gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Danny Verhaar39.2
2Ferry Saber37.39
3Peter van Dijk36.2
4Patrick Van Mol36.16
5Christoph Deus36.05
6Arnold Schreurs35.45
7Roland de Wilt34.45
8Jan Heynen34.32
9Patrick de Jongh33.37
10Tuur Van Den Broeck33.37
11Stijn Pontfoort33.27
12Kenneth Kolsteren31.4
13Koen Cooman30.39

Begonnen met 7.0 want windmeter gaf 16-25 knopen aan. Eenmaal op het water bleek het wel wat meer. Na paar runnetjes toch maar omtuinen naar 6.3 want was 1e keer op de FF97 en wilde niks slopen. Vooral op safe gegaan om boardje te leren kennen. Bevalt goed , vaart rustiger dan de JP62 die ik ervoor had. Gewoon stuk makkelijker. Wel af en toe met naar binnen varen wat lastiger om te starten met links voor want wind was lastig . Na goede tip van Patrick gestart in achterste voetband en dat werkte gelukkig stuk beter. Lekker dagje met veel meer wind dan voorspeld...had graag m'n JP50 of TB58 geprobeerd .

Great day in good company 

wind too square for my likin, slingshots ment big chop.. 

Together with Ferry to Herkingen. Sailed first with the 7.4 and the 117, with which I had 69.8 avg. Was a bit much for the 7.4, so converted to 6.6 with the 54 underneath and that was immediately faster. The first run was the fastest, the rest was in the 71 a 72 range. Was a great day, Thanks Ferry for the fun! I look forward to the 360 ??degree video!

Lekker weer een paar uurtjes op het water te zijn. 

Lekker dagje op Herkingen. Wel super haaks, beide kanten runs kunnen maken. Later toen de wind verder aantrok, geen zin om om te tuigen en ermee gestopt.

Heerlijke laatste vakantie dag, begonnen op de 98ltr en 6,9 toen dat beetje begon te vliegen de speed 53 eronder gedaan en daar de snelste runs mee gezet. Blij met de alpha pr op de 98.

Danny Nol en alle andere bedankt voor de gezelligheid.

Wat een zomermaand juli, dat waait hier bijna elke dag ! Voorspellingen waren 20 kn west, maar uiteindelijk ging het eerder naar de 30 knopen. Samen met Pat en Tuur het klein gerief opgetuigd, en al snel had ik 60 avg. Even later was het eerder 30 knopen, en niet meer zo druk. Een runnetje van 65.3 gaf vertrouwen, en dus doorgedaan tot ik 63.5 gemiddeld had. De alfa van 40 maakte het plaatje kompleet ! Zeer tevreden dus ! 

Voor het eerst the blade getest.

Op een gegeven moment The blade onder het boardje gestoken, maar was niet genoeg wind,dus verder gevaren met de 31.

lag ook zo wat te kl.... met de @. Een tegenligger, iemand van links die er bij komt, free-styler..... dan maar de brui aan gegeven.

Dan wat werken aan mijn snelheid.Door de drukte lukte het ook niet zoals het moet.

Meestal iemand in mijn vaarwater, tegenligger, iemand in mijn run, free-styler... dacht wat een kl.... dag.

Dan maar ff wat gaan eten, dacht ook te stoppen. Toen ik naar mijn materiaal ging zag ik ook minder surfers op het water.

Hmmm dacht wind is toegenomen,..... ga dat vinnetje eens testen.

Jaaaaa en dan kwam het tot zijn recht, onmiddellijk set pr....

Dus ben nog heel blij naar huis gegaan.:)

 

Weer een mooie dag op Herkingen. Ik kwam net na de regen best op tijd 10:00 aan. Nog rustig en niet druk. Even wachten op de wind en daarna 7.0m opgezet. Eerst een paar rakjes met de 73cm en 36 hurricane vin.Dat loopt lekker maar ook voelde het board al snel groot aan. Dus de falcon 97 gepakt met 33cm Finish vin. Dat ging niet sneller en ik bleef telkens hangen op dezelfde snelheid. Meestal een teken bij mij dat er iets moet veranderen. Dus de gok genomen en de GPS-6 29cm vin eronder gedaan. Leek me wat klein maar het werkte wel. Gelijk 2km per uur sneller op de max. De wind bleef goed doorkomen en de koek raakte langzaam op bij mij. Met wat boten en toch veel surfers die niet de standaard rakjes maakten, was het goed uitkijken !

Eens omzien naar een 30/31cm GPS-6 of Finish vin. Dat lijkt me goed voor 7.0m.

terug wat meer volk in herkingen

proficiat patrick

GUNSAILS