gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Dennis De Pauw35.83
2Dirk Hacha35.35
3Geert van Beek34.94
4Robin Blondeel32.53
5Tim Aerts32.48
6Patrick de schutter32.18
7Raf Alexander31.94
8Pat Erauw31.23
9Brahm Cornelis30.69
10Marc van Gool26.23
11Frank Snepvangers25.94

Eerste keer  met de FALCON 89 ,en meer wind dan verwacht . Heb naar mijn gevoel ,2 goede runs kunnen maken . Kijk uit naar sessie in Herk met 89 !

Finally this set is flying!!

Started early (with 122l) to do some slalom training with Robin. The wind kept increasing and this set was actually too big, but it was the smallest one in my car ... :-D

 

Great day with friends.

gestart met 7.8 en 122 wat al snel te groot werd. 7.0 en 110 ging nog net, ik kreeg er vandaag geen snelheden eruit. Op het einde de mastvoet wat naar achter gezet maar de wind minderde in kracht. 

Leuke koude dag gehad met het team!

Weer met wat twijfels vertrokken (vooral wegens de regen in combi met de koude), maar terug onterecht, want was gewoon weer een topsessie.

Meer wind dan voorspeld, voor het eerst de RRD X-Fire 98 eens volgepowered kunnen testen, en voor het eerst boven de 70 gekregen, dus blij mee.

Verder heel gezellig aan de bank met een heleboel teammates en andere gelijkgezinden, dat maakt zo'n dagje nog leuker natuurlijk.

Dennis, mooie speeds met zo'n breed board. Knap gevaren!

9°C->6°C 175-185°

In het begin stak alles tegen... al bij het optuigen kwam de voor later beloofde regen, als eerste rak al direct een 2 km zware downwinder over nog-net-diep-genoeg water (was nochtans een uur vóór LW) omdat de wind zo zuidelijk stond, in een rukkerige vlaagwind, regen, aangedampte bril, zeil dat plomp en zwaar aanvoelde, giek die veel te dik voelde...
Maar niet wanhopen, altijd tijd nemen om er wat "in te komen", en LW moest nog komen dus tijd was er.
Wat een rolling chop langs de bank zeg, vast wegens het tikje oost dat er in zat. De vlaggestokken achter de tweede knik in de bank gezet. Was dan nog niet vlak. Stoten tot 30kts. 6.3 was feitelijk overpowered, zwoegen, wringen, dikwijls survival. Na een uurtje vechten dan wat snelle suikers genuttigd (granny+fruitsapje), en het blijft toch een beetje griezelig hoe het lichaam daarvan opveert.
De wind werd allengs een tikje minder, een tikje regelmatiger, het werd iets minder druk aan de bank, en toen ik nog alleen met Raf achterbleef en de regenlucht aan de horizon begon open te trekken, trok het stukje tussen de twee vlaggestokken onwaarschijnlijk succulent vlak... daar ruimschoots van genoten en gijpjes gezet, en toch weer een klein geheimpje ontdekt (lift creëren door achterover te gaan hangen). Snelste max was een vergissing, ik wou feitelijk afremmen maar bleef blijkbaar maar doorversnellen, bizar.
De stamina komt er stilaan weer in... OEF en trots ! Na 60km bank nog een paar keer in de chop heen en terug naar de boei, mét ruim over de chop kletsen tegen 55/u en zo uiteindelijk bijna evenveel kms gedraaid als de half zo jonge garde.
Brahm zit me kwa speed heeeeel dicht op de hielen tegenwoordig ! 

De eerste sessie voor 2017 na een half jaar geen surfactiviteit , even doorgestoken naar de hoge kraaier met rolling chop door zuiden wind, afgaand tij en dat de plaat nog niet goed vrij was. Even terug naar de kant om  een hapje te doen, eenmaal terug het water op was het getij al ver terugelopen en had geen zin een lange wandelpartij. Daarna nog even in het kommetje gevaren waar het erg ondiep en vol oesters lag en de wind erg vlagerig daarom na een uurtje maar gestopt.

oesterdam Z 

had weinig vertrouwen in me zelf vandaag, ik vaarde met de handrem op.

dus vlug opgegeven. :-(

 

AVANTI