Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Wouter de Vries42.26
2Reginald Gyselinck42.02
3Danny Verhaar41.95
4David Van der Veken41.26
5Peter van Dijk41.09
6Dennis Verschoor40.05
7Paul Lampaert39.99
8Marco Bal39.64
9Tom De Pauw39.42
10Dirk Hacha39.05
11Benjamin Verdin39.03
12Alex van der Meer38.25
13Edwin Harteveld38.2
14Gerwin Slingerland38
15Koen Onderbeke37.54
16Dennis De Pauw37.05
17Andre Lancel36.44
18Pat Erauw35.85
19Niek Huisman35.7
20Fleurus Jocelyn32.38


Met mn enkel dik in het verband en ducktape het water op gegaan. Heb maar weinig gevaren en veel stil gestaan om mn enkel te ontlasten. heb maar een paar runs gedaan en nog niet echt het maximale eruit weten te persen.

Dikke wind en soms een pittige bui dat hoorde er vandaag wel bij.

wel erg blij dat ik de 70 een paar keer aangetikt heb:)

en kolere wat gingen sommige mensen weer hard zeg!

 

edit: ik zie nu mn gps weer eens heeft lopen fucken mijn snelste run staat er volgens mij niet bij. (duur van 15min klopt ook niet echt:P, de km's denk ik ook niet)

snelste run was 67.88 en max van 70.88

Very good first run, close to PR.... but it ended in a kamikaze-crash with 84+ on the dial  ... a GPS came floating along... appeared to be mine since it was no longer on my arm.

Then most confidence was lost and I did some very safe chicken runs to get average over 70.

toch weer even TOW, de ribbetjes deden wel wat pijn, maar was te doen.

gefeliciteerd met je PR Niek!

Weight is everything !! Now i know for sure !! Did more then 20 runs finally reaching a 70+ run. Decided to take a rock from the wall at Herkingen and inserted that in my crash vest. Changed my bodyweight from 69 to 72-73 kgs ;-) First run was already 72+. Second run 75+ with 79,3 max display resulted in a PR on 500m completely along the dam (no slingshot) !!

Never thought I could do those speeds on a 51 wide board. Fastest speeds since my accident.

Too bad I cramped in the end when it became better. Trimmed my sail for max power (more belly then Dirk and Dave's his sail), but in the end even the magic rock wasn't enough to keep it balanced. Too much for me...

Only did one good run, but nice to know that 75 avg is possible with that combo.

Great day !! PR 500m, PR AVG

Nice to see that Dave is back in buisiness !! Congrats mate

 

Hell yeah.... wat een lekkere sessie zeg.

Na mijn werk als een speer vertrokken naar Herkingen, daar aangekomen kwamen er er wat gasten het water af.

Vlagerig was wat ik hoorde....

Warp 2015 5.7 splinter nieuw, zo uit de verpakking gerolt en opgetuigd.

Geen spacer gebruikt, lattenspanning erop en stond er zo op het oog mooi op.

JP speed 45 erbij gepakt en gaan met die banaan!

Was een korte baan, heb mij niet laten slingshotten (had ik wat langer op het water moet zijn om meer vertrouwen te krijgen)

Helaas kreeg ik niet de kans meer om de laaste 75 run weg te werken, laatste run was in het donker hahahah.

Super gezellig op het water, goede sfeer!

Next please.

Gefeliciteerd Benjamin!!

 

BAM, PR time !!

Zo weinig kunnen speeden de afgelopen jaren dat het van 15 juli 2012 geleden was dat ik nog een PR gevaren had op AVG (toen 65,38 km/u) en 2sec (toen 71,26 km/u), en dit was dan ook nog in La Franqui.

Vandaag was het leuk en heavy.

Voor de pauze 4 snelle runs kunnen maken en 1 heel mooie top 2sec (73.52 km/u), de volgende stop is 40 knots !!

Na mijn pauze was ik te uitgeput, had ik geen grip meer en daarom was het bijna onvaarbaar voor mij. De wind was ook nog een 5 knopen toegenomen naar een strakke 45 knopen in de vlagen, wat méér dan genoeg was met 5.5m. Het is wel zeer jammer van de 5e run (65,34) die mijn AVG een beetje omzeep helpt ...

Mijn 500m is om mee te lachen ....

 

Het was een fantastische dag met aangename mede-surfers. Het was zeker de moeite om eens niet naar de les te gaan ;-)

Eindelijk, eindelijk nog eens wind ! Het was fun, zeker en vast.

Jammeren kan men altijd maar ik betreur vandaag toch dat ik niet veel sneller de JP45 ben gaan halen... in combinatie met een 5.5m was dat  (voor mij) zeker sneller geweest, maar alles voor het PR van het zoontje...

Hopelijk nog een periode met wind dit najaar en even warm...

 

 

Knappe snelheden met de 51 Benji !

