gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Vincent Valkenaers42.67
2Hans Kreisel42.59
3Jacques van der Hout42.32
4Leon Dirks39.69
5Peter van Dijk39.62
6Reginald Gyselinck39.44
7Fabian Crombeen39.26
8Joeri de la Ruelle38.15
9Edgar Hoendervangers38.03
10Dirk Hacha37.95
11Tom De Pauw37.75
12Robin Blondeel37.61
13David Van der Veken37.4
14Jeroen Jacobs37.27
15Cyril Evrard36.6
16Rémi Kurz36.51
17Ferry Saber35.92
18Ruben Hofman35.83
19Joris Vos35.82
20Benjamin Verdin35.78
21Rob Buis35.38
22Arnold Schreurs35.35
23Norbert Ritaine33.08
24Theo Haarsma32.96
25Brendan Lorho32.71
26Pat Erauw32.54
27Frank Baksteen32.16
28Andre Lancel31.99
29Joost van den Boom31.5
30Fleurus Jocelyn31.46
31Tuur Van Den Broeck29.25

zwaar met 5.1 maar lukte wel .geen toptijden .maar na 3 jaar pauze.

direct de vuurproef.

en lukte wel.

zels gijpen.

 

 

Whoop, PR dag vandaag!! en dat met de drukte die er was. Board en vin zijn goedgekeurd, eerste keer met voldoende wind. Gezellig druk aan de kant, op het water iets te druk.

Freestyler hell

Lekker daggie.

In het begin haakse wind en runs 2 kanten op gemaakt (met Slingshot 21). Later werden de runs naar buiten beter, dus met asy vin verder gevaren.

Nice day out with a lot of super fast riders on the spot... 

square and choppy strong conditions. 

80 max on the display

After-work sessie

I don't like chop

Had a great day though but,

I don't like slingshottin into chop

Heel jammer dit! Op de dag van storm Francis een 59avg op herkingen.... 

Windy day and when I saw the guys going I was not really hungry to go because I only had 5.6. The 5.0 in the bag was a 5.6 , oopsie..
When I heared the guys talking about a choppy track I waited a little longer to have a go. 
I was nice to test some fins and all in all not that bad speeds. At noon the freestylers where coming too and they where in our way on the track the whole time. So to crowded and a little less wind too so decided to quit and save myself and my gear. 
It will happen one day again, thats for sure!

Ow yes and hope I don't have to wait 2 months to have it a go again.

Nice talking to you Leon, this time in real life and from a short distance, minimal 1.5 m off course ;-)

Lekker dagje, jammer van de drukte en dat de runs lastig te timen waren.

Had meer in gezeten.

Het was vandaag kiezen voor de pest of de cholera, al klinkt dit natuurlijk veeeeel te negatief, want uiteindelijk konden we nog eens met klein materiaal het water op.

Niet gekozen voor de harde en haakse wind in de voormiddag, in de hoop dat de wind kort na de middag wat verder voorbij west wou draaien en het niet te druk zou worden.

2 maal mis dus. Wind bleef te haaks, en de drukte......tja....vandaag waren er een paar wereldtoppers speciaal overgevlogen van Bonaire om met hun gevolg op Herkingen te komen freestylen ;-). Dus, dan kan je als speeder beter gelijk de knop omdraaien dat er van speedruns niet veel in huis kan komen, en in de plaats een beetje genieten van het spektakel en het lekker weertje.

Voor de statistieken: run 2 & 4 met de mXr LoveMachine 49 gezet, andere runs (en de top) in deel 2 met de mXr LM 54.

Laatste 6 dagen, 5 dagen gesurft...daar kan ik best mee leven :-)

De wind was haaks en het water hoog. Dan de chop in rammen, is een techniek die ik nog moet ontwikkelen. En de GPS_6 23 is te groot voor de JP 45, denk ik. Zeker met 5.0. Na de pauze met de JP 54 slalom gevaren. De wind was duidelijk minder dus dat ging wat relaxter al zorgden de hordes freestylers voor de nodige oppasmomentjes. Kortom, niet erg snel gevaren. Wel een hoop plezier gehad en de JP 45 weer kunnen varen. Dat board vaart makkelijk.

