gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Twan Verseput 41.73
2Serge Beumer40.71
3Gerlof Hansma40.6
4Luc Salomons40.23
5Jens Salomons38.81
6Rob Allersma38.42
7Willem Jan Heutink38.05
8Marco Bos37.88
9Orjan Zandvliet37.21
10Robert Seinen37.12
11Pieter Rietveld36.69
12Anton J. Geesink36.45
13Marc Roosendaal35.57
14Christian Nordmann35.51
15Kees van Schaik35.34
16Jan Hattuma34.96
17Adam Bakker33.05
18Arnold Schreurs32.98
19Harm Jaap de Witt32.32
20Gerrit Bosgraaf-Feenstra31.15
21John Mans28.95
22Roy de Vries27.56
23Frank Heinen27.25
24Rudger Wismeijer19.02
25Aart Veerman8.69

Tricky omstandigheden, eerste rak meteen een crash en op mijn ribben gevallen, dat hielp ook niet echt mee, dus er maar snel mee opgehouden.

Eind van de ochtend begonnen, was nog niet zo druk. Vlagen kwamen al beh door. Paar runs al van 72+,in contole.Denk ga de boel gewoon opvoeren met risico nemen in deze choppy moeilijke omstandigheden.Dat heb ik helaas al vrij snel moeten bekopen, kwam zeer dik windveld aan van eind dertig knopen, schat ik in, kwam met relatief weinig wind in dat veld, acceleratie t/m tegen de 74 km/u en toen werd ik er vanaf gekattepuleerd met als een steentje 3 tikken over het water.Heb zelf niets, maar touywtje en de giek helaas gebroken. Heb al weer een andere severne giek.Helemaal teruglopen en geen sessie meer, dit gaat me plaatsen kosten in de dagranking verdo....Had nog zat anders 2,5 uur verder kunnen varen.Jammer.Twan 85+ max klasse!

Best pittige vlagen, maar wel lekker gevaren op save met wave setje

Bumpy gusty session with in the end big gusts comming in! Feels so nice to be on the speed again and happy with the speeds considering the conditions and chop!

Lastige omstandigheden vandaag. Begonnen met de 44, maar het was te choppy voor dit smalle board. Na 2 rakken teruggevaren en de 50 gepakt. Ik moest wel even vertrouwen opbouwen en uiteindelijk nog wel mooie snelheden gehaald gegeven de omstandigheden.

Leuke middag op Horst, hoewel niet makkelijk. 79,99 op de display van de GT31 en 80.8 op de Garmin Fenix3. Verschil tussen max en 10sec runs was vaak wel groot vandaag. Weinig surfers vandaag!? dus wel genoeg ruimte op de speedbaan.

Zo na een maand of 4 weer eens op het water. Een mooi en snel begin van het jaar!

Eerste 2 uur met de JP 45 gevaren. Daar totaal geen vertrouwen mee. De trim van de 5.6 hielp ook niet mee. Zeil was enkel een keer opgetuigd en nog niet mee gevaren. Rotatie was ver te zoeken en kreeg er met moeite wat downhaul in.

Halverwege de middag geswitched naar de JP 49 en toen nog een goede 0,5 cm meer downhaul kunnen geven. Maakt flink verschil. Het zeil voelde lang niet zo bokkig en veel gedempter. De JP 49 gaf ook duidelijk meer controle. Had beter met de 49 kunnen beginnen.

Nadat ik weer terug het water op was werd de wind minder. Desondanks nog 4 mooie runs kunnen maken. Wat ik ook merk is dat ik de afgelopen jaren gewoon veel te weinig heb gevaren. Daar gaat dit jaar hoop ik verandering in komen.

De dag compleet verkeerd ingedeeld. Ben begonnen met de 5,9 Speed Blade(FOUT), eenmaal op het water in een verkennende downwindrun 72,5 max, ik dacht dat begint wel aardig, maar helaas, na die run draaide de wind een klein tikkie westelijker en ook de windkraan ging open met vlagen van 40 tot 45 knopen. Dus maar gekozen voor de lange wandeling terug om kleiner op te tuigen. Eenmaal de 5,4 Speed Blade er op, weer terug het water op, viel gelijk op dat de wind weer minder was. het was eerst even wennen, maar op een gegeven moment begon het te lopen, 1e goede downwindrun 74,5 op de teller, met 71,3 run, leek goed, vertrouwen was er. Volgende goede vlaag die nog wat harder was, opstappen, run inzetten en met 70 in een wierveld, trapezekoord gebroken, toen was ik er wel klaar mee jammer genoeg. Niet mijn dag, snel vergeten! 

