gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen38.9
2Reginald Gyselinck37.06
3Danny Verhaar36.57
4Alain De Gendt36.09
5Edwin Harteveld35.99
6Paul Van De Perre34.71
7Patrick Driesen34.13
8Dirk Hacha33.76
9Kees van Schaik33.71
10Patrick Lievens33.03
11Willy Wels32.91
12Wouter Liedenbaum32.77
13David Van der Veken31.82
14Philippe De Kort31.24
15Marco Bal30.34
16Pat Erauw27.39

rare dag, veel regen en soms wat wind. toen de wind er goed doorkwam brak mijn trapzehaak af.

Had geen zin meer om een ander tegaan halen, dan maar besloten te stoppen.

Desondanks mijn 2 beste tijd ooit gevaren, das voordeel van nog niet vele goeie postings te  hebben.....

80L was redelijk optimistisch gekozen en de 6.3 was ook niet echt te groot.

 

Maar goed volgende keer beter!

 

 

snelste sessie met linksvoor

Windkracht en windrichting wijzigden constant, de regen was veel regelmatiger...

En 14° !!! Waar is die zomer ?

Een vissersboot lag een tijdje midden in de run, waarbij netten langs het dammetje geplaatst werden. Dat was redelijk tricky.

Mijn freeracertje (Ray 95 Ltd) deed het redelijk goed voor zijn eerste keer op de strip.

Veel meer volk dan ik verwacht had.

 

Bedoeling was om pr op de afstand te varen.  Aangekomen rond 10u maar na aantal uren wachten hadden we door dat de wind er geen zin in had.  Rond 14u na de zoveelste bui was de wind er eindelijk.  Beslist om groter te varen dan de meesten om in een goede vlaag pr max scherper te stellen.  Gestrand op 2 km/u:-(.  Maar het was plezant met heel veel bekenden van verschillende belgische speedteams.  Op de terugweg even gestopt @ homespot(oesterdam).  Wat voor een slijkgedoe is me dat daar.  Vrees dat we niet snel slijkvrij kunnen optuigen :-(.

@ willy: zijn de netten gemarkeerd op 1 of andere manier? En liggen deze evenwijdig aan de dam of er haaks op? Anders moet ik weer eens mijn mes meenemen op  het water en het leven zuur maken van een visser...

Wind went up and down, and a pitty that with some guy's we missed out on the 4 to 5min very strong gust that passed while we were having some sandwiches!!

Timing is everything.

I took a 7m² on the Missile XS to compensate for the lighter wind, but that ment waiting/swimming in between the gusts.

Neem je mes maar mee Marco.  Ze liggen echt wel in de weg...

Lekkere avondsessie op Herkingen.

Ik had van Jeroen Boelema een 7.0 2012 Racing Blade te leen om proef te varen. En het zeil is me prima bevallen.

Helaas had ik niet me JP 54 board, die is voor garantie ingeleverd. Had waarschijnlijk sneller geweest.

Bwa ja, een te doen dagje op Herkingen met slechts enkele hardere regenbuien.

De rest van de tijd was het gewoon aan het motregenen ;-)

Eerst met de 34cm geprobeerd. Ging niet echt goed, met de 36cm Goldwing ging het wat beter. Maar toch een pak minder snel dan enkele Noord-Hollandse gasten (en anderen).

Philip, wel een beetje slecht karakter hé, het vuile werk door Marco laten opknappen :-)

Netten liggen evenwijdig aan het dammetje en zijn vrij goed gemarkeerd. Het is beter zonder natuurlijk, maar wanneer ze zo blijven liggen, valt het wat mij betreft nog mee.

handmatige upload vanwege problemen bestanden inlezen, op de een of andere manier leest hij het laatste uur niet, terwijl ik dit wel handmatig kan aflezen van de GT 31.

Eerste keer op Herkingen, was gezellig met Sander en Wouter en andere (nieuwe) bekenden van oa uit Belgie.

Blij dat s"avonds de wind weer wat toenam, vanaf 17 t/m 19 uur uur was de wind ver te zoeken; terwijl ik pas om 16.30 uur het water op ging.

 

Zeker voor herhaling vastbaar, wellicht volgende keer nog iets meer wind..;-), was vandaag grotendeels minimaal voor deze grote Hollander. 

Vandaag eens op een spot aan de andere kant van Nederland gevaren. Voor de eerste keer op Herkingen, en wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Leuk gevaren met Wouter en Ed. Wel triest weer de hele dag. Achteraf nog even wat met Wouter in Oude Tonge gegeten.