Run 2 met de JP 45.

zeer vroeg toegekomen en kij harde wind  met de 5;6 was het echt de handen vol  golven kwamen achteraan over de dam  en de wind zat haaks laten afschieten was linke soep met hoge gemene chop  dus dit alles maakte super korte runs moeilijk controle   maar ga niet klagen ben best blij met de rezults voor deze condities  wou niet te veel rizicoos nemen gevaren tot 13 uur ongeveer  wind zwakte af  en er kwam een hele horde freestylers  langs de dam denk wel 20  vond het voor mezelf te gevaarlijk om door te surfen  geen zin om tegen 80  een aanvaring te hebben  wat dan liggen we met 2 in hert ziekenhuis vond ze zeer onbezonnen  kwamen langs alle kanten en je kan niet inschatten wat ze gaan doen dus de eer aan mezelf en gestopt   maar wou op mijn verj  dag  72 op de displ en zat er ruim over   dus happy  daar ik  van 1972 ben 

Na de storm was de wind snel vertrokken helaas. Meer zat er niet in maar toch even kunnen varen...

Bij de eerste run gelijk vol enthousiasme een top van 86km/h en run van ongeveer 79, dat ging lekker :-) . Echter vlak na het moment van afbreken van de run op een haar na een bijna aanvaring met een collega speeder die volop aan het opkruisen was, scheelde echt niets.. pfff. Was erg geschrokken en erg veel geluk gehad, wil er niet aan denken dat ik er dik over de 80 was op geknald. Daarna even moeten bekomen en met een pak minder vertrouwen gevaren, het was dan ook erg druk en had echt geen zin in een ongeval. Alle runs nadien waren op safe met een gebrek aan vertrouwen en dat gaat nu eenmaal een pak trager. Maar de funfactor was er niet minder op geworden, was gewoon een prachtige dag met bakken vol wind.. de max!

Nice day out with a lot of super fast riders on the spot... 

Dead square had some fun doing slingshots and some irritations way to much freestylers cruising upwind on the strip.... so instead of looking for wind you had to look for a clean run which was near to impossible. To bad i had to work yesterday.

Dead square had some fun doing slingshots and some irritations way to much freestylers cruising upwind on the strip.... so instead of looking for wind you had to look for a clean run which was near to impossible. To bad i had to work yesterday.

Shit direcktion so to herkinge to much freestylers ;( 

Pre-work sessie aangekomen tegen 8u30 en ik was zeker niet de eerste... Tweede 'gewone vin'-sessie dit jaar (1 wavesessie buiten beschouwing gelaten). Was toch wel effe wennen op zo'n half foilboard ;-) Smorgens harde vlagen dus de oude 4.7 TR4 opgetuigd. Paar rakjes meegedaan maar was nog best groot in de hamervlagen. Voor de eerste keer de 4.3 TR3 opgetuigd die al ettelijke jaren in mijn trailer ligt. De reden van de aankoop was onder andere het feit dat een 4.7 (en kleiner) niet werkt op mijn Falcon Speed 51. Ideaal om eens te testen dus vandaag. De wind nam zoals voorspeld wat in kracht af na een uur of 11 en dus was de 4.3 maar net aan (had kleinste zeil van iedereen). Te weinig power om halve wind snelheid op te bouwen, maar in de vlagen wel leuke acceleratie. Zeiltjes blijven dus wel in mijn quiver voor de hi wind dagen (met de 4.7 nml reeds een 80+ run gedaan met de missile XS dus ze kunnen nog wel mee). Mijn 5.1 had vandaag wellicht hogere snelheden opgeleverd (hogere aanvangsnelheid) maar heb me toch goed geamuseerd en ben blij dat de combinatie wel werkt. Na de middag werd het een stuk drukker en werd de wind ook effe minder. Daarna nog naar Malaga op en af geweest. Bedje in tegen 01u45. Max your day ;-)

Tof om nog eens wat vertrouwde gezichten te zien op het water !!

Ik wilde wachten tot de wind wat mindetr was en wat meer naar WNW was gedraaid. Dat dachten 573 kamikaze freestystylers ook. Een paar keer heen en weer gevaren maar nadat ik bijna een aanvaring had met Caibusha die een spock into shaka deed en ik Taty Frans bijna de grond in had gevaren vond ik het wel best

Ondanks dat de cijfers van de max en de runs niet kloppen toch maar gepost. Op het display van de Suunto namelijk runs van 77,76 en 3 van 75 wat uitkwam op een avg van 75 en een max van 82.83. Helaas de gt-31 vergeten om te doen dus ook de alpha kan niet gechecked worden op een 2e gps.

Weet wel dat als er nog een paar schoonheidsfoutjes uitgaan en de omstandigheden zijn perfect een alpha van 54 hoog of 55 mogelijk is met de jp45.

 

square and choppy strong conditions. 

80 max on the display

square and choppy strong conditions. 

80 max on the display

square and choppy strong conditions. 

80 max on the display

Pb on the Alpha!

Pb on the Alpha!

Pb on the Alpha!

LOFTSAILS