gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout41.79
2Vincent Valkenaers41.77
3Hans Kreisel39.92
4Stefan Brouwers39.29
5Dennis De Pauw39.26
6Dennis Klaaijsen38.63
7Fabian Crombeen38.2
8Robin Blondeel37.93
9Joeri de la Ruelle37.83
10Dirk Hacha37.13
11Jeroen Steenaard36.35
12Raf Alexander33.96
13JeanPierre de Waard33.87
14Etienne Gelderland33.4
15Roland Fourny33.15
16Pat Erauw33.13
17Etienne Gelderland32.82
18Paul Van De Perre32.69
19Arian de Visser31.65
20Xavier Brouha30.67

Helaas snel verzuurde onderarmen. 5.4 was voor mij beter geweest.

Session n°2.

Switching all day between Falcon 89 (HR29) and JP 45 (HR21), the first one was too big and the second one too small, pff :-D

 

Not very happy with the speeds, but definitly happy with the alpha!! Wasn't perfect but again 2 times +50.

 

10s run 1,2 and 5 are done with the JP45.

havy session but nice results with  te big speed stuf 

thnx to my sponsers 

unibouw neilpryde jpaustralia zfins harlekijn pacificboardshop windsurfcandy 

Laatste uur met JPspeed 50

Bestand van 12.35uur ?

Good afterwork session @ Zonnemaire the wind was not strong enough for the 6,4 on the inside dam so tried to do a alpha and a mile at the dams on the middle of the lake. Only it was way to choppy and wild for a mile. Alpha worked out pretty well but a little less wind would be more efficient. Didn't bother to take a lot of risk today fora nice average with yesterday still fresh in the mind ;) Can't wait to read Pat his story 

PR on the hour, member of the 50 plus club, yessss

Alpha ( half a board length short of 50ave)

set pr on max speed

started on the JP 50, the last 100 km on the tabou 54  

Sailed both at the inner and outer damms and the bumpy ride in between to make it an all round super day

Distance 192 km (must be an omen)

What a day, first time that I tried this combo and it worked out great. Happy with the hour in wich I made my best 10s run and also the alfa is not that bad.

Big respect for Pat E going over 300km in these conditions!

terug een zalige sesie iets grooter matriaal gekozen  daar de wind haaks was en de speed 55 was zalig   grootse deel gevaren met een z vin  die ik mocht testen

door de haakse wind wel een pr op de alfa  gevaren 

wind was weer vlagerig  maar wat een zalig weertje 

i am happy 

Zonnemaire-binnen met klein materiaal...het zal nooit mijn favoriete spot worden. Die super vlagerigheid temmen, ik kan het niet.

Buiten die vlagerigheid geen klagen hoor. Heb mijn kilometertjes weer gedaan en op het laatste met het zonnetje erbij. Mooi.

Wel aangenaam verrast door het testvinnetje dat Tom van Vinnetjes.nl mij had meegegeven. Een Makani Wiki Speed 23 (10%). Ik dacht dat het net te klein ging zijn voor mijn 54cm breed board, maar niets was minder waar! Geen enkele spin-out, gaat volle bak de gijp in, geeft super controle tijdens en net na de run in de chop. En met een top van bijna 76 km/h ook 40 knots proof.

Om te vergelijken het 2de deel van de dag met mijn mXr Ufo WB 24cm gevaren en weinig of geen verschil gemerkt. Zeker geprobeerd om de top van de Makani te overtreffen, maar is me niet gelukt. Run 2,4 & 5 met de mXr, run 1 & 3 + maxspeed met de Makani. Onverwacht toppertje :-)

only took the small gear with me.......little bit to small, but was a nice pre work session

Grosse session dédié à Mr. Alain Demars, grand fanatique des sports de glisse et membre clé du Club Nautique de la Pointe de Saire à Jonville, qui a mis ses voiles définitivement le 2 juin 2017 et qui était un exemple d'optimisme, de persévérance et de passion sans limites pour notre sport.

------------------------------------------------------------------------------------------------

15°C 235-250°

De dag voor mijn 5-jarig speed- en slalom surfjubileum nog eens "een afstandje" gezet : 314 km. De cijfertjes van dit jubileum :

363 sessions all time
16.293 distance all time
12.293 gybes

Zoals alle generatiegenoten die opgroeiden met de exploten van Pascale Maka en andere toenmalige speedcoryfeëen in de jaren '80, begon het allemaal op het Veerse Meer. Onnoemelijk veel kilometers in aftandse autootjes op studentenbudget gebold, voor de extase van het planeren op geleende Ten Cate's van 3m60, opgeblazen onderarmen wegens maar 1 zeilmaat toen.