Started off with the 6.3/50 combo which was nice as well. The wind increased a bit more so switched to the smaller set.

Hard work today, the waterlevel was high so the waves came over the dam which made it a bit choppy in the second half of the course.... Lots of crashes all over the place because of it... Also the wind was pretty unstable, very up and down and shifty as well. 

But all in all nice to be on speed gear again, it has been a while...

Dit was een dag dat ik het jammer vond dat ik niet op lichtweerdagen op het water ben geweest.

Dan waren de onderarmen niet zo vlug pap geworden in deze lastige omstandigheden. Slecht 8 runs gemaakt vandaag.

Laatste 3 runs met de Gasoil en daarmee ook men snelste runs gemaakt.

In ieder geval blij met mijn Herkingen PR.

Iedereen gefeliciteerd met de snelle tijden en PR's

 

begin was erg moeizaam, nieuwe vin select hotrod 23. wat blijkt de vin past niet perfect in de box en de vin voelde erg vet aan. De vin aan gepast waar mogelijk met drect een aantoonbaar groot veschil. display 77.10 max en uiteindelijk mijn avg pr in nederland van 66 gemiddeld naar 70 ruim, ben er blij mee. op naar de volgende windy sessie smiley  

Oh my god, I "LOVE that MACHINE"!

What a great but short session. It was a record day in theory and it was almost a record day in real too cheeky.
After the first 3 runs I felt something wasn't right with the trim so I put some more downhaul on the sail and that was a good decision. Runs got faster and faster. And that had as result a great topspeed of 84,92 km an hour on Herkingen in difficult conditions. smiley

The run was not bad too but I had to bear of into the chop and that was tricky at times, certainly when the wind increased some more. Than I shittened my suit and was not be able to bear off anymore. It looked frightening.
Nature at his best today, what a force!!

It was great to see my friends and surfbuddies again after such a long time!
I think the fin did a great job for topspeed and gave great confidence in the chop when bearing off!!
 

Wow wat een snelheden. Benjamin, David, Gerwin .. ja wie niet? Ik heb al een hele tijd thuis geen software meer, doe altijd alles rechtstreeks met de site. Maar ik mis mijn beste run, snelheid en zie maar 20 km en 29 minuten op de site staan bij mij resultaten. Hoe zou dit kunnen komen, te weinig sattelieten? Maar waarom zie ik dan wel een 74.34 beste run op het display?

Zo, dat was dan de eerste echte herfstsessie van het jaar. De restanten van de orkaan Gonzalo betekenden bij ons gozalo! , 5 maanden na de vorige storm van 09+10 mei. Andermans stormmiserie is soms ons plezier. Blij dat ik erbij was ondanks de nog altijd even overbelaste elleboog. 11° bij het aftuigen rond 18u.

Gefeliciteerd aan alle PR's, o.m. waanzinnig van Benjamin met het breedste board van heel de bende bijna 80 gaan, pas na 2,5 jaar zijn staande Hompelvoet PR verbroken. Ook van diegenen die nog niet gepost hebben en wel of niet nog zullen posten. Ik had het me medio 2012 niet kunnen voorstellen dat er met dit soort windomstandigheden ernstig gesurft kan worden. De wind beukte zwaar op de wal, het water sloeg er in grote sprays over, aan de tweede palenrij stond bijwijlen minstens een halve meter chop.

Het is natuurlijk de LF training van deze zomer die varen in dit soort omstandigheden denkbaar en praktisch haalbaar maakt. Op zich natuurlijk wel niet echt fun want nogal klinische omstandigheden: opstappen, alles zo snel mogelijk bij elkaar rapen want de binnenste palenrij is er snel, voeten op tijd in de banden, de hoek om knikken langs de eerste paal, 500m zo snel mogelijk afjakkeren en heelhuids weer naar de wal denderen. Langs de wal terugvaren was bijna nooit mogelijk wegens de ruime hoek 285-295°. Je kon natuurlijk nog verder doorknallen, maar daar sloeg het water zo rijkelijk over de wal dat het niet meer vlak was, en dan kwam je bij het weer terugvaren ook weer een end verder aan de opstapdijk uit, en de wind was soms zo heftig dat je van daar maar met veel zwoegen met je set tegen de wind in teruggestapt raakte naar het vertrekpunt. En dat vreet energie, bovenop de toch al vrij heftige omstandigheden. (Ik heb meerdere LF routiniers toch horen zuchten "dat het niet te doen is" :) ). Mijn zwarte naald heeft daarbij dan ook nog eens zo weinig volume dat ze niet op het water blijft liggen tijdens het stappen, ze wordt gewoon uit het water geblazen en half-zweeft-half-drijft dan aan het eind van de mast, wat de nodige extra luchtweerstand genereert.

