gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Wiro Nillesen33.46
2Dirk Hacha31.57
3Maarten Keijsers31.11
4Patrick Driesen30.99
5Xavier Brouha30.76
6Prevoo Jules30.02
7Paul Van De Perre29.86
8Peter Bruijnen29.49
9Peter Bruijnen28.89
10Peter Bruijnen28.74
11Pat Erauw28.52

lekker gevaren vandaag.

Repost door Dennis

Topdag vandaag, met Jos, Maarten, Peter, Jules en Pilippe.

 

De vin was een Select 37 cm van Wiro. Leuke dag met Wiro, Peter, Jos, Jules en Philip.

In de ochtend met de harste wind veel kramp onderarmen. Kortere trapezelijnen maar aanschaffen.

een fijne dag met Juul, Jos, Maarten en Wiro. Lekker weer en gezellig.

laatste sessie mey mijn futura 131, 80 breed gedaan ivm het afnemen van de wind. Dit paste beter bijhet zeil.

Eerste voorzichtige sessie na het verrekken van mijn mediale band van de knie in La Franqui enkele weken geleden.

Knie heeft het goed gehouden, alleen watertrappelen viel niet mee. Niet handig wanneer je voorbij het dammetje bij 1 gijp op 2 in het water ligt :-).

Half dagje vakantie genomen, rond 13.30h het water op. Bijna heel te tijd kunnen planeren, maar echte power was er niet meer bij.

Best gezellige sessie, gelukkig dat het zonnetje er bij was, want was voor de rest al vrij fris aan de handjes. Kunnen we al gewoon worden wat ons binnenkort te wachten staat.

15->9°C, 85-70° zonnig en onbewolkt

Waaaaah wat een toffe surfdag weer ! Eerst hadden de O-buddies mij uitgenodigd (of beter: gelokt met een door maître-couturier Koen hersteld zeil en een verloren trapezebroek) naar de overkant van hun homespot: Goudplaat, net bezuiden Kamperland. Een heel mooie plek, maar ook de plek waar ik ong. 25j geleden de eerste maal de geneugten van het planeren op een surfplank-zonder-zwaard mocht proeven (een gehuurde paarse Bic Electric Rock o.i.d. van het inmiddels al lang ter ziele gegane Atlantic Sports te Antwerpen/Merksem) en later op een zelfgekochte knalgeel Klepper board, dubbelconcaaf, ik weet het nog heel goed ! Toen was ik nog niet allergisch voor bomen die kwakkelwind veroorzaken op binnenlandspots, maar nu weet ik wel beter, en na beschreven te horen hoe je langs een rijtje bomen ongeveer halverwege de baan moest geraken ("ruim gaan en dan met veel geluk red je het nét in plané") was het dag met het handje en op zoek naar een meer open spot.

(Red.: hopelijk met permissie citeer ik een stukje uit de posting van Pat DP: "Na mijn eerste rak goed gepowerd wegvaren, kwam ik in een luwte met een draaiwind en werd ik van het board gezogen, de eerste zwempartij van de dag was een feit. Heb tweemaal wat power in het zeil gehad, verder was het steeds scherp varen, dobberen, harde vlagen.....aan lager wal geraken....")

Brouwersdam buiten was te ruim en geen surfers. Ouddorp haven zag er erg mooi en uitnodigend uit in het zilveren zonlicht, en enkele usual suspects waren zich aan het klaarmaken dus zeker vaarbaar, maar niet vlak. Rakken trekken tussen Hompelvoet-oost en Markenje-dam-oost was een mogelijkheid, maar in mijn vintas brandde al enige weken een Z-fin die wou geprobeerd worden met 85L+6.3 bij 6 Bft. Dus naar Herkingen, wat trouwens het aanvankelijke plan was. Een Herkingen "verkeerd" sla ik dus nooit af, sinds ik dat de allereerste keer ooit mocht proeven. Wat een genotspot ! Alleen moet de wind liefst pal Oost of ietsje ZOOO zitten, wat helaas niet het geval was vandaag, maar niet geklaagd.

Begonnen op 85L+7.0+eindelijk de Z-fin 30. Het ging er om te testen of dit buitensporig dure kleinood mij eigenlijk wat oplevert, of ik daar iets aan heb, of dat een merkbaar verschil maakt in snelheid, handelbaarheid, kortom, of de magie ook voor mij zou werken en het dus een verantwoorde investering was, dan wel een totaal krankzinnige folie. Het antwoord moet voorlopig uitblijven. De magische versnelling zat er niet in. Het is stabieler in de chop. Het planeert wel comfortabeler door de bocht. Volgens Dirk zou ik redelijk snel gevaren hebben (57max) vermits de wind toen al afgenomen was). Ik weet het nog niet. Nog even bijhouden toch.

Na ongeveer een uur de FF101 gaan nemen (wind was meer en meer NO). En wat een immens genot om met dit board + 35cm Caspar Speed custom (= 1 maat groter dan wat ik normaal zou nemen, IK MOET DIT MEER DOEN) door het ruime sop te knallen ! Want daar was de wind solider dan langs het dammetje. Op een of andere manier heb ik van open water met stevig gevormde golfslag de smaak te pakken gekregen, sinds zondag aan Port Zélande en Hompelvoet. Het gaat niet heel snel (40-45) maar het is donders avontuurlijk.  Zo toch een respectabel aantal kms gemaakt, en bij donkeroranje zonsonderganghemel vertrokken bij 9°C. De eerste koude-handen-en-voeten sessie van het jaar. Eindelijk herfst !

WINDSURFLAND