Dan in de jaren '90, wanneer een zeil werd aangekocht, moest het "zoveel mogelijk zeillatten hebben", want dat waren volgens de schaarse beschikbare fotootjes speedzeilen. En altijd maar vlak water zoeken. Wat ooit naar verluid als speedkanaal zou zijn bedoeld aan het Bergsche Diep werd in de loop der jaren overwoekerd door overdadige boomgroei ten ZW, en die andere toenmalige makkelijke ondiepe vlakwaterspot de Binnenschelde raakte door een samenzwering van overijverige gemeente-ambtenaren en vastgoedontwikkelaars volledig volgebouwd. Gelukkig was een constante de zo nabijgelegen maar best verraderlijke zandbank aan de Oesterdam. Met de jaren schoof het windsurfen wat op de achtergrond. In de plaats kwam 10 jaar lang wat richtingloos en oeverloos kiten, een periode echter waarin ik het toch niet kon laten af en toe een speedneedle, die meestal als decoratie in een of andere shop aan de muur hing, voor een appel en een ei mee te grissen.

Toen zag ik in het voorjaar 2012 op een onbewaakt moment een GoPro filmpje van surfers - met zeilen met veel zeillatten - die elkaar langs een eindeloze zandbank achterna joegen, op rimpeltjes van 5cm. Minutenlang. Plots stak de oude jongensdroom de kop op: surfen op vlak water ! Het was niet moeilijk om in contact te komen met de maker van het filmpje en enkele mailtjes later was ik volledig ingewijd in de hedendaagse speedlocaties.

Ik ben er dan ingerold, eerst met mijn oud spul en na zware aanslagen op de portemonnee in diverse iteraties met allerlei ander spul. Aanvankelijk waren er geen doelen: gewoon zo hard mogelijk gaan op zo vlak mogelijk water, en daar waren blijkbaar nogal wat gelegenheden voor. Maar dat dat "hard gaan" echt wel tegenviel in vergelijking met anderen op de scene tegenwoordig werd heel gauw duidelijk. In de loop van de 5 voorbije jaar heeft dat voor vlagen van moedeloosheid gezorgd, maar er is nu eenmaal een natuurlijke orde der dingen waarin ieder zijn plaatsje heeft.

Uit mijn ooghoek zag ik echter wel andere boeiende dingen, andere thema's die zeker als ouder wordende man toch naar voor komen: uithouding en zorgvuldigheid. Toen ik dus in het begin sommigen op Herkingen urenlang (zo leek het wel) lusjes zag draaien, terwijl ik zelf na een paar runs buiten adem aan de kant lucht stond te happen, begon het te dagen dat daar misschien een uitdaging lag. En natuurlijk sierlijk gijpen, wat ik 25 jaar lang heb kunnen repeteren op de homespot Oesterdam.

En kijk, zonder vooraf te weten waar dit alles ging uitmonden, fast forward naar vandaag. Waar in 2012 100 km nog een onbereikbaar iets leek, en ik mezelf nog bestempelde als "geen hardweer-man", had ik dus niet kunnen bevroeden dat 300 km in stormachtige wind op een speedboard (met af en toe een half uurtje Falcon 85 tijdens winddips) mogelijk was - weliswaar enkel op vlak water - wat anderen deden ver downwind in de chop is nog van een andere orde - RESPECT. Noch redelijke uren en alpha's neerzetten in dergelijke omstandigheden. Fijne vaststellingen dat dit kan gewoon, mits oefening en aan de algemene conditie werken.

Over deze sessie: iets na 7u00 begonnen, met alweer maar 5u slaap achter de kiezen, nooit ideaal, gevaren tot 21u30. Blijkbaar dus heel inefficiënt gevaren: 14u aanwezig, slechts 7u30 gevaren, 40,46 avg sessie-uur. Maar regelmatig bijtanken en rusten was echt nodig want de condities waren best heftig. Me ook doorlopend gesmeten, nooit energie-zuinig gevaren, altijd volle gas de gijp in. Mits wat motivatietalk van de aanwezige distance wereldrecordhouder en andere makkers aan de kant heb ik gemikt op evenaren of zelfs verbeteren van mijn PR 335 km, maar op het eind werd de wind aan de binnendammen absoluut mager-vlagerig en onbruikbaar. Nog 12x heen en weer langs de dam zat er dus niet meer in. Heb dan afgehaakt, in volle aanvaarding. Nu even het "uit zijn hengels hangende" lijf laten recupereren en zien wat de volgende 5 jaren brengen... ?

[huidige pos ww eval.uur: 3  eval.alpha: 4]
 

Trop fort pour moi !...

J'espérais que le vent se calmerait un peu après 17h mais c'est seulement vers 19h que c'est devenu naviguable avec mon matos pour finir la journée en partageant quelques bords avec Pat qui atteindra la distance de 314km !!!!!!! Tu es une machine Pat !

Première sortie pour la T1 Gun avec la Lion 6. Ok, c'était un peu maso de sortir une 115 litres avec ce vent, mais je voulais faire le test...

Excellent day at Zonnemaire, a lot of familiar faces and nice conditions.

Wat en geweldige middag/avond met veel bekende.

What a day, first time that I tried this combo and it worked out great. Happy with the hour in wich I made my best 10s run and also the alfa is not that bad.

Big respect for Pat E going over 300km in these conditions!

FINISH