gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Hans Kreisel47.17
2Jacques van der Hout45.79
3Vincent Valkenaers42.52
4Carsten Hanke41.49
5Joeri de la Ruelle41.43
6Dirk Hacha40.28
7Leon Dirks40.16
8Patrick Miller39.92
9Patrick Driesen39.15
10Rob Buis38.22
11Paul Van De Perre38.2
12Patrick Depoorter36.51
13Niek Huisman36.24
14Pat Erauw33.33

Ik kon alleen vanochtend varen en had maar weinig tijd. Toen ik aankwam waren de eersten er al. De wind was echt haaks en zo rond de 30 knopen. Even twijfelen wat te doen maar besloten voor een @ PR te gaan. Dus de Mistral Speed 55 van 95 liter gepakt met de Vapor 5.5.

Die Mistral was wel knap aan de grote kant en voelde een beetje over de top naast alle superkleine speedboardjes waar de anderen mee voeren. Toch heerlijk gevaren en het waaide net ff iets te hard om een hele snelle @ te maken. Niet de snelste die ik ooit gevaren heb maar wel voor mij de snelste op GP3S gepost. Super tevreden dus en die @ van 50 km/h gaat er nog wel komen.

Niet mijn dag. Mega crash en vin total los. Wind was zoals verwacht ook best haaks.

220-230° in the morning.

I can't go fast in strong square winds, so when the wind was getting even more square and realy strong, my runs ware getting slower, so called it a day after 90min.

Have to get 230-235° at least for starboard tack.

New footstraps made it a lot easier to get in to them, new Speed Blade felt powerfull yet controlled. Must give it another try in a broader angle.

Joeri did much better, congratz mate!

Today i felt good. Didn't believe in this spot with SSW and wanted to go to Zonnemaire. But this was a safe alternative as you can stand everywhere. Was surprised the spot works also with this wind direction. Started a bit early and by the time the real wind arrived i was out of energy. My 3 last runs where the fastest, so the average can be much faster on this spot, Hans proved that last week already and i'm sure today again. Nice session. 

Not my day. Een grote crash met een vin total los. Toen de beste wind kwam was de energie al op.

SMOKE ON THE WATER!!!!!!!!!!!! Spot record again ;)

Sick session had to let some gusts go damn it was blowing like hell.  Been a while since i've seen so much wind in NL sailed untill i couldn't see the gust anymore. Very happy with the numbers to raise the bar again. Peaked over 90km/h 8times in 15 runs wish i had some more time. need more of this!!!!!!!!!!!!!!!

Big thanks to my sponsors WINDSURFCANDY.COM, NEILPRYDE, JP-AUSTRALIA,Z-FINS, Maui Jim, Jonker Funsports Renesse, Vitaalwerk. NP wetsuits

Helau Alaaf und Yesss - New PR!

 

wat een dag voor mij  zeer vroeg ter plaatse  en eerst buddy patrik wat geasisteerd met zijn nagel nieuwe speed blade   dan eff de zaak grondig bekeken   en opgetuigd   de wind zat vrij haaks maar iets beter dan zondag   maar de set liep als een trein de snelheden halve wind  waren hoog   en het   afschieten ging steds beter blij dat ik de spot gaan verkennen ben   de dag er voor    heeft zeker geholpen de eerste ker 80,85  op de displai   en was in de wolken  zeker met deze richting  dit zorgde voor een pozitive vibe  en massas runs gedaan die flirten met de 80 maar net niet    de wind  stak eff een tandje bij   en draaide kort naar beter richting en bamm   de 82,50 op de displai,alsook de runs gingen steeds omhoog met een max run van 78,53 dis nog enkel runs verder ging de winkraan helemaal open   zeker 50 knopen plus  was eff nie normaal en bijna niet meer vaarbaar  de golven kwamen over de dam en ik was voledig leeg  wat de terugweg eff hel maakte maar met zo een rezults     bleef de lach op mijn gezicht staan  was weer een gezelige bende aan het water   jammer voor edje  die toekwam als het voledig los ging     

6 pr    jihaaaaaaaa  

vreemde sessie voelde me niet super bekke slapjes door een beetje ziek te worde maar toch geen slegte rezultaten maar had meer kunne en moete zijn kan niet altijd top zijn proficiat aan iedereeen met zijn pr :p

 

Wat een survival dagje !!

's Morgens moest ik spijtig genoeg nog eerst gaan werken, daarom pas om 14.00h het water op, waar ik een breed glimlachende Joeri tegenkwam ;-) Knap gevaren man!

3 runs kunnen zetten, en toen ging de windkraan volledig open. Geen idee hoe, maar toch nog (tussen 3 NP zeiltjes) mijn 4de en 5de run kunnen scoren. Zonder twijfel de hardste wind waarin ik ooit een min of meer gecontroleerde run lukte.