Over die naald gesproken, dat fijne 42cm carbon uniek stuk, waar anderen die véél hoger staan in de algemene ranking voor terugdeinzen als ik aanbied het eens te proberen : is het niet prachtig, de jaren tachtig? Ik heb dat vermoedelijk 25jr oude ding vandaag over de 70 gekregen (nl. piek 71,6 = 38,33 kts) ! Het waanidee wat ik medio 2012 bij mijn herintreden toch ergens heimelijk koesterde, nl. ermee de magische 40 kts barrier bereiken, net zoals de old school helden Tierry Bielak, Pascal Maka e.d. op een board uit die tijd ... het zit er verdomd nog aan te komen ook ! Of de zelfgemaakte Slingshot kloon vin daar voor iets tussen zit, of het zopas aangeschafte recentere 5.2 zeiltje in goeie staat (dank, Sander W!), of gewoon toch de recente LF training, of gewoon het eeuwige juiste vlaag-juiste moment-juiste mentale instelling ... wie zal het zeggen. Ik deed het nog met stijl ook, en dat komt dan ongevraagd uit de mond van andere niet minne Belgische speedvrienden. Tsja, dan glunder ik toch wel even inwendig :). Op het smakelijke etentje erna werd er tussen de aanwezige 75-plussers over mijn mini-prestaties natuurlijk niet gerept, maar vond ik niet erg, men moet zijn plaats kennen ;-) en ik speel sowieso in een klasse apart, dat is net zoals ik het graag heb.

Samengevat:
- 2e snelste sessie ooit (vóór 5 LF sessies!)
- snelste Herkingen sessie
- dikke set-PR
- top-3 kwa gevaren kilometers
en tevens oudste in deze top-3

@Niek: Sorry ik was dan toch iets sneller, maar geeft niet, je hebt nog meer dan 30 jaar om te geraken waar ik nu sta, dus je gaat het zeker nog veel verder schoppen en dat zal niet meer al te lang duren denk ik.

@Pat@G: 61,62 avg... moet je daar nu zover voor rijden ? ;-)

Goed gevaren Pat met de black beast, of Black Beauty zoals jezelf liefkozend het speedboard noemt. Gezien je blessure stond je er nog bijthans relaxt op, zelfs in de hardste vlagen. Toch ooit gedacht - for the sake off speed - om je eens te wanen en een andere klassen en een modern speedboard te proberen? Mogelijk dat die 40 knopen speed dan meer binnen handbereik zijn dan je zou denken. Mocht je het willen overwegen dan mag je de volgende keer wel mijn 49 of 45 brede testen

Geen gemakkelijk dagje. Onverwachte hamervlagen, wind die heel de tijd shift en maar de helft van de strip die er goed bij lag wegens te hoog waterpeil. Maar wel lekker hardcore :-)

Twee runs gezet met de Falcon Speed 44. Op het einde werd de 5.8 toch echt wel te groot... of het manneke te vermoeid ;-)

Hoi Marco, bedankt voor het aanbod, ik heb zelf het modernere kleine spul ook wel liggen hoor (nou ja, toch 2 decennia recenter), maar mijn relatie met Black Beauty is een soort erezaak :). Ik heb trouwens nog een fluo roze-gele 270/40cm uit '87 die ik nog eens ooit moet inwijden op de strip, maar dat durfde ik tot hiertoe nog niet, uit schrik om niet ernstig genomen te worden...

Goed bezig Reginald ! Dacht dat we in Frankrijk al alles gezien hadden van u. Speed starts after 50 ! wink

Gewoon lekker gevaren na het werk

Very hardcore sessie op Herkingen. Een onverlaat (waarschijnlijk Benjamin) had de bovenste rij stenen van het dammetje meegepikt om in zijn rugzak te steken zodat het water bijna ongehinderd over het dammetje kon stromen. Resultaat; geen vierkante meter vlak water.

Een klein tiental survival runs gemaakt, was voor mij op het randje, beter kon ik niet. Beste AVG sinds 2011 en niet echt gecrasht, dus daar kunnen alleen maar tevreden mee zijn.

Respect voor de kerels die die ruim over de 80 gingen en zeker ook voor de lichtgewichten in deze omstandigheden. Enige doel voor vandaag was trouwens hoger dan "plaagmeester" Koen te eindigen, en dat is dan toch gelukt.devil

(je had me nochtans goed liggen met mijn gieken, grrrrrr)

Wouter thanks for analyzing.

I always post my sessions directly to the website but I missed my best and max speed. Now Wouter has done it via gpsresults I get the right numbers.

PB on max speed!

File via gps results gaf wel mijn max speed en max run weer. Dus sessie refresht!

bij aankomst ruim van zuid achteraf ruim van noord.

Moest stoppen vertrok die dag nog op verlof.

Mooie alfa.

zeilmaat groter had beter geweest.

toch leuk.

alpha-king van de dagblush

LOFTSAILS