gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen36.42
2Hans Kreisel35.5
3Benjamin Verdin35.15
4Erik van Boggelen34.04
5Thomas van den Heuvel33.79
6Tim Aerts33.59
7Dirk Hacha33.48
8Richard Lutter33.35
9Marco Smeele33.33
10Marco Smeele32.52
11Roland Fourny32.01
12Daan Cools31.95
13Pieter Stigter31.73
14Koen Onderbeke31.5
15Frank Vanderhaeghen31.48
16JeanPierre de Waard30.96
17Pat Erauw30.82
18Edwin Roestenburg29.9
19Raf Alexander29.81
20Marie-Paule Geldhof29.73
21René van der Weijde29.45
22arno cooman28.04
23Patrick Crombé27.15

morning session with Daan. The wind was pretty low but was just powerfull enough to get enough lift and give a little speedclinic and d a nice nautical at the end. Respect to Dennis for his distance record. well done mate!!!!

Niet de beloofde wind helaas.....

Top ochtend, toen ik weg reed brgon het te waaien.

Kijk al weer uit naar de volgende .....

Leuke middag met best wat regen.

Met 6.3 was prima te doen bij de buitendammen, maar had helaas geen power in de runs. Vandaag de 34 Volt er onder voor wat meer lift. 
Wel weer een heerlijke dag, prachtige spot! 

Wind was a less stable and a little lighter then last week, but had fun with many others on the water. Congratz to ALL the long distance surfers today at Zonnemaire: Dirk, Raf, Paul, Pat E, Tom, Koen...and last but not least Mr De Pauw Jr. Incredible performance of Dennis! I saw his hands when he finished the 24hrs and they were untouched...unbelievable. Looking forward to read your story buddy !!

I brought my F2 tandem board with me to see what speeds we can reach with it. Together with Koentje we went a few times up and down ZM inside, but the wind was too light for real high speeds (many others weren't even planing...). We managed to get a 45 kmph run and topspeed of 48 with 2 x 7.0. I'm sure we can get that board close to 60 in the right conditions: 25 kts and 7.0 in front and for example Big Ed with 8.6 in the back ;-)

Ended the day with a nice dinner with my wife in 'In dn Diek' in Zonnemaire city.

Great day :-)

Vandaag was mijn enige betrachting om tot 15.00h "mijn giek vast te houden", om zo mijn 24 uur vol te maken.

Wegens tegenvallende en ellendig vlagerige wind aan de binnendammetjes (zoals gewoonlijk met deze omstandigheden), tot 12.00h zitten "semmelen". Uiteindelijk voor 7.8 gekozen en direct naar buiten gevaren. Daar was het best gezellig met bijna 10 teammates (top!) en was de 7.8 steeds goed gepowerd. Op 3 uurtjes (met de nodige stops) nog een kleine 90km kunnen varen. 24h-totaal komt zo op 273 km, klein bier tegenover de echte kilometervreters, maar ruimschoots boven mijn eigen verwachtingen.

Wat een 2-daagse! Nu ff mijn polletjes laten helen :-), en volgend weekend terug het water op!

En wat een prestatie van Dennis. Zelfs na 600km leek het nog allemaal "met de vingers in de neus" te gaan. En ook aan zijn "secundanten" Tom & Paul. Knap gedaan mannen!

Vandaag eerste sessie ZM buiten. Lekker gevaren-deels onderwater met mijn 87L Isonic.

Allereerst de felictaties aan Dennis!! Knap gedaan. En nog Dirk Hacha ook die viel in de prijzen met het noemen van de echte naam van "De Spijker" (gaat over voetbal) Maar Dirk.....weet je ook de echte naam van De Kromme?

Tot een volgende sessie.

Ongeloofelijk Dirk....weer  goed! 10 pnt. Ga eens nadenken over een moeilijke vraag Hi hi..

@Erik: volgens mij Willem Van Hanegem (zonder op te zoeken hé :-)

GPS display distance : 361 km incl. dobberen, zwemmen, 4x van en naar de auto stappen.

