gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen42.44
2Michel Meijer39.15
3Jurgen Verdurmen37.76
4Thomas van den Heuvel37.74
5Gerard Verbree37.07
6Anton J. Geesink36.63
7Robert Mulder36.06
8Richard Lutter35.95
9Rob Allersma35.88
10Stijn Pontfoort35.79
11Henk de Geus35.02
12Marco Lambers34.99
13Aart Veerman34.31
14Kees van Schaik33.99
15Theo Heebing33.46
16Eric Wind33.36
17Arnold Schreurs32.93
18John Overmeer32.84
19Tjerk Baan Hofman32.77
20Frank Heinen32.05
21Rolf de Ruiter31.81
22Simon Dijkstra31.34
23Andres Baas28.45
24Arjen Mol27.16
25Marcel Smit22.56

Dat was even lekker zeg! 8 uur langs het water.. toch maar 7 meter opgetuigd en een paar goede runs gehad. Gezellig dat Stijn er ook was.. nu maar hopen dat ie niet sneller is gegaan ;)

Niet best...... :-(

#telaatterwijlikhetdichtsbijwoon#f*ckwinterstand#ooknoggrondwierharkenna300mlopen

#kortevlagen#bijnajenekbrekeninzwanenpoelen

volgende keer beter ;-)

Ochtendje op Horst met Marco. Goed plan!. De wind kwam tegen 10:00 goed door en lekker aan de 6.2m kunnen sleuren in de vlagen. Errg fijne run van 70.5. km/h. Jammer dat er daar niet meer van waren.

Kort, hevig, hobbelig. Ondiep ook voor mijn 29cm vin...... Toch eens omzien naar een wide base of wiervin voor winterpeil.

In de ochtend gevaren, wind wel gehad, maar het liep voor geen meter.Kreeg de boel niet echt los. Denk te kleine vin voor dit board.Volgende keer maar beter.

Vroeg aanwezig om toch nog het uur aan te pakken voor de WSR. Liep voor geen meter, stond er op als een laffe tak en had weinig energie. Vervolgens moest de NM nog gedaan worden, maar na twee keer was ik er wel klaar mee. Hopen dat het allemaal genoeg is, anders volgend jaar weer. 

Na deze 'verplichtingen' alles los gelaten en lekker gaan varen. 5.7 was OK, hielt niet veel over. Lekker zeiltje, kan niet wachten op de 2018 modelen!!! 
 

 

Op zich lekker dagje waar ik op momenten mijn zeil niet kon dicht trekken zo hard als de vlagen gedurende korte tijd waren. Moet wat aan de afstelling gaan doen want durf hem niet vol te laten gaan bij het ruim gaan. Iets met vinnen. Sander die was lekker bezig. Goed bezig knul ;)

Twee runs wind weg, te laat het op water.

Al vroeg op horst omdat de meeste wind er tussen 9 en 11 zou zijn. PD 48 met 6.3 opgetuigd en 1.5 uur gevaren, setje was te klein omdat de beloofde wind kwam. Omgetuigd naar 7.1 met PD53 en toen ik klaar was kwam die toch en hoe !! Moest regelmatig in de vlagen lossen en had dan ff de controle niet.Maar desondanks toch nog goed kunnen varen en verder een heerlijke dag. Het maken van keuzes hoort er ook bij en alles tesamen maakt de dag tot wat ie is.........72 max display met een 7.1 is sowieso niet verkeerd met mijn 80kg. Sander gefeliciteerd met je snelheden ........Top gevaren en respect !

Vandaag nog even geprofiteerd van de temperatuur.
Ben bang dat het vanaf nu steeds moeilijker gaat worden mijzelf richting het water te slepen.
Wind was erg aan/uit maar wel redelijk lekker gevaren.
 

Top dag en PR met de set ! Setje liep als een kogel. 2de keer met de nieuwe racing blade 7.0 2018. Gevaren met spacers 1-2-2-1, verlenger op 36cm en 33cm downhaul (tot onderkant katrol).

Van 11.00 tot 13.30 uur fijn gesurft met een harde wind en af en toe stormachtige vlagen. Na half 2 werd de wind geleidelijk minder hard en hield ik het voor gezien.

Omstandigheden waren zeker geschikt voor pr's maar daar kon ik vandaag helaas niet in de buurt komen. Moest de hardste vlagen van tegen de 30 kn. laten lopen. Met een kleinere set had ik die vlagen waarschijnlijk wel kunnen pakken.

