Gps-speedsurfing
Dagresultaten
 
1Gerlof Hansma68,02
2Ferdinand Rikkers66,12
3Johan Huitema63,1
4Andries Keulen62,3
5Bram Kloosterman61,46
6Otto de Jong60,11
7Janco Djurrema60,05
8Rob de Jong57,21
9Luca Arbouw53,69
10Anne Fahner52,85
11Anne Fahner52,85
Sessie tijden tabel: zichtbaar indien ingelogd en Premium member

Zo, volgens de voorspellingen zou het zuidwesten wind zijn. Om 11:00 was de wind wzw, later om 14:30 was de wind nw. 't Was koud!!! Gevoelstemperatuur minder dan 5C!

Zo, volgens de voorspellingen zou het zuidwesten wind zijn. Om 11:00 was de wind wzw, later om 14:30 was de wind nw. 't Was koud!!! Gevoelstemperatuur minder dan 5C!

Vandaag weer een ervaring rijker...nw board/nw zeil/nw vin...getracht een sessie te varen op the Ray...niet gelukt..stond op een gegeven moment tot an m n knieen in de modder....met Rob maar snel door naar het Lauwersmeer. Daar stond ik niet lekker..... te groot, te veel tuning te doen en de koek was opeens op ....eerst maar en paar goede sessie varen om de boel goed aan de praat te krijgen. Conclusie: tijden no....., mooie zon even mogen pakken cool en het was gezellig met veel speedies! 

Today i made my madenrun on the brandnew AHD SL2 92.

i put the KA RACE 6.3 on it becuase there was lots of wind.

after my first leg the wind shfited about 30 degrees (ofshore) and i was on the otherside of the lake so had to do a lot of reaches to get back i already did 60 peak on the middle of the lake were the chop is killing, but the board was rocksolid and eats the chop. after 1/2 hour sailing i finaly got in the flatter water and did 66 peak and run 63 then i could start to trim mastfootsetting but it was to late the wind was dying slowly. i think i only could have better speed if i rigged the 7.1 at that moment but i didn't. al in al a great day and i am very happy with the board sail combo its rocksolid and with a lot of controle the board is nice loose on the water but keeps very stable.

i think a 31 fin wil bring more speed so i wil start testing 

Eerste naar het Wad gegaan, maar snel overgestapt naar het Lauwersmeer. Was opvallend koud en een vlagerige wind. Kon de snelheid er vandaag niet uit krijgen. Beetje heen en weer geslalomd over het midden van het meer. Next time better speeds !!

Lekker gevaren met de nieuwe blade 2012, weer meer power en controlle, wel de 4 meter mast er in. De twee snelste runs met de Falcon Speed gemaakt, helaas draaide de wind na 2 runs.

1e keer met de 6,4 EVOIV, 1e indruk is zeker positief. Op een paar punten een goede verbetering tov de evo3. Meer twist in het zeil, het zeil vaart nu makkelijker op de smalle giek als de evo 3 en de rotatie is vele malen beter als vorig jaar. Het zeil heeft wel veel donwhaul nodig, voor weinig wind kan de setting van vandaag wel, ook al had ik het gevoel dat ik wat accelaratie miste, de pieken lagen vaak op 1km van de 10 sec. Met meer wind kan er nog wel wat meer downhaul op.

Sessie 14: Ik had de 7.8 en 7.0 al eens vandaag opgetuigd, dus nu de 6.3 even natmaken leek een goed idee... Toch bleek deze maat aan de krappe kant - en ik had het advies van coach van der Noord niet helemaal opgevolgd de avond ervoor dus de energiebatterij bleek nu ook al op "low" te staan, ok.. maaar al met al toch niet een helemaal onaardige sessie op het frisse Lauwersmeer - en nu op naar de dubbelle temperatuurcijfers!

Vandaag eerst een mislukte poging op de Ray gedaan. Daarna op het Lauwersmeer gevaren met de Blade 7.0. In het begin was het eerst nog even naar de juiste trim zoeken.

eerst de Ray.. was niks .te haaks.. daarna lauwersmeer. Maar niet echt mijn dag.. Ik stond er op als een skiethus.. kreeg het Board er niet uit.. en in de vlagen had ik geen snelheid om me te laten afschieten.. en kouwe vingers !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!surprise

De eerste keer van 2012, koud, geen conditie, maar wat lekker gevaren.

Zo, lekker dagje. Wel veel chop maar dat mocht de pret niet drukken.

Zo, lekker dagje. Wind nam na 2 vaarsessies wat af.

LOFTSAILS