Al vroeg op water voor de te harde vlagen....positief de 5.6 op getuigd.

Toen ik twan vroeg wat ie optuigde voor ik water op ging...kwam twijvel al(5.8 en toen ik terug was zelfs de 5.5 )

Na 2 rakken al door dat de wind te hard was voor de 5.6 en choppy water.

Weer terug de ka koncept 5m op getuigd....had ik nog niet mee gesurft na wat zoeken naar trim en juiste giek...ect water op.

Maar met mijn 68kg was de mistral 73liter te groot in de lastige chop en met de harde vlagen de 5m ook.

Kon vertrouwen niet krijgen om ruim te gaan en kwam te los van water als ik ruim over golven moest.

Respect hoe de grote mannen zo over die chop knallen...alhoewel ik wel lees dat die ook lastig vonden.

Naja,dan wel trots dat ik geprobeerd heb.

Erna lekker bakkie gedaan bij goede surfmaat die vlakbij woont daar. 

 

te laat op het water, wind zakte om 4 uur in en kon nog maar met moeite weg komen met het kleine spul.

Ha ha, leek wel alsof ik vliegles had. Was niemand bij de boulevard aan het varen en kwam er al snel achter waarom, door de wind was het erg ondiep en was het wier richting het eerste strandje geblazen. Met als gevolg enorme wierhopen vlak onder het water en ben dan ook nog nooit zo vaak gelanceerd als ik weer op zo'n hoopje knalde. Maar richting vaargeul gegaan waar de chop serieus was, ook daar kreeg ik af en toe vliegles maar dat was veel leuker:) Interessant middagje.

Volle bak wind vandaag. Eerst twee uurtjes gevaren met de Freeride set en een 4.2 zeiltje.

Daarna toen de winter wat minder werd de speedset gepakt met 5.6. Waarschijnlijk iets te lang gewacht, daarom wat weinig vlagen kunnen vinden en benutten. Maar toch nog een leuke leuke 71 op de teller.

Hou wel van ruig en wild !!!!

 

Maar nooit zonder helm.

Lekker gevaren

Moeder natuur was vandaag toch wat sterker. In het begin getwijfeld of ik niet gewoon zou moeten stoppen, omdat het zeil gewoon uit mijn handen werd geslagen. Normaal gesproken vaar ik altijd een maatje kleiner, maar bij gebrek aan kleiner moest ik ook gewoon aan de 5.5. Na een tijdje kreeg ik er echter steeds meer lol in en er toch nog een leuke sessie van gemaakt. Niet voluit gefocust op speed, maar meer gegaan voor behoud van lijf en spulletjes. Ik zag bovendien af en toe ook wat wiervelden voorbij drijven dus wat dat betreft blij dat ik het er zonder brokken vanaf heb gebracht. Gekozen voor de vin die me in het verleden het meest betrouwbaar leek en die heeft vandaag ook zeker niet teleurgesteld.

Terugkijkend op de sessie gewoon heerlijk uitgewaaid.

Grr.. de Gyro heeft het sd kaartje niet herkend en niks gelogt. Het enige wat ik aan GPS data heb is wat opgenomen is met de Garmin Virb.

Van Gyro wel een fotootje gemaakt:

AV: 67.04     2s : 70.34
R1: 67.89     Prv: 0.00
R2: 67.82     Alp: 43.86
R3: 67.07     250m: 67.17
R4: 67.04     500m: 63.11
R5: 65.38     Mile: 44.28

In het begin was het water wit van de schuimkoppen. Ik had mijn Vapor 5.2 thuis laten liggen, want ik had niet verwacht dat het zo hard zou waaien. Dus kleinste setje maar opgetuigd. 10 graden was prima te doen, maar de eerste runs was enkel overleven.. tjonge wat een wind. Later nam de wind wat af en kon ik het setje eindelijk neer zetten en toen kwamen de snelle runs vanzelf. Dus zoeken naar de luwtes tussen de hamervlagen. 2sec max is een PR op Horst voor mij, het was een hele goede sessie, jammer dat ie niet gelogd is/wordt.

