f Home - gps-speedsurfing
gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Serge Beumer35.7
2Luc Salomons35.5
3Rene Mienis35.06
4Paul Salomons34.56
5Ferry de Zeeuw33.23
6Jan Hattuma33.22
7Bjorn Rozendaal33.18
8Robert Seinen33.14
9Edwin Littooij33.08
10Fred Rozendaal33.06
11Pieter Rietveld32.98
12Andres Baas32.57
13Anton J. Geesink32.51
14Gijs van Driel32.25
15Aart Veerman32.1
16René van der Weijde31.81
17Thijs Brinkhof31.76
18Theo Haarsma31.57
19Niels den Oude31.23
20Willem Jan Heutink31.2
21Arno Doeleman30.78
22Eric Wind30.2
23Simon Dijkstra30.02
24Ard Krikke29.75
25Maurice Janssen29.28
26John Overmeer29.15
27Roy de Vries29.01
28Marcel Mulder28.69
29Dennis Massop28.65
30Edu Hoekstra28.07
31Mike Walsarie Wolff27.83
32Arjen Mol27.16
33Paco Dor26.84
34Mandy van de Hoef26.7
35Koen Wilke26.01
36Henk van de Hoef25.7
37Ben de Ru24.68
38André Oost23.83
39Mark van der Veeken23.76
40Famke de Wit22.03
41Margriet Veenstra21.76
42Roland Herwijnen21.58
43Levi Salomons17.98
44Paulus Liebig7.28
45Margriet Veenstra4.33

Had een uutje de tijd, dus toch maar even het water op.

Voor de afwisseling maar eens de AC-Z 6,8 gepakt. echt verrassend goed zeil stabiel en voldoende power. was weer beste chop maar daar zullen we het de komende tijd mee moeten doen. moet echt nog wennen, durