gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jurjen van der Noord34.93
2Anne Fahner33.16
3Oane Kingma32.78
4Roel Beukema32.5
5Sander Knol32.38
6Rolf Smook31.34
7Hendrik de Jong31.13
8Bram Kloosterman30.01
9Karel Abel25.3
10Siemen Leffers24.96

Super nice day. Sunny 26 degrees and a nice breeze. The iSonic is amazing. The range of the board big, very big. Forgot my 490 mast so had to rig my 7.0 instead of my 8.6. 

Super weersomstandigheden op een erg druk maar gezellig Lauwersmeer. Vorige week nog in winterpak met hagel, nu in de shorty met 24C. Lekker gevaren met Oane en de vaste speedies achter de strekdammen. Wind was veel sterker dan de voorspelde 13 knopen. Maar om voor de wind weer terug te komen in de klotsbak vereiste wel weer de nodige moeite. 1 hele mooie run gedraaid en bijna 100km gevaren. DIt mag wel vaker!

Een dikke week geleden nog sneeuwbuien tijdens het surfen, nu in het korte-mouwen-pak in een stralend zonnetje. Da's natuurlijk wel slecht voor het zeil, maar dat neem ik graag voor lief.

 

Een top-middag, met alweer de 7.8. Gezellig met de gebruikelijke crew.

Anne: gratz met je superrun :-)

6 2016 Voor het eerst weer op Lauwersoog en ik moest toch eerst weer een drempel over. Uiteindelijk achter Aone en Anne aan, het hele meer over gevaren. Na de pauze gekozen voor de 97l in plaats van de 110l. Daarmee de snelste drie runs gemaakt. Daarna kramp en de aftocht geblazen. Geen sju meer voor nog meer runs. Maar wat een prachtige dag.

I'm completely spent, what a day! Arrived in board shorts and flipflops, in May! Good to leave the cold behind (for now...).

Arrived around 10:00 and the wind was already looking good, so with the forecast in mind I decided to go for the 7.8 with 117. Used this combo all day even though it was quite big throughout the day, but still usable. Couldn't get much faster than 58 runs in for most of the day and was about to call it a day when Anne, Sander and Roel were all reporting 60 runs. That fueled me into trying it again and most runs were 60's and higher from then on. Thanks for the motivation guys, haha!

All in all a briliant day with the usual suspects, smiles all around and good muscle workout with the 7.8 ;) More of this please!

stond te klein . Wel met nieuwe Challenger Aero16 7.0 gevaren. voelde ook super aan .  Jammergenoeg maar 1 goeie run . maar ik had er schoongenoeg van van dat aan uit varen... 7.8 of groter board was beter geweest.

Weertje was super.

Wat een heerlijke surfmiddag! Aan de overkant van het meer was het mooi vlak water en met een beetje mazzel had je af en toe een prima vlaag. De hardste vlagen kon ik niet goed in snelheid omzetten daarvoor was de set te groot maar ik heb lekker kunnen varen alleen die terugtocht............:-)

een prachtige surf dag, zon en voldoende wind. Wel choppy waardoor mij duidelijk werd dat mijn surfconditie en skills nog lang niet optimaal zijn. Goede workout sessie  ivm kramp in hamstring en kuiten erg weinig km's gemaakt.

Weer een mooie surfdag, zon , oostenwind en dikke golven.Derhalve naar de overkant gevaren; lukte de eerste keer niet omdat de uithaler niet goed was aangetrokken, wat ik niet in de gaten had. Daarna lukte het vrij makkelijk, allen de terugweg was een crime. Dikke golven en flinke vlagen is geen fijne combinatie als je voor de wind terug moet.

Op het vlakke water aan de overkant waren de vlagen geen probleem, wel het aan / uit. Maar het geheister door de golven had toch al veel energie gebruik, dus rust kwam wel goed uit.Ik denk dus dat de vlagen begin 6 bft/22kn waren.

-

LOFTSAILS