gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Stefan Brouwers36.39
2Gregory Maes36.05
3Hans Kreisel35.62
4Benjamin Verdin34.33
5Reginald Gyselinck34.21
6Fabian Crombeen34.12
7Kurt Van Holderbeke34.04
8Dirk Hacha33.58
9Jacques Pellen33.42
10David Van der Veken33.03
11Paul Lampaert32.4
12Harry Westhoeve32.35
13Patrick Depoorter31.67
14Pat Erauw30.3

Wat een dag. Gestart vanaf Ouddorp richting Zonnemaire om wat speedrunnetjes te maken. Wat een klotsbak voorbij Hompelvoet, maar wat een fun. Veel kilometers door de chop gemaakt met onze Opa. 

Setje liep als een trein en nog een lekkere Alpha ook.

Probably reentering the GPS-speed scene in the lower half of the ranking after being more then a year and a half non-active on the water, but hey I loved it so much. Still addicted, that's for sure !! Trying to be efficient as possible with all the elements nature is giving you...the best sport in the world !!

Surfed more then 100 kms today, felt really confident after a while and even did some +45 alpha's with my 7.0. I'll work my way up again...watch your back guys ;-)

Nice to see my many of my 'old' friends back !! Missed you guys :-)

Zo met Stefan en Harry naar zonnenmaire . Wind viel daar tegen . Dan maar weer terug naar ouddorphaven . 

Ik moest surfen vandaag, het debacle van gisteren wegsurfen. Dat is goed gelukt. Ben vrij laat toegekomen, na doktersbezoek in de voormiddag ;)

Zelfde board van gisteren, Mistral SL105 in bruikleen van Geert, zelfde vin Hurry 36, maar met 7.0m², liep lekker. Kon wel makkelijk met de 91 gevaren hebben, maar die lag vanavond in de tuin, nadat ik ze gisteren vergat op Zonnemaire. Bedankt Koen!

Kortom, de miserie van gisteren is vergeten, denk dat ik het maximale uit de set heb gehaald vandaag, mooie @500 voor de set en 100+km, paar keer op en af naar de buitendammetjes, maar aan de binnendam liep het ook lekker Dit alles in het zonnetje :)

Leuke Zonnemaire sessie.

Setje liep lekker, heb wel de hardste wind gemist volgens Fabbie, maar je hoort ons niet klagen.

Leuk met nadien een gezellige babbel en knappel in Zonnemaire dorp .

Samen met Brecht aan Zonnemaire gesurft, ...leuke dag met vele buddies

Gps ook regelmatig doorgegeven aan Brecht, en die heeft de kaap van 50km/h gehaald  :-)

Decided to make a late session at Zonnemairebecause i finally had some time. Really happy with my alpha and mile in the dying wind. This combo is sick 

Terug een after-work sessie, maar toegegeven, slechts enkele uren gewerkt, de lokroep naar het water werd te groot.

En waar een trimsessie in de Grevelingenchop van de dag voordien allemaal goed voor is. De Loft RacingBlade 2016 7.8 staat er elke keer beter op en de RRD V8 X-Fire's blijven me elke keer verrassen. Met zo'n set kan je gewoon blijven surfen.

Relatief laat het water op (kort na twaalven), maar wel met een poging tot afstand PR in het achterhoofd. En met 170 mooie surfkms is dat gelukt. (klein bier tov de echte marathonmannen , maar toch heel blij mee)

1ste deel met de XF 114. Gelijk naar de buitendammetjes. Pittig windje daar, set was eigenlijk te groot, maar who cares. Geweldig om nog eens met 2 "verloren zonen" van ons clubje te surfen. Benjy & Greg welcome back!

2de deel met de XF 98. Wind was wat ingezakt, dus board was wat aan de kleine kant, maar nogmaals: who cares.

Maar eigenlijk moest het beste nog komen. Rond 18.00h nog naar de buitendammetjes vertrokken voor deel 3. Daar was alleen nog maar kilometervreter Pat E ter plekke en samen nog geweldig genoten van 60 kms soulsurfing pur sang.

Absolute topdag dankzij de wind die niet van ophouden wist :-) en dank aan Tom van Vinnetjes.nl voor de fantastische LoftSails Blade 2016 en Alain van RRD-Belgie voor de al even fantastische RRD V8 X-Fire's

GVDGVDGVD!!!! Ik weet al heel mijn leven dat de combinatie computers + vrijetijd klote is !! Vanaf ze kuren krijgen is je plezier eraan. Nu weer... 2 GPS-en om de arm, de ene zonder kaartje (eigen fout, vergeten insteken bij vertrek thuis), de andere creëert een file van 0 (ZERO) bytes !!! 335 zuurverdiende kilometers gevaren, maar via Datalogger - Save to card maar de laatste 148 kunnen "recupereren". Grrrrrrrrrrrrrrrrr. Bijna 190km "kwijt". De beste alpha zou daar hebben kunnen ingezeten, en het beste uur ook. Het huidige uur is waarschijnlijk ongeveer de helft van een snel heen en weer rammen met Patrick DP en de O-spotters van ong. km 175 tot 225, aan de binnendammen, "het is daar vlak, en  er zitten goei vlagen tussen". Waw... understatement, het was het beste moment van de dag !! Dan maar tevreden zijn met wat het machine heeft onthouden... een beperkte verbetering van uur 40.91->41.48. Dan maar tevreden zijn met de bijna laagste alpha van de hoop grrrrrrrrr. Ik edit de afstand toch op team challenge site, ook al vind ik het niet de juiste praktijk. De GPS zonder kaartje geeft dit aan:
1 sec 60.30  
10 sec 57,27 57,24 57,02 56,73 56,52 = avg 56,95
distance: 335km

Jaaaa denken jullie dan, maakt het wat uit ? Je bent toch de traagste. Maar juist is juist hé ;).