Niet goed, wel lekker, eerste ervaring opgedaan met 7,0 op 86 board

Te laat voor de beste wind, en ook een maatje te klein, dus weer eens een mooie dag om aan de rankings te werken verprutst, maar wel even lekker gevaren...

Ik ga dit jaar de WSR winnen, maar Edwin Roestenburg is eigenlijk beter en sneller! Groetjes en kusjes Tjerk

Kreeg de vaart er niet in. Ligt zeer zeker niet aan het materiaal. Had misschien de 5,8 moeten nemen.

helaas, om half 3 tegen beter weten het water op gegaan maar de wind was al met de noorderzon vertrokken, ook viel er met alle zwanen die op stok kwamen, en het tapijt op de bodem niet lekker te varen als er wel even wind was. 

Setje liep als een tiet, vlagerige omstandigheden, indrukwekkende snelheden van Sander (80+ met een 7.0, gewoon omdat het kan).

Vanmiddag toch nog 1 gave run kunnen meepakken:

kleine PR op max 1 sec, 100 m, 250 m.en 10 sec run.

Prachtige zonsondergang met zeiltjes die daar doorheen surfen, supermooi!  Max 71,02

 

Ik was helaas te laat, de meeste wind was al weer weg, maar 1 goede vlaag gehad, smaakte naar meer...... volgende keer beter.

Maar wel lekker gevaren en het was weer gezellig langs de kant !

Great day at Horst!

Sometimes wind was too much for my 5.7, should have gone back for the xs, but now had some more time on the JP, and that paid off!!

Great numbers Aart (and Thomas), couldn't get motivated to rig a larger sail and try again... Sanders nrs are just impressive ;-)

Thanx RobB for sandin my SS25 after my fishnet adventure, but due to low water (and me sailin way too close back to shore) sanded the fin some more.. Luckily I have two

 

Eindelijk weer eens de kleine set te pakken. De voorspelling kwam wel aardig uit. Ik wist dat het's middags minder zou worden. Gisteravond te laat gemaakt en daardoor niet op tijd bij het water. Bij Nulde stonden de schuimkopjes er op, dus het leek goed. Eenmaal aangekomen leek hetnog steeds wel aardig, maar wel iets minder. Eerst de 5.7 uitgepakt, maar op adviesvan een stoppende surfertoch maar de 6.4 opgetuigd. Dat was maar goed ook. Het water was nog lager dan normaal winterpeil -40. Maar de slingshots doen het prima. Elkekeer wahten op een vlaag en tussendoor wat lopen. De set liep heerlijk rustig en het water was mooi vlak, alleen waren de vlagen niet meer zo hard als eerder en werden ook steeds korter. Geen spijt van de vrije dag, maar had toch echt eerder uit de veren gemoeten voor snellere tijden.

Het zou een mooie surfdag kunnen worden. 13 graden en de sterkste wind (35 knopen) om 14:00. Samen met Simon onze werkagend leeggeveegd en  ervoor gaan. Nog een klein overlegje (werk) oom 9:00 en daarna naar Horst. Eenmaal aangekomen direct de 5.6 en de Lorch speed gepak om op te tuigen. De eerste surfers kwamen alweer van het water af en melden dat de wind wat aan het afneen was. Dan de 6.4 maar optuigen. Even een flinke bui afgewacht en gaan. Helaas te laat. het was rond 13:00 uur dat we erop gingen, maar de sterkste wind was er niet om 14:00 uur maar was al om 11:00 geweest. Toch vol goede moed begonnen, maar na enkel runnetjes (met 2 vingers in de neus 58) bleek het setje echt te klein. Geen pogingen meer gedaan maar proberen zo snel mogelijk terug te gaan om groter spul te halen. Maar om terug te komen heb je wind nodig, dat duurde dus te lang. Alle enigzins bruikbare wind gebruikt om hoogte te lopen. Eenmaal teug wel even de X-fire 90 gepakt. Maar dat lukte later ook niet meer om goed te kunnen varen. Simon heeft het beter aangepakt. Hij is wel doorgegaan met runnetje te maken met de wind die ik gebruikte om terug te varen. Simon heeft er nog enkel mooie runs van 60+ uit kunnen halen en daarna gewoon terug lopen. Volgende keer hopelijk nu wel eens een betrouwbare wind verwachting ;-)

 

Echt super gevaren Sander!

KA