Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen42.6
2Dirk Jan Knol42.32
3Antony Todd40.58
4Edwin Harteveld40.49
5Gerlof Hansma40.46
6Johan Huitema39.79
7Hendrik de Jong39.71
8Ferdinand Rikkers39.27
9Andries Keulen39.09
10Wouter Liedenbaum38.9
11Oane Kingma38.22
12Marcel Hooijmans38.15
13Paul Van De Perre37.78
14Patrick Depoorter37.59
15Gerwin Slingerland37.51
16Frank Heinen36.06
17Pat Erauw35.57
18Annika Valkna23.55
19Armin Weinreich20.94
20Armin Weinreich20.55
21Armin Weinreich18.74


Last day at La Franqui. I expected a nice easy session to wrap up an already great weekend, but it turned out to be the fastest session! Slight improvements of my PB of the 2s, 100m, 10s, 500m and the NM. Did not expect that with the W53 *at all*. Very happy now.

The course was a bit broader today and learned to sail the course better as well over the last few days. Used the S26.5 for the first time: obviously approved. Rock solid.

We're now on our way home. Awesome weekend, good conditions, well worth the trip. Thanks to all the boys for all the fun this weekend. Where do I sign up for next year? ;)

Congratulations!

Op vakantie in de baai van Rosas en even een tripje naar LF gedaan. Korte sessie, zonder invaren, gokje ivm de set, goede keuze. 

Leuk om op het strand 2 bekenden tegen te komen, Pat E en Pol VdP. 

Alles kon beter, de nodige drive was er niet, toch content van deze "snap" sessie. 2° beste sessie ooit, slechts 0,04 km/h verschil met de PR sessie. Volgende keer ook maar weer een paar dagen na elkaar, schijnt een goeie formule te zijn wink.

Laatste dag La Franqui. Weer een geweldige dag. Dit keer was de baan bij vlagen wat ruimer waardoor je nauwelijks hoefde af te schieten de zee op. Al met al 4 prachte dagen met zon, wind en vlak water. Wouter bedankt voor de gezelligheid.

The fourth day in a row an average above the 70! Happy with the results during this trip. Thanks for all the tips and tricks. Next month again??

BTW Edwin did you know your mademoiselle has two little girls? Did you had anything to do with that??

3e dag: nog steeds pittige maar toch beschaafde condities. Stralend weer. In het gezelschap van Paul, de vanuit Spanje aan komen waaiende Pat "Veni,vidi,vinci" D en nog een paar helaas niet al te sociabele NLse collega's de middag zoek gemaakt. PatD schudde zomaar een paar 73+ uit zijn mouw op een setje waar hij bijna nog nooit mee gevaren had naar zijn zeggen... Zelf na de 2 dagen gewenning een iets groter zeil genomen, maar toch niet zo efficiënt. 2 spannende gijpen gedaan, eentje mikkend tussen de rollers op de 1e zandbank, maar niet sneller dan gisteren. Toch was dit een top-2 alpha yes.

Na enkele uren volgde er nog meermaals een "laatste run, dan ga ik eraf". Wie ooit hier was kent dat fenomeen wel wink? En helaas geen 70 meer aangetikt, maar toch een mooie 65 avg en 68 max, waar ik thuis in de lage landen nog veeeeeel werk ga mee hebben om die ginder ooit te verbeteren ! Toen wij opruimden werd de strip ingenomen door een 12-jarige op een wave plankje, netjes uitgerust met helm, zwemvest e.d. die met totale beheersing gijpte, overstag ging, planeerde, wave riding deed... respect;, hij had terecht bekijks. Over 10-20 jaar horen we hier zeker nog van.

Thx ook aan Pat  D - McDonalds rules the world (helaas), maar hun wifi is idd. gratis en handig om te posten op reis...

Tech note: dag 1 met SS20 gevaren, uiteraard mooi downwind, maar omdat de baan altijd scherp terugvaren is hier toch last mee. Dag 1 al gewisseld naar CS23 omdat dat iets beter hoogte loopt. Dag 2 zo behouden. Dag 3 groter zeil 5.7 ipv. 5.2, daarom begonnen met CS25. Hoogte lopen hiermee uiteraard OK, maar snelheid lager door duidelijk "drag" gevoel. Daarom weer de CS23 en liep goed in beide richtingen.

Korte ochtend sessie, lichaam begon deze 4e dag te kraken en moest ook weer betijds naar nederland vertrekken. 5 mooie dagen met een leuke groep speeders op een van de mooiste speedlocaties met perfect weer zelfs een PR'tje op de alpha overghuoden, en weer veel tow. Nu nog een keer de ontbrekende km's snelheid vinden...

max display 79,34!!