Woke up this mornin felt kinda off, skipped OdH and went to Horst but should have stayed in bed..

Couldn't find confidence or control..

Still had a great day! Congrats to all with a PR! ;-)

 

Grr.. de Gyro heeft het sd kaartje niet herkend en niks gelogt. Het enige wat ik aan GPS data heb is wat opgenomen is met de Garmin Virb.

Nog wat meer data uit de Virb gehaald.

Van Gyro wel een fotootje gemaakt:

AV: 67.04     2s : 70.34
R1: 67.89     Prv: 0.00
R2: 67.82     Alp: 43.86
R3: 67.07     250m: 67.17
R4: 67.04     500m: 63.11
R5: 65.38     Mile: 44.28

In het begin was het water wit van de schuimkoppen. Ik had mijn Vapor 5.2 thuis laten liggen, want ik had niet verwacht dat het zo hard zou waaien. Dus kleinste setje maar opgetuigd. 10 graden was prima te doen, maar de eerste runs was enkel overleven.. tjonge wat een wind. Later nam de wind wat af en kon ik het setje eindelijk neer zetten en toen kwamen de snelle runs vanzelf. Dus zoeken naar de luwtes tussen de hamervlagen. 2sec max is een PR op Horst voor mij, het was een hele goede sessie, jammer dat ie niet gelogd is/wordt.

Code Red storm warning with gusts up to 70 kts in late afternoon at coastal areas, so it was important to be on the water before that would happen and at least get a session in. It was gusty (what's new?) and choppy and the waterlevel was dropping by the minute as the water got pushed towards the North side of the lake. 25 cm of water and often less was what remained...and the wind was only building up.... so there was not that much time before things would get too risky. Happy with my result. 4.9 would have been too small as the gusts were only short and I was already often running out of wind on the 5.6 in the downwind runs. Happy I opted for the small board so I could finally give the new Tribal asy protofin a go in powered up conditions. It is awesome. Sooo neutral and fast and secure. I feel in the chop we got 21 might have been the perfect size but the 20 was great for its size in these conditions. Not cold and no rain during sailing. Nice! Max GPS 83,44 km/h.

Code Red storm warning with gusts up to 70 kts in late afternoon at coastal areas, so it was important to be on the water before that would happen and at least get a session in. It was gusty (what's new?) and choppy and the waterlevel was dropping by the minute as the water got pushed towards the North side of the lake. 25 cm of water and often less was what remained...and the wind was only building up.... so there was not that much time before things would get too risky. Happy with my result. 4.9 would have been too small as the gusts were only short and I was already often running out of wind on the 5.6 in the downwind runs. Happy I opted for the small board so I could finally give the new Tribal asy protofin a go in powered up conditions. It is awesome. Sooo neutral and fast and secure. I feel in the chop we got 21 might have been the perfect size but the 20 was great for its size in these conditions. Not cold and no rain during sailing. Nice! Max GPS 83,44 km/h.

Code Red storm warning with gusts up to 70 kts in late afternoon at coastal areas, so it was important to be on the water before that would happen and at least get a session in. It was gusty (what's new?) and choppy and the waterlevel was dropping by the minute as the water got pushed towards the North side of the lake. 25 cm of water and often less was what remained...and the wind was only building up.... so there was not that much time before things would get too risky. Happy with my result. 4.9 would have been too small as the gusts were only short and I was already often running out of wind on the 5.6 in the downwind runs. Happy I opted for the small board so I could finally give the new Tribal asy protofin a go in powered up conditions. It is awesome. Sooo neutral and fast and secure. I feel in the chop we got 21 might have been the perfect size but the 20 was great for its size in these conditions. Not cold and no rain during sailing. Nice! Max GPS 83,44 km/h.

Ha ha, leek wel alsof ik vliegles had. Was niemand bij de boulevard aan het varen en kwam er al snel achter waarom, door de wind was het erg ondiep en was het wier richting het eerste strandje geblazen. Met als gevolg enorme wierhopen vlak onder het water en ben dan ook nog nooit zo vaak gelanceerd als ik weer op zo'n hoopje knalde. Maar richting vaargeul gegaan waar de chop serieus was, ook daar kreeg ik af en toe vliegles maar dat was veel leuker:) Interessant middagje.

GA-SAILS