gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Reginald Gyselinck40.3
2Peter van Dijk39.69
3Manfred Merle39.55
4Geert van Beek38.43
5Marco Bal37.06
6Patrick de Jongh35.6
7Thomas Vagenende34.53
8Menno van den Berg33.52
9Birger Bruhns33.45
10Pat Erauw31.41
11Jan Heynen31.05

Rond half 12 het water op met de Speed Slalom 75. Wind stond mooi ruim, maar hierdoor waren de omschandigheden langs het dammetje lastig. Downwind ook regelmatig te weinig druk in het zeil. Toch nog een run van 73 en een max van 78 eruit geperst.

Rond 14 uur even een half uurtje pauze. De wind leek toen weer toegenomen en iets minder ruim, dus de W44 gepakt.

Tegen 15 uur na een bui werd de wind haakser en werden de omstandigheden beter. De wind nam toe. Toen mijn andere snelste runs gemaakt.

Net over 17 uur was de pijp een heel eind leeg, dus gestopt. Was een lekker dagje met aangename temperaturen. Er mogen zo wel meer dagen komen in Nederland. :-)

Te veel wind voor deze jongen !! Toch geprobeerd, eerst met een 4.0 wavezeil, veel te vlak getrimd, dus niet te controleren. Later (wind was iets geminderd !) toch met de VX5.5, had ik toch wat controle. Maar, de sputnik had toch wat vliegneigingen, en de vin was wat te groot.  Enkele rakjes gemaakt, toch bijna 60 !

Pas na 17u op het water, één runnetje naar binnen met nog een beetje power en topsspeed 77km/h ongeveer. Eerste keer met zeil en vin en voelde nog wat nood aan bijtrimmen, maar dacht dit komt in orde. Nog even goede dag gaan zeggen aan Peter die net ging stoppen en wist te zeggen dat het intussen een pak minder was als voorheen. En dat was ook zo, wind zakte wat in en gedurende een dik half uur was het moeite doen om weg te geraken om vervolgens geen snelheid te halen. Uiteindelijk kwam de wind toch terug opzetten, maar naar mijn gevoel nooit meer zoals tijdens die eerste rak. Toch nog een topsessie gehad, de evo9 beviel super en ben zeker dat ik nog een stuk harder kan met dit zeil als de omstandigheden eens mee zitten. Hopelijk laten ze ons niet te lang wachten ;-) 

Long time no speedy session. First time with the speedblade. Used the falcon89 (again) and not the speedboard while I had not so much time and had to go through the chop to the spot. Anyway, I just wanted to get wet and I got. Nice morning session with very broad angle

Not happy with my speeds, but happy to be on the water again...

Teveel zuid in de richting dus choppy.. en daarnaast te veel wind voor mij. Zeil, board en vin ook nog eens eerste keer op het water dus beetje voorzichtig. Max 2 seconden was 70.98 display gt-31, daar gaat wel heel veel vanaf dit keer.

In elk geval weer eens op het speedboard en dat is op zich wel lekker.

Menno van harte met je PR en Peter.. bizar hoe je bleef gaan, ik vind het knap!

Valavondsessie, de strip liep juist leeg, Reginald zei dat hij alles had klaargezet voor mij, maar dat leek eerder op alles afgeruimd hebben :), want de (heel de dag stormachtige) wind liet het na een half uur al  afweten zodat het kleine setje niet meer in plané raakte en er ei zo na teruggezwommen moest worden.

KATER