Best tevreden dat ik het er heelhuids vanaf heb gebracht. (met zelfs nog een mini-PR op 500m erbij)

Verder blijven wachten met 5.6 had geen enkele zin, daaarom terug naar de kant gewandeld / gestruggeld.

Omdat dat wandelen bij 8BF mij wel beviel, toch maar de RSR EvoII 4.7 van mijn schoonbroer opgetuigd. Daar kort na 17.00h nog 2 runs mee gedaan. Had er nog nooit mee gesurft, iets te veel downhaul gegeven, downforce zero, board wou steeds opstijgen,runs bleven bij 70 steken. (maar die trimtips nemen we natuurlijk mee bij het volgende stormpje ;-)

Nog met 4 op het water: Hans, Vince en....Pat E. Niet te snappen hoe hij (als pluimgewicht) met deze wind er maar bleef in slagen om op techniek runs neer te zetten. RESPECT!

Memorabel dagje. Felicitaties aan de PR-mannen!

Close to 40knots average...top day, everything felt super, only the speeds could have been a knot or something like this higher.

Nice crowd! Congrats to everbybody with a PR -Carsten, super surfing today, very good!!!!!

Jacques and especially Hans: Always a pleasure to be on the water with you, these speeds are incredible!!!

Enkel en alleen al om erbij te zijn was het de moeite om naar OH af te zakken vandaag, alleen al voor het kokende water, de striemende vlagen, de waternevels die over de rotsen sloegen, de schimmige zeiltjes een km verder die stilstonden/terugvoeren... was moeilijk te zien. Bij aankomst te voet samen met Ed (nadat we uitvoerig gefotografeerd waren door een nijvere dame op leeftijd met telelens, en het was haar niet om onze setjes te doen volgens mij) was ik eigenlijk verbaasd zo weinig man te zien varen. Een man of 6-8 stonden te staan. Zonnetje scheen nochtans nog volop, 30 à 35 kts, hevig maar nog beschaafd, doenbare LF conditie, wel vrij haaks. Nadat ik als onderste in de rangorde meermaals (uit beleefdheid) anderen plaats had gelaten om op te stappen, die dan aanstalten maakten, maar meestal uiteindelijk toch aborten, dan maar zelf een keer of 8 fluks op de waterski gestapt, maar nooit de guts om helemaal tot het einde door te varen - het was gewoon te gewelddadig. Want 30 kts werden 40 werden 50 en zelfs rond 17u30 een uitschieter tot 58 kts op de meetpaal van Zeelandbrug... Hans een paar maal laten voorbijknallen, op de vin, heel indrukwekkend, de foto-stance. Dirk die dan nog terugkwam met een 4.7 zodat we gelijk getuigd waren... ook een unicum denk ik. Voor de aandachtige toeschouwer van de gekleurde bolletjes : bemerk dat ik de voorlaatste was om runs te durven blijven zetten :). Dan epic terugwaadtocht, net voor donker weer over de dijk geblazen. Ja, veel straffer dan dit wordt het niet ! Momenten om nooit meer te vergeten.

Tech note:

- bij de eerste 2 runs stond de giek +/- 10cm te hoog, dat lukt dus helemaal niet
- enkele andere pogingen tot runs voortijdig moeten afbreken omdat ik de achterste voet niet in de band kreeg omdat ... ik bij het blindelings zoeken van de band óp de band had getrapt en deze daardoor niet meer bol stond. Moet hier ook iets op vinden (dit effe inspired by Pat DP). Ad hoc dan maar geswitcht naar de strapped-in waterstart.

 

De wind had vandaag weer eens last van het syndroom van zuid:( baan was erg haaks.

Te laat het water op. Maar drie redelijke runs kunnen doen die erg langzaam en onwennig aanvoelde, moest en kon veel sneller:) Andere vin eronder geprobeerd te stoppen en daarna nam de wind te veel toe voor bijna iedereen dus al helemaal voor mij, volgende keer beter.

Bizar om deze condities eens te zien.

 

Behalve op de mijl en het uur ALLE PR's verbroken. 

Om 8 Hr ter plaatse en rond 9 het water op. Tot 14 Hr gevaren met een wind die altijd haaks stond. Rond 14 Hr ging de wind richting 40 knopen en sloeg ook de vermoeidheid toe. En eerlijk gezegd begon het toen ook te hard te waaien om nog gecontroleerd te surfen. Wat mezelf betreft althans...

De eerste keer dat ik aan mijn lichaamsgewicht (75 kg) eens 10 kg lood toevoegde. En dat ging goed. 

LOFTSAILS