoog. Materiaal is dus 1, maar ervaring met je eigen materiaal nog veel belangrijker!

Relatief weinig runs gemaakt en beter op het water kunnen kijken wat er aan runs stond. Dan had ik de 62 run even kunnen wegpoetsen. Nu krijg ik weer nachtmerries van die grijnzende Kinderman.....

@roel: je was toch niet weer weg toen het begon te waaien???
Mooie en spectaculaire afsluiter op de Houw. Vandaag met de zelfde combi gevaren als afgelopen dinsdagmiddag. Ondanks het feit dat de omstandigheden vandaag veel lastiger waren, ben ik maar een fractie langzamer als dinsdag. Ik twijfelde vanmorgen nog of ik wel zou gaan surfen vandaag, maar had dit dagje toch niet willen missen.  
Jammer dat ik de beste wind gemist heb, omdat ik door materialpech toen aan de kant zat. Verder een prachtige dag, ondanks de regen en kou.
De houw blijkt toch zeer snel te zijn, ondanks de chop.
Ik kreeg wederom mijn 10sec. runs niet op orde. Rene, gefeliciteerd met de vlaag van de dag !! 
Niet een super dag maar toch een mooi dagje op de Houw.
Super mooie dag gehad, tijdje niet meer gevaren i.v.m. materiaal pech.  maar we zijn er weer, en dubbel gemotiveerd.
Eindelijk een mooie sprong in de resultaten en het smaakt naar meer!
Fijn weertje vandaag ... voor eind oktober! 
Maar in ieder geval een waardige afsluiter voor dit jaar op de Houw. De eerste uren kreeg ik er geen snelheid uit en t was lang zoeken naar de goeie plek om runs neer te zetten. Op een gegeven moment raakte ik er zelfs behoorlijk gefrustreerd van, totdat ineens 't kwartje viel. Helaas was 't toen al dermate laat dat ik 2 runs te kort kom om m'n PR te evenaren. Gezien 't feit dat dat dinsdag gezet was op Horst ben ik over de hele dag zeker wel tevreden, want de omstandigheden waren euhm, 'lastiger' dan op Horst :P *realitycheck*

Iedereen met PR's, van harte (en specifiek mijn teammaatjes Albert en Marten natuurlijk ;))
Het zeil was voor mij in de vlagen erg groot durfde dus niet goed downwind. Geprobeerd om een snelle alpha te varen, een aantal snellere zaten net buiten de 50 meter.  
upload via gpsar b1 
De laatste keer op de Houw dit jaar. Het was gezellig druk ondanks de bakken water die uit de hemel vielen. Eerst de warp 5,7 opgetuigd dat liep niet geen druk in het zeil. Wat vinnetjes uitgeprobeerd maar dat ging ook niet lekker. Uiteindelijk toch maar besloten om de warp 6,3 op te tuigen en een vin van Gerlof ontvangen casper 28. Dit ging goed maar de wind ging heel andere dingen doen dan dat ik wilde. Hij zakte weg draaide naar het noorden en kwam zeer hard terug. Kortom geen succesvolle afsluiting van de Houw.
Heren 70+ respect voor jullie prestaties onder deze condities. 
Nice day with big rain squalls and gusty wind. First time  at De Houw. Nice spot! I tried many fins today but somehow I couldn't find the right boardtrim. Fastest was the Strike 24, at least in top speed. It was a tad too small to do well on average. Still good fun.
eerste keer op de screamer 104 RD liep lekker met de 32 select en 5,2 expression
Eindelijk heeft roel het voorelkaar gekregen.

Laatste sessie 2010 op de Houw, de eerste "echte" speedsessie! En over vinnen viel nadien heel wat avondjes te "filosoferen"...

AVANTI