Zeer wisselvallige wind vandaag, griezelig wisselvallig bij momenten. De net gepasseerde hittegolf is hier zeker debet aan. Plus dat het klimaat langzaam maar zeker op hol aan het slaan is, en we hier met zijn allen fluitend aan blijven bijdragen. Niet alleen surfers hoor, misschien hebben wij zelfs nog wel een van de meest klimaatvriendelijke bewegings-/materiaalsporten, alhoewel... wanneer je de emissies van de delving van materialen, van de betrokken fabrieken en vliegtuig/bootkilometers om onze matos een halve wereldbol te verzenden mee in rekening brengt.. . De generaties na ons zullen ons dit zwaar aanrekenen, dat staat vast. Maar Après nous le déluge, nietwaar ? (zonder smiley).

Dus aankomst op een niet-lege parking rond 05u, iets verder geparkeerd om nachtrust van de slapers niet te verstoren, maar al snel begroet door enkele paren slaapoogjes, die nog geen kwartier later al hun pak aanhadden, en toen werd me stilaan hun plan pas duidelijk :).
Vlak voor het te water gaan omstreeks 06u00 nog Raf proberen terugjagen, dat hij te vroeg was aangereden begot, want die had duidelijk ook een plan, al dan niet "getelefoneerd" met het team, maar het heeft niet mogen baten.

Indeling:
06u-09u 100 km
half uurtje rust en eten
12u30 200km
uurtje rust en eten
13u30-18u 300 km
De hele voormiddag machine Raf niet gezien op de parking, die had blijkbaar ong. 180 km aan een stuk gevaren zonder stoppen noch eten noch drinken. 
Hans tussendoor even zien vloeken in de kerk met een Gun Sails op een niet-oranje board... ?? ;-))
Eric die kunstjes vertoonde op de 85L aan de buitendammen, zoals overstag gaan en tot aan de knieëen in het water zeil optrekken.
Thomas die een mooie ver achteruithangende Paul L-Sander VH stance aanneemt.
Benjamin die met knalgele zonnebril (ook tijdens regen en mist) alweer serieus knijpt waarschijnlijk zonder per se pijn te willen doen :).
Toffe momenten tijdens het Koentje achterna jagen, het ging weer gelijk op, hoewel ik me dan altijd afvraag: "houdt hij zich nu niet een beetje in om mij te sparen?" en samen een paar mooie synchro-gybes. In ieder geval het spelletje aan dit tempo na een kwartier gestopt want kroop teveel energie in.
Door de dag urenlang motregen en regen, met aangedampte en bedruppelde bril amper iets zien... lastig. Altijd agressieve wind, onstabiel. En de terugtochten naar de parking (4x in totaal) werden alsmaar heikeler. Aan de buitendammen werd je er zowat afgeblazen in de vlagen, maar al in de geul van voor de paal was het dobberen en zwalpen. Als dat maar goedkomt vanavond...

Na 18u was het lijf eigenlijk uitgeteld, ondanks de sportdrank (nieuw) in de camelbag, knikkende knieën. Kon het soort uitputting niet goed plaatsen. Was alvast way beyond normale vermoeidheid. Wel niet zo zeeziek draaiierig als vorige maal rond 300. Koude pasta deed iet of wat deugd, had waarschijnlijk na heel de dag sportbars en zoets nood aan een warme stevige hap, soep of zo. Volgende keer.

Toch nog een zee van mogelijkheden tot 22u, 350 was het minimum wat ik wou bereiken, en misschien zelfs 400... Wat gepruld aan de binnendammen waar Koentje op een 120+7.0 weer alle wetten van de natuurkunde tartte terwijl ik stond te dobberen. Dan rond 19u maar weer opnieuw naar buiten, waar Raf nog bezig was met begeleider. Maar die kwam dan net terug met 410 op de teller, dus was ik heel even alleen, toch wel wat ongemakkelijk gevoel in dat grijze, staalgrijs bewolkte rafelige weer, maar dan arriveerden daar toch nog Sander en Richard vanuit Ouddorp, toch een soort geruststelling. Dan snelste uur gezet van 300-350 km :). Volledig op cola gedreven weliswaar. Daarom op 350 km ook plots genoeg nadat de mentale motivatie wegviel, balen, beu. Dan nog dat verschrikkelijke end naar de parking, al stilvallen aan einde 3e dam, dobberen in nochtans windvlagen tot aan de paal, dan proberen dobberen richting rode boei parking, maar blijkbaar dichter bij groene boei aan de overkant al... surplace gijp, mislukt, zeil optrekken, mislukt, nogmaals proberen, soit Koentje weet welke geluiden ik dan uitstoot :). Dan end richting parking dobberen en laatste ong. 150m gezwommen, half uur... pfff. Gelukkig was daar nog de sympathieke man uit Bommenee die zoals altijd in geheel shorty met de zonen nog wat aan het dobberen was bij de binnendammen tot donker. Ook weer ergens rustgevend. 

