gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Peter de Wit36.53
2Jurjen van der Noord36.51
3Johan Huitema35.61
4Ferdinand Rikkers34.77
5Gerlof Hansma34.59
6Marco Bos34.16
7Robert Seinen34.06
8Richard Lutter33.71
9Tim Schell33.6
10Wouter van Hilst33.52
11Rene Mienis32.94
12Raymond Wortel32.84
13Eric Kamminga32.22
14Jacob Osinga31.83
15Jelmer Vries31.55
16Roel Beukema31.47
17Halewijn Vermeulen31.14
18Anne Fahner30.42
19Ingolf van Oostveen29.78
20Henk IJbema27.64
21Karel Abel26.83

Fun morning!

Sessie 47: Even een paar uurtjes de Houw!

Wat wisselende omstandigheden vandaag op de Houw. Bij aankomst leek er behoorlijk veel wind te staan, dus 7,0 en W54 gepakt. Op het water viel het toch wel wat tegen. Later groter board, IS90, gepakt en onderin nog heerlijk gevaren. De wind nam nog even behoorlijk toe om snel daarna weer af te nemen. Toch weer een lekker dagje met veel bekende gezichten op het water.

Wel even lekker kunnen varen, misschien was een wat grotere set toch wat sneller geweest. het was gezellig druk met veel bekenden.

6,3 was te klein voor speed. maar boeie kon lekker 100 km planeren na 5 weken niet surfen dus super happy!!!

Net een dag weer beter maar nog niet superfit merkte ik al snel. Zeil kon wel een maatje groter maar verder wel erg lekker gevaren!

Niet echt het dagje geworden waarop ik had gehoopt. Met de 89 en 29 veel last van de ondieptes gehad, liep herhaaldelijk aan de grond. Te laat de overstap naar de 50 gepakt, zelfs met de 25 liep ik weer aan de grond. Daarna de 89 maar weer gepakt en dichter bij de dijk nog wat rakjes gevaren.

Vroeg op en vervolgens tegenvallende wind. Wel lekker heen en weer gevaren. Gieneke op de isonic wood en de Atlas 5.4m2. 

net wat te laat uit bed voor de beste wind, wind viel tegen maar nog even lekker gevaren, wind ging als snel onderuit en nog even met een x-fire 90 gevaren, extra liter maakten het stuk makkelijker om weg te varen. 

Finally on the water....

Conditions where OK, setup was OK.....

Next time with more energy I hope!

My 4 best runs with a Sonntag Proto

 

Slalomdagje gehouden en weer eens wat afstand afgelegd in erg wisselende omstandigheden. De hotrod 33 deed het goed onder de 90, maar is te lang om te speeden in het ondiepe deel van de Houw.

Korte testsessie met de iSonic 107 en de 7.8. Combinatie was wat te groot, had minder wind verwacht. Krijg het setje nog niet goed aan de loop.

Lekker dagje!

 

De eerste keer op de Houw vandaag. Het voelde een beetje rommelig met die vlagerige wind. Verder was ik vooral voorzichtig met de ondiepte, dus de vlakste stukken waren niet voor mij weggelegd op de geleende 80 liter x-fire van Halewijn die aanvoelde alsof ik 'm al jaren had. Later naar het diepere gedeelte verhuist op m'n 98l x-fire met 32 vin. Daar hebben we lekker kunnen varen.

Soms heb je van die dagen dat het er gewoon niet in zit... Helaas was dit er weer eentje en toevallig weer bij de Houw.

Ik was er vanmorgen vroeg, om 8 uur al, samen met Wout. Het was nog bewolkt en de wind kwam net aan door. Dus 7.0 met mijn W49. Dat was het net niet, door naar mijn 80l xfire, ook weer net niet, door naar mijn 98L Xfire en ook niet... het lukte gewoonweg niet. Het leek of er geen power in mijn zeil zat. Heel vreemd.

Maargoed, het mooi weer en het was gezellig druk op de kant.

Volgende keer is het weer mijn beurt om te knallen!

 

Korte sessie helaas, bij het te water gaan ging het al mis, doordat ik weg gleed en mijn gekneusde teen stoote, nog wel even gevaren, maar op een gegeven moment stoote ik de teen ook nog eens bij het instappen van de voetband, toen heb ik het maar voor gezien gehouden.

Verder wel even lekker gevaren, na even de ondieptes voorzichtig verkend te hebben, gingen de snelheden langzaam omhoog, maar helaas niet lang verder gevaren.

Last summerholiday session

Tried the 7.0 on the Speed50 for the first time :)

Missed the best wind, had to unpack the car...

Arrived when everybody left

Vroeg op de Houw met Roel en Gineke omdat de meeste wind in de ochtend zou zijn en minder zou zijn. Bleek dus andersom te zijn. Lekker gevaren. 1 maal hogerop een run proberen te maken, maar dat was me te ondiep, werd geremd door wier (zo leek het) en hield het daarom daar maar voor gezien.Slalom gevaren en gijpjes geoefend met wisselend resultaat. Al met al toch weer een prachtige dag.

Had op veel meer wind gerekend, helaas. Ik had met de lage waterstand en het de 72 liter volume vreselijk veel moeite om weer uit het ondiepe water weg te komen. Naa een uur verspeeld te hebben, de 90 liter eronder (met een te kleine vin) en iets dieper water opgezocht. Daar geen snelheden gemaakt, maar wel lekker een paar rakjes getrokken.

SURFCENTER