gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Pieter Hamstra30.25
2Jelmer Vries29.23
3Frans Werkman28.76
4Eric Kamminga28.33
5Bert Bodde28.09
6Bram Kloosterman28.04
7Sjouke Hiemstra27.79
8Klaas Elzinga27.43
9Eric Kamminga27.36
10Anne Fahner27.23
11Johan Gelling26.93
12Ingolf van Oostveen26.64
13Kees Ozenga24.95
14Henk IJbema23.8
15Bas Joustra22.72
16Bas Joustra22.72
17Karel Abel22.56

Toch nog even planeren met de 8.6 en vanochtend het meer voor mij alleen. Kon de kant bij tijden niet eens zien, zo heiig. Was op een gegeven moment zelfs totaal een verkeerde richting aan het opvaren en vroeg me af waarom ik de vlaggen niet zag staan, gek gevoel. Bij vertrek nam ie iets toe, voor de geluksvogels na mij.

Weer even lekker uitgewaaid..

even lekker gevaren op het lauwersmeer.

lekker middagje , minder wind als verwacht.  

part 2 nadat de neerhaler was losgeschoten..

Ging lekker. Blijkbaar ook veel gedobberd want movescount telt 67 km's. De 7,8 hield niks over en 111l ook al niet. Hoopte op een geluksvlaag. Helaas. Toch wel lekker gevaren. Sjouke bedankt voor het lenen van de bout. Tikkie lichter had gemogen dan had Pieter geen schijn van kans gehad -) 

Lekker gevaren...nu tijd voor borrelnoten!

Onderweg vreesde ik zelfs dat 7 meter te groot zou zijn... Eenmaal aangekomen bleek het toch akelig tegen te vallen. De 8.6 werd het. Leuk om jan en alleman weer eens te zien! (was voor mij de eerste x varen dit jaar op Lauwers). Zo'n 25 leidinggevenden hebben gehoor gegeven aan de orders van Dirk Mulder. Hulde daarvoor, gezellig druk!

Dan het varen: ja..., had graag wat meer power gehad. M'n zeil had ik iets minder downhaul moeten geven en de giek wat hoger. Maar goed, lekker gevaren maar geen runs gemaakt. Hopelijk morgen weer, dan hopelijk niet zo mistig als vandaag.

Niet mijn dag. Ik kon geen druk in het zeil krijgen. Alles geprobeerd. mastvoet, hoogte van de giek, trim van downhaul en outhaul. 

eenmaal van het water kwam ik er achter dat de mast bij de koppeling niet goed in elkaar zat. wellicht zo de fout gevonden.

Sessie 24:  mooie middag, wind had een paar knoopjes meer gemogen.

Wat een vlagerig windje vanmiddag, en bij de kant stond ook niet zoveel wind, de runnetjes dan ook overal gemaakt niet 1 op de dezelfde plaats, de snelste run midden op het meer, verder wel een leuk middagje.(volgende keer krijg je holle bouten Bert kun je ietsje sneller)

 

Heerlijk gevaren vandaag, 1e keer dit jaar weer op LM, heb fijne lange rakken over het meer gemaakt. De 7.8 voor mij prima keus, over het algemeen voldoende gepowered onderweg. (display 85km afstand). Gezellige boel met pakweg 20 surfers waaronder 5 van onze Schildmeer crew.

Op het laatste moment vrij gekregen om gebruik te maken van deze surfmiddag.

Met 7.9 was het krap aan, maar toch redelijk veel geplaneerd.

Ondanks dat de meesten groter optuigden KA 6.6m2 ipv NP 7.5 m2 opgezet. Kreeg de set (soms met moeite) toch in planee en daarmee door blijven varen. Omtuigen was ik toch te lui voor. Desondanks toch een fijne surfdag bij heerlijk weer.

Lekker gevaren...nu tijd voor borrelnoten!

part 2 nadat de neerhaler was losgeschoten..

lekker middagje , minder wind als verwacht.  

KATER