Persoonlijk lijkt me 350 in een ononderbroken sessie het maximum wat ik kan halen, mits sportdrank en gelijk voedingspatroon, en misschien wel 400 moest ik ooit aan de nachtrust vooraf kunnen verbeteren. 

Maar toch persoonlijk blij waar ik sta in deze single-session discipline (ww:20 B:7 B:meeste kms som top-5 distance sessies all time GPSTC), want echte mannen doen het in 1 sessie :-). Dat was toch wat er half-spelenderwijze en tussen mond en lippen werd uitgesproken vandaag op en rond de parking. Het is zeker een hele prestatie van de OBC-ers die vandaag ernstige afstanden gevaren hebben in twee deelsessies binnen 24u, absoluut indrukwekkende cijfers waar ik als sportprestatie en oefening in uithouding en volharding op geen enkele wijze afbreuk wil aan doen. Maar een doorlopende sessie zoals Raf en ik deden, en in het verleden nog 4 notoire Belgische anderen voor mij, dus niet door nachtrust onderbroken, is volgens mij toch nog te beschouwen als een discipline apart.
Natuurlijk, als je dit dan doortrekt, en ipv. 16u aan een stuk 24u aan een stuk zou blijven varen, heb je ook weer een 24-uurs sessie... Of als je de paar uur slaap die de OBC-ers namen inkort tot de 10 minuten van de huidige wereldrecordhouder dan kom je ook weer aan een 24u sessie. Misschien komt het dus conceptueel uiteindelijk op hetzelfde neer. Blijkbaar is op de site het cijfer vermeld bij Distance dus altijd te beschouwen als de samengetelde afstand tijdens de laatste 24u gevaren, of dat nu in verschillende sessies (blokken) was of niet, of dat nu enkel bij daglicht was of met een middernacht tussen (maar geldt dan ook: op dezelfde spot ? is niet geheel duidelijk). Maar dit betekent spijtig genoeg ook, dat de opbouw van de afstand achteraf niet gereconstrueerd kan worden op basis van de cijfers, enkel op basis van eventueel tekstcommentaar.

Pas en grande forme après toutes ces nuits où le sommeil a été perturbé par la chaleur... Vent pas super régulier et arrivé seulement vers 15h sur l'eau, le vent s'est orienté un rien trop vers le Sud-Ouest avec de la pluie ou de la bruine qui masquait la vue à travers les lunettes... Donc pas top pour bien voir le plan d'eau et ce fut parfois quelques runs "à l'aveugle" !

Mais qu'importe, ce fut bon avec une bonne rafale vers 17h20 et une Vmax à 35nds pour la première fois avec la Lion 7,5.

:0)

mooi cruise dagje 

proficiat Dennis , Raf ,Paul ,Pat

Geen wind, balen! Volgende keer toch de buitendammetjes eens bezoeken..

Iets te veel gedobberd voor mijn eerste 100 op het scherm. Der vallen toch wat km af. (en natuurlijk niet te vergelijken met al die mega kilometervreters)

vandaag voor de afstand gegaan totaal 324 km .is alleen in twee sessies gezet zonder dat de gps uit is geweest.

sessie 1 

sessie 2

totaal 324 km gevaren vandaag

 

Top ochtend, toen ik weg reed brgon het te waaien.

Kijk al weer uit naar de volgende .....

mooi cruise dagje 

proficiat Dennis , Raf ,Paul ,Pat

Top ochtend, toen ik weg reed brgon het te waaien.

Kijk al weer uit naar de volgende .....

sessie 2

totaal 324 km gevaren vandaag

 

vandaag voor de afstand gegaan totaal 324 km .is alleen in twee sessies gezet zonder dat de gps uit is geweest.

sessie 1 

WINDSURFLAND