@Dirk : Nee hoor, zal zelf m'n mes wel meenemen :-).

Interesting day at herkingen. Started with the sting 36. Changed to the goldwing 34. after a while. When the wind dropped i changed again to the sting 36. When the wind picked up again i didn't get the board flying anymore. That gives my something to think about. It was fun day with Edwin, Sander, Kees and Danny. 

@ Edwin, you missed a nice meal in Oude Tonge!!LOL

@ Kees, i'll keep it in mind when you say your avg i have to add 3km.  

What a lousy session. Waist of time (and money) big time!! angry
 

Didn't get the sail trimmed properly. Removed all the spacers again like it was in the beginning but after some adaptions I knew it was not gonna be my day.. 

Predictions sucked (again) big time. 
The where right about one thing and that was the rain that was "joining" us all day long!!!

Next (and better) please!

Heel de dag regen en onstabiele wind.

Had er op gerekend dat de wind iets zou toenemen en dus 6.4 genomen. Sterkere wind is echter niet doorgekomen. Steeds het gevoel gehad dat ik de vlagen miste, waarschijnlijk door het iets te klein zitten. Bij het ruimen van de wind was het helemaal over met het iets te kleine zeil.

Al goed dat de EVO4 zoveel power geeft, zodat ik heel de dag toch lekker heb kunnen varen. Beter een mindere dag op het water dan één op het werk ;-)

Ik bengel kwa snelheid weer eens aan het staartje blijkbaar... dat komt ervan, altijd ondertuigd en met te kleine plankjes :). Ook kwa uur: ik heb het licht uitgedaan in Herkingen en kan de vroegere vogels vertellen dat rond 20u toen ik aankwam het effe 20-25 kn waaide, toen weer paar regenbuien en wat op en af,  toen tegen donker 22u nog een laatste straffe regenbui en toén begon het stevig, regelmatig te waaien 25-30 !

Het moest er eens van komen hé, met de Missile XS op het speedkanaal in Herkingen :). Toch wel wennen, mastrail staat een pak meer naar achter dan bij mijn '90s speedneedles, totaal andere vaarhouding. Met de langere trapezetouwen heb ik geen last. Opkruisen lukt zeker wel, wel voldoende wind hebben, en het vinnetje 19cm zal wel wat te klein zijn, maar daar heb ik me nog niet in verdiept.

Maar bij het afvallen voor de speedkoers op ruime wind "voel" ik nog niet de juiste stance op dit soort korte plankjes, met het gestrekte voorbeen en gebogen achterbeen... ?? Begin ook te beseffen waarom iedereen met zo'n grote zeilen vaart... er is een trade-off te maken tussen "hoe groot kan ik het aan de wind houden (zo klein mogelijk)" en "hoe groot wil ik het hebben als ik ruim vaar en me laat schieten (zo groot mogelijk)"... ik vind een 5,7 al bangelijk groot bij 6Bft, maar ik voel ook dat als je daarmee aan 110-130° afwinds vaart op de ribbeltjes naast het walletje, je dan wel een m² meer kan gebruiken om echt topsnelheden te halen...  (aha, dat zijn dus visnetten die daar liggen, ik wist al niet wat ik in de verte zag liggen - raakte nooit zo hoog opgekruist dus was geen hindernis in mijn geval).

De waterstart is ook een vak apart op dit soort plankje. Hangend aan het zeil met de voeten het ding ter plekke in de juiste richting roteren, en dan zo snel mogelijk wind vangen met het zeil zodat het begint te schuiven/ploegen, toch genoeg naar achter hangen om gauw te planeren, maar toch niet te veel anders raakt ze niet los, en vooral niet te veel naar voor want komt er dan een vlaag dan wordt je geheid in je zeil gekatapulteerd. Allemaal niet evident met die typisch beverige wind 5-20 kts verstoord door af en aanwaaiende buien, zoals gister, typisch bij dit soort grijs lagedruk-regenachtig weer. Maar we klagen niet. De armpjes kunnen al weer wat meer aan dan in het begin van het seizoen !

hele korte sessie.

Het water op: regen en 0 knopen wind. Na 10 minuten droog en meer dan 24 knopen wat weer teveel was voor het setje, maar je moet wat.

Settings stonden nog op long-distance-in-de-chop sessie. Misschien vandaar dat de snelheid er niet uitkwam.

Dan maar wat alpha;s gemaakt. Toch weer boven de 40 km/hr met het grote slalomboard.

Could't find the right trim for my 6.3 loft blade...

STARBOARD