Genoeg rant, verslag van de dag

20° 217°->245° 20-26kts (Zeelandbrug)

Al bij al een heel onefficiënte dag :(. 4u vroeger op het water dan vorige 300+ 29/07/16, en amper 25 km meer...
Wakker ter plaatse 04u45 (kon het niet meer houden van de spanning... had ergens hoop gevestigd op 400+), op het water om 07u00. Er stond een prachtige voorspelling: 21-24 kts WZW van 's morgens tot 's avonds, zonder regen, dus denk je: constant weer, niet te vlagerig. Wat krijg je: 's morgens: 217° en binnendammen 8-15 kts. Met vuile vlagen tot 21. Dankzij het planeerwonder FF124 + RS7-45 + HSM GPS 8.0 een 75km heen en weer gecruised binnendammen, scherp richting 5-6e groene boei aan de overkant, ruim terug. Wel weer wennen aan een alu zoing-ploing giek zeg. Rond 07u30 begon de stroom pleziervaartverkeer met bijhorende extra deining maar deze combo slikt dat wel. Al bij al nog boeiende excursie met waterzonnetje. Ooit vaar ik heen en weer naar Grevelingendam.
Dan 1e verloren zoon gespot op de kant, na anderhalf jaar: Benjamin met slordige baard, grijzend sluikhaar (wég de strakke pilotenlook) komt de boel weer bijeen varen ! (ik heb hem nog zo gezegd dat hij zich wat moest inhouden om de anderen te sparen, maar helaas :) ). Zolang het te zuidelijk is ga ik niet naar de buitendammen, hij wel. Om 11u hem toch achterna met FF101+7.0+Hotrod 33. Slippery !! Wissel met CS33: perfect.
Buiten was het heftig hoor, erg heftig. Een agressieve ratelwind. Feitelijk té intens voor lange afstand. Allengs wen je eraan, geïnspireerd door het jonge teruggekeerd geweld, op de duur vervoegd door alle anderen. Zon, harde wind, aanpassen aan de feitelijk te grote set.
Van 175 tot 225 binnendammen, waar het na megavlagerige voormiddag heel schoon was, met heel diepblauwe vlagen. Een uur gezet. Coca Cola heet het wondermiddel voor al deze uithouding.
Dan 225-300 aan de buitendammen, eerste helft vergezeld door 2e heraantreder Greg (ons virus is sterker dan gelijk welke privésituatie of aandoening, zo blijkt altijd), dan laatste 50 door een schier onvermoeibare Dirk, die me blijft verbazen de laatste maanden, en die dan ook vandaag een erg nette PR endurance heeft gezet.
Vanaf 225 was het weer wel saai varen, bijzonder saai. 2.5km heen en weer dam 2+3... op de duur aftellen... nog 15x, nog 14, nog 13 ... Op 300 terug met Dirk, tweestrijd... vanaf nu kan het interessant worden: veel te laat 300 bereikt, maar nog 2u licht, wat zit er nog in ? Hans die dan om 20u nog aankomt voor een snelle sessie, er achteraan dan met grotere set 8.0+FF111 (wind ging afnemen). Buiten blies hij toch nog door, en omdat volgens Hans de wind ging terugkomen, naar binnen, wisselen voor de 7.0. Helaas wind ingekakt, en toch wel een paar kilometer moeten heen en terug dobberen, onvermijdelijk zuur eindje altijd aan die lange afstandssessies. Gelukkig maskeerden de genuttigde snelle suikers evt. vermoeidheid of spierpijnen... De van Hans geleende Z-fin (ZSL?) 38 was in de paar momenten dat ik ze even kon aanspreken heel rustgevend, met licht aanplaneren. Een wonderlijk, schokdempend effect, voelde ik zelfs als amateur, en rustig boardgedrag in snelle downwinders.
Uiteindelijk tegen middernacht, na al het afbouwen en opruimen, nog het gedoe met de falende GPS registratie. Ach... feitelijk had ik deze verwachting al min of meer fatalistisch ingebouwd bij het begin van de dag.

Wat heb ik geleerd: velen zijn geroepen, weinigen uitverkoren voor werkelijk opzienbarende athletische prestaties. Maar ook : dat je als man op leeftijd best nog wat kan als je minimaal aan je conditie werkt. Een wijze les, zo lang mogelijk bijhouden, proberen niet stil te vallen.

Edit: opmerkelijk: de volgende ochtend bij ontbijt een zeehond in het binnenpoeltje aan de parking zien kopje bovenkomen ! Dreef dan op zijn gemakje naar buiten, om de 10m eens bovenkomend... zo zeldzaam zijn ze dus ook weer niet op het Grevelingenmeer denk ik.

Good nice sunny and windy surfday after all.
I almost went home after 2 single lousy runs!!

Thx for the fin Paul, you made my day completely!!!

Mooie afstand Pat!! 

ZFINS