 

new PR'on max speed, new PR on average...very HAPPY ;-)

Sessie 33: Vandaag moest het dan gebeuren op de Mistral 47... Dus MRX vin eronder, 6.3 (de goede maat!) opgetuigd en gaan met de banaan. Maar op een of andere manier ging het moeizaam, telkens wel 70 maar niet echt hoog. Met de tanden op elkaar een 71 run. En mijn collega's klokten al 73 of hoger, wat was er aan de hand. Hotrod 25 eronder, en meteen liep het als een tierelier. Helaas had ik al veel tijd en energie in het eerste gedeelte gestoken. Wat bleek achteraf? Ipv 24 As onder het board te hebben gedaan had ik per ongeluk de MRX 28 eronder bevestigd... Gedane zaken nemen geen keer. Volgende keer de S24 en de MRX 24 Asy uitproberen ! :-)  Zondag om 13.00 rijden waar we heerlijk geparkeerd in een file naar Lyon terecht kwamen, 16 uur reistijd tot gevolg :-( Leermomentje!


Mooie afsluiter van een leuke trip met de mannen, baan was nu mooi ruim, soms zelfs wat teveel om druk te houden in het zeil. Achteraf hadden we de hele middag wel door kunnen surfen, ipv netjes om 12:00 ophouden om op tijd terug te zijn in Nederland, nu hebben we onze tijd zitten verprutsen in de files voor Lyon.

ik citeer: nog een paar helaas niet al te sociabele NLse collega's de middag zoek gemaakt.

beetje jammer; is gewoon een mooie dag geweest, en ja het is af en toe een beetje druk op het water, is op Herkingen niet anders, maar dan hoef je dit toch niet zo te benoemen?

btw: zoek gemaakt? heeft hij ze laten afzinken? cheeky

Voor de terugreis nog een ochtendsessie, wat groter spul gepakt omdat er minder wind zou komen, dat viel wel mee, er stond weer net zo veel wind als de andere dagen. Het setje was af en toe wel wat aan de grote kant voor mij, maar het was wel lekker varen, wel tevreden over de mijl.

4e en helaas laatste dag op La franqui. Heerlijk kunnen varen met de PD48 en de 6.3, de wind was wat ruimer dan de voorgaande dagen. Mooie afsluitercool voor de terugreis.

Laatste dag  op la franqui, of beter gezegd morgen op la franqui.  tot 12;00 gesurfd het waaide niet zo hard bij aankomst dus voor de 6,3 warp en de Ff51 gekozen met de Hotrod 25. Ik stond van ons groepje als eerste op het water en de eerste run die ik maakte was direkt 73 km/h  ik dacht het zou vandaag toch minder waaien. Al snel ging de windkraan weer open en gingen de runs over de 77. en dat met de FF51 en de 6,3 . de Hotrod 25 was perfekt onder het board. de koers was vandaag iets ruimer, dus ik dacht samen met Oane toch maar even een nautical maken.  En ja hoor   ook nog de snelste van deze 4 dagen voor mij  met 71,52  ben ik wel tevreden.  het laatste stuk van de nautical was behoorlijk sneller als het eerste gedeelte  en  was met gem. 74 over 1 km erg goed te noemen.wink

Verslag volgt

@Ed: met "niet al te sociabel" bedoelde ik niet dat er varend op het water geen rekening gehouden werd met elkaar, zeker niet, verre van zelfs ! Maar ergens miste ik hier en daar een soort collegialiteit, dat je met iedereen al eens een babbel kon hebben, niet iedereen stond daar voor open leek het wel, staand op de vertrekzandbank. Maar ach, misschien zaten we wel allen op het raakvlak van waar collegialiteit ophoudt en competiviteit begint wink. Niet erg hoor, surfen blijft een solosport uiteindelijk.

Paul, Frans jullie ook bedankt voor de gezelligheid en last but not least the big man onze edwin

@Pat: dan heb ik je verkeerd begrepen, excuus ;-)

 

btw: de collegialiteit op de kant en savonds in het restaurant was top! maar inderdaad de serieuze wind op Franqui maakt surfen wel serieuswink, ben er zelf ook debet aan ben ik bang...

Segel viel zu gross

nach dem Wechsel auf 3,6 gings deutlich besser. Böen bis zu 8bft und zwischendurch 4bft.. sehr böig

sehr böig

ZFINS