gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen31.49
2Barry van Lingen30.56
3Fred Rozendaal29.84
4Richard Lutter29.73
5Pieter Rietveld28.22
6Jan Hattuma26.86
7Jan Broekhuizen26.77
8Rene Stoel25.78
9Frank Heinen25.74
10Michel van Maastricht25.67
11Marcel Smit24.95
12Alex Pathuis24.84
13Hans van Breukelen24.8
14Arno Neuteboom24.43
15Bjorn Rozendaal24.33
16Mark Weerman24.04
17Renze Beimers23.18
18Janny Beimers22.34
19Nicole Skodda19.37
20Nicole Skodda19.1

Heerlijk gevaren totdat de giek het begaf. Een behoorlijke wandeling terug vanaf de vaargeul.

Erg fijn zeil, die S-Type. Genoeg power om met 11/12 knopen te planeren.

 

wat een heelijke middag/avond sessie,

De meeste tijd geplaneerd, hoewel het minimaal was, met zo nu en dan lekkere vlagen, maar wel erg choppy, waardoor de tijden laag bleven.

lekkere slalom sessie!smiley

Lekkere lichtweer sessie,snelheid valt wat tegen!

Ieniemini windje......

Ik had niet genoeg aan mijn 8,5. Ging niet echt lekker.

Janes en René waren niet te stoppen.

 

middagsessie - het was eerst even weer wennen aan die grote spullen en wel ook veel chop, maar ja...

avondsessie - liep een stuk beter, nieuwe motivatie door Frank en Jan, bedankt ervoor!

Had op iets meer wind gehoopt, maar toch een leuke middag/avondsessie. vandaag de perfecte lichtweer trim te pakken leek het, setje liep lekker door en makkelijk kilometers maken dus , alleen de downwind speed zat er niet zo in.

Ook Noordoosten wind maakt een flinke stuiterbak van het Wolderwijd ter hoogte van strand Horst. Geen goede omstandigheden voor een speedsessie. Integendeel, je moest al aardig je best doen om hoogte te lopen in een wind die erg vlagerig was en bovendien om de haverklap draaide. Wel een fris windje, maar de zon kwam er in de loop van de middag steeds beter bij.

Wind was een beetje vlagerig. Stond af en toe stil, terwijl Frank vrolijk doorplaneerde. Die ging lekker. Ik heb enkele vinnen getest vanmiddag. De oude Select SL7 geeft een vertrouwd vaargevoel, legt het board lekker los, maar lijkt een snelheidsbegrenzer te hebben en maakt het downwind gaan wat lastiger. Geen spinouts. De Black Project Fin 45 (37 diep ongeveer) was op een koers spinout gevoelig, planeert wel vlot aan en gaf op de andere koers een los vaargevoel. Geen downwind runs mee gemaakt. Winnaar was de Trbal Weedspeed 37. Deze vin springt snel aan, loopt goed los, loopt goed hoogte. Kent een enkele spinout. Maar geeft bovenal veel rust op downwind koers, dat was echt opvallend, want het was zeker niet vlak. Loopt ook zomaar een km of 3/4 harder dan de SL7. 

Bedankt Hans voor het lenen.

Lekker middaggie varen met de TRX (krijg het zeil niet toegevoegd aan mijn spulletjes). Wind was niet erg sterk, maar kon lekker een beetje spelen met de trim. Wilde met name wat doen aan de spinoutgevoeligheid van de set en dat is redelijk gelukt. Was nog niet helemaal weg, maar is misschien is dat ook wel een eigenschap van de vin in deze minimale omstandigheden met een redelijk klein zeil. De trapezetouwen een stuk naar achteren en de mastvoet een tikkie naar voren hielpen heel aardig. Met de mastvoet verder naar voren was er bovendien ook meer rust in de set.

Downhaul ben ik nog niet helemaal over uit. Had een tip gekregen over de downhaul, maar dat leek me toch echt een tikkie te veel. Met wat minder voer het zeil ook nog licht en makkelijk en zat er bovendien een stuk meer drive in, maar wellicht is wat meer downhaul bij betere wind toch wel een goede optie.

Dat de baseplate steeds losdraaide was trouwens wel erg onhandig. Blijkbaar werkt de tackstrap om deze baseplate niet echt lekker. Wilde wel een hoop trimsettings proberen, maar wil wel liever zelf die momenten bepalen ipv dat de baseplate ineens naar voren knalt. Maar eens ff kijken hoe ik dat op kan lossen.

Had to work nearby Strand Horst. Nice afterwork session. Better than standing still in a traffic jam ;-)

 

NEILPRYDE