Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Marc van Gool24.68
2Yves Wynen24.34
3Brahm Cornelis23.41
4Pat Erauw22.07
5Koen Cooman21.46
6Tim Wilson21.45

What ? Surfing, what else ?

Where ? Oesterdam, where else ?

Wind 17-18 Gusts 21-22. Choppy

wat rondvaren met teammembers op oesterdam met Hwater

Zon, 12°. Tegen beter weten in op Oesterdam beland voor een eerste uitje met nieuw board FF113. Plan was naar Herkingen strand te rijden, maar de weg daarheen voert langs Oesterdam, en zoals altijd bood het uitgestrekte waterplan bij half-hoogwater toch wel een lekkere aanblik.

Edoch, een uur of twee verder kom je zoals ik nu toch al 25j hoor te weten bedrogen uit, en was het verdomd hard werken op de Oesterdamchop bij hoogwater. Het is ook onmiddellijk full-on daar... geen bank om na een km even wat zaken bij te stellen (voetbanden te krap, te weinig downhaul enz.). Nee, onmiddellijk de monsterchop in, direct mislukte gijpen, waterstarts met driedubbel gekanteld zeil etc., harkerige beginnerstoestanden. Hier en daar bakken, de Westerschelde waardig, en vreemd genoeg een vrij vlak stuk boven (!) de zandbank.

Het board ging meestal met mij aan de haal, kom precies toch wel gewicht tekort om zo'n breed board te controleren, maar kan ook verkeerde downhaul spanning geweest zijn of gewoon niet het juiste wateroppervlak om dit soort board uit te testen. De vin slaat waarschijnlijk nergens op, spinout bij de vleet. Erg onstabiele windcondities ook, die nieuwe hogere windmolens doen er volgens mij geen goed aan, bij Zuid. Of zijn het die serres ? Of meer verkeer op de autostrade richting Goes? Wie zal het zeggen. Frisse sessie verder ondanks zonnetje.

Ik kon Marc, Yves en Brahm op hun freeride spul dus niet bijhouden, ondanks dat ik op meer "pro" slalommateriaal vaar... blijkt dan ook uit de dagranking... ahum... Respect voor deze superlocals. Maar laat ik nu toch nog niet te voorbarig conclusies trekken (bv. board verkopen) en er toch nog wat andere sessies mee proberen. In Herkingen had ik me iig. met Tim kunnen meten, krek hetzelfde board, op een vlakker waterplan. Blijkt achteraf.

LOFTSAILS