gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Gerlof Hansma35.88
2Marco Bos35.23
3Pieter Hamstra35.09
4Sjouke Hiemstra33.09
5Bram Kloosterman32.07
6Eric Kamminga31.63
7Arjan Bolhuis31.54
8Hans Prins31.18
9Jorrit Bonnema30.19
10Johan Gelling29.92
11Tom Venema29.89
12Frank Buikstra29.63
13Peter de Zee29.36
14Gerrit Bosgraaf-Feenstra28.96
15Siemen Leffers27.05
16Robert Heikens24.32
17Karel Abel20.77

Alle windsterktes gezien vandaag. Weer wat betere vrienden geworden met de ka race 7.1. Eerste keer met blade 7.8 ook niet mis, snelheid kwam makkelijk. Wel een paar keer dik overpowerd in de buien. Helaas weer net geen 60. Wel een vlotte alpha gedraaid

Wat een kutsessie! Geen wind, wel wind, geen wind -> zwemmen, terug bij de kant, weer wind, 2 rakjes varen weer geen wind, regen, etc, snel gestopt.

net zoals gerlof zij aan uit met de wind. Toen ik aankwam 7 mtr er op maar was te weinig. 7.8 opgetuigt wind helemaal weg. later toch nog even wat wind. Weer even later een volle mep wind. toen ook nog eens vol met 59 kmh het wier in AUW AUW. Daarna nog een top run. Maar met de crass in wier. Behoorlijk last van mijn  bovenbeen. Ben maar gestopt. vreemd dagje.... 

GW60 gps horloge gaf gemiddeld 60 aan . later maar even zien

aan/uit     posting met gt-31 , gw60 gaf no data aan 

Alles wat Gerlof en Bram erover zeggen. Vandaag grote board gepakt . Zag bijna iedereen dobberen.  Daardoor heb ik niet hoeven zwemmen :)  Samenvatting :  Paar keer eruitgeblazen en daaromheen veel gedobberd

Vandaag met de geleende Select 40 Rhino vin van Anne gevaren in alle omstandigheden zoals iedereen al heeft gemeld. Nu nog met constante(re) wind 

Toen ik aan kwam eventjes moeten wachten op de wind. Maar toen nog lekker gevaren! Achteraf had ik 7.0 willen varen want het was soms wel buffelen met de 7.8.

Maar wel aardig wat records gepakt:
Avg.
250m
500m 

Geslaagde avond! 

Erg vlagerig bij aankomst 22 tot 30 knopen.

Dus 6.3 opgetuigt eenmaal op het water zakte de wind volledig weg.

Halverwege de middag bij aankomst regen en bladstil. Iedereen kwam van het water af met zure gezichten en ging de boel weer inpakken. Met onder andere Pieter toch maar besloten om even te wachten op wind. Na twee uur wachten was ik het zat en van plan naar huis te gaan, maar toen werd het droog en trok toch de wind weer aan. Daarna nog twee uurtjes heerlijk gevaren.

Toen ik aankwam was de wind net helemaal weg. Toch maar gewacht en na anderhalf uur kwam hij toch terug. Heerlijk gevaren. Zelfs een aantal pr's.

Na een slecht begin en lang wachten toch beloond met wat wind en er nog een mooie sessie van gemaakt.

Had een maatje te groot. verder ging het wel lekker. 

Korte vlagerige sessie gehad, paar keren harde wind gehad. Bij het aftuigen begon het net weer lekker te waaien :(

Van huis vertrokken met actuele waarnemingen knmi van gem. 32 kn vlagen 36 kn. Onderweg al idee gekregen dat het wel eens niets kon worden, want het leek wel windstil.

En dat was het ook. Alleen bij een regenbui was er wind, tot haast teveel, maar dit was helaas steeds maar van korte duur. Na de2 regenbui leek de wind helemaal niet meer terug te komen, wel de regen. Toen maar gestopt.

In ieder geval m'n hypersonic weer eens gevaren, planeert vlot maar krijg er geen snelheid uit, maar dat heb ik geloof ik bij alle planken als ik naar de anderen kijk. 

 

Dag van de enorme vlagen en lange windstiltes. Eerst bij oldambtmeer geprobeert maar nadat ik opgetuigd had, was het hier windstil (nou ja bijna dan in elk geval totaal niet planeerbaar). Om mijn vrije dag toch ten gelde te maken naar lauwersmeer gevlucht. Hier even een vlaag van 15minuten gehad en daarna niks tot weinig meer. Heel lang gewacht en uiteindelijk begon het vanaf 16:30 toch te waaien! Toch nog een geslaagde dag er van kunnen maken.

 

Effe uit werk sessie.

mijn 2015 loft blade 6.3 op getuigd.

begin problemen om giek er lekker op te krijgen...bleek achteraf dat 1 cam boven masr was gegaan...met inschuiven mast.

opgetuigd nog wat tips van sjouke gekregen,thanks sjouke!

was vlagerige wind en bij vlagen te hard.

na lange werkdag na paar rakjes armen al op geblazen helaas.

maar toch nog effe door gezet.

aan einde wel goed gevoel in het zeil,zelfs met opgeblazen linkerarm haha.

durfde niet echt vol uit te gaan en daardoor net net niet genoeg snelheid om goed over chop te gaan richting fuiken/sluisen

board bleef te veel plakken.maar hoorde van sjouke ook dat zeer lastige omstandigheden waren.

en had cam die slecht omdraaide.

met aftuigen zeil effe spacer verwijderd.

maar wat een lekker mooi fel kleurtje oranje/rood heeft deze blade!

volgende keer maar effe fit aan sessie beginnen en turbo er op!

SEVERNE