gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Erik Loots34.84
2Jacques van der Hout34.53
3Marcel Braas33.73
4Gauke de Vries30.01
5Chris Kluiters27.74
Minimale wind voor een 6.2. Deze keer gevaren met een H2 die ik van Gerrit Kater te leen heb. Heerlijk stabiel zeil. Vooral bezig geweest om mijn houding te verbeteren met tips van Marcel en Serge.  Diegenen die weg zijn gegaan hadden ongelijk, het ging prima. Marcel ik hoop dat je morgen kan varen na die klapper, ondanks dat toch nog erg hard met die RRD.
Snelheden niet erg hoog maar het was dan ook zeer lang geleden dat ik gesurfd heb met een GPS
Bij aankomst bleek het niet zo hard te waaien als eerder gedacht, dus maar het water op met de 102 ipv. de 90.
Op de 2e baan bleek het toch wel lekker te waaien, niks bijzonders, maar wel lekker heen en weer varen. Het werd toch nog even bijzonder, maar niet door de wind, midden op de 2e baan klapte ik op een, ik denk, een hele grote vis. Ik stond in een keer stil en maakte een gigantische katapult. Gevolg, een dikke hand, gevoelige rib (hopelijk niet gekneusd, maar dat merk ik morgenochtend wel) en een geschaafde dikke lipen een deukje in m'n monofilm. Barry, het was op dezelfde plek als jij een paar weken terug, met dat koude weer !!
Ik moest even bijkomen en in die tijd werd de wind iets beter en liep de 102 toch wel erg lekker, ik bleek zowaar sneller als Jac. v.d.Hout !! Het werd een battle tussen ons beide, echter hadden we hierdoor niet in de gaten dat Erik Loots ertussen uit was gekneppen en op de eerste baan snellere tijden neerzetten, jammer dat ik daar ook niet even een paar runnetjes heb gemaakt. Maar ik ben erg tevreden met het resultaat !!
Today and tomorrow i'm in the north part of Holland for my work.
I hoped for more wind here, at my homespot the wind was much stronger. In the beginning i didn't want to go on the water as the wind was only 12 knots, but i decided to take my slalom board and a big fin to just cruise around. I'm not so good in going fast without wind, this has nothing to do with speedsurfing, hopefully tomorrow more wind in this part of Holland.

When we went back to the car we find out the course near the parking was much faster as the current was helping the speeds a lot in a positive way. But the wind died an we had to quit.
Not much wind but good speed, after checking the second sandbank and talking with Peter for an hour I decided to do some fintesting at the 1th sandbank.In one tiny gust I did at a 64km/h run, I couldn;t beleave how fast my new gear went. Soo I tried more, but just in the last 30min I could do some more fast runs. 
Great to be the fastest today :)
@ Jacq did you sail with one hand tied on ur back and blindfolded hahahaha
Doe nou niet zo lullig Hans, laat een ander ook eens sneller zijn. Las ook nog ergens op een speedsurfing blog dat low wind experience doesn't count. Als wij er maar staan als het echt ergens om gaat, toch?
Die rommel waarmee ik vaar maakt ook pas het verschil als de wind genoeg pk's heeft om die 96 kilo van mij op gang te krijgen.

Neem jij morgen die sinasappelen mee?

Ha Loots, moet een geruststellende gedachte zijn dat de high-end van die reflex duidelijk beter is dan de low-end;-). Top dat je nieuwe zeiltjes zo goed bevallen!
Hey Hans, jij ook al met Severne Sails? Jij bent nog wisselvalliger dan het weer qua materiaal keuze;-)
Ben benieuwd waar je volgend jaar mee vaart.

En Severne is zeker goed op weg met 2 sterke speedies in het Benelux team, Sander en Jurjen en voor lichtweer nu ook Erik. Hopelijk zorgt dit voor een gezonde strijd en dat het niveau in Nederland daardoor nog hoger komt te liggen. Wordt tijd voor een GPSTC team met SB/SV! Hint;-)Ha Jacques, qua materiaalkeuze ben ik idd (nog) ontoerekeningsvaatbaar;-). Ik ben daarom blij dat ik veel feedback heb van Jurjen en nu ook Sander en Erik. Als ik volgend jaar nog dezelfde merken vaar, heb ik een persoonlijke groeispurt doorgemaakt. Laten we daarvoor gaan maar!

Laten we hopen dat er zaterdag as flink geknald kan worden met die krachtige NWer! Tot op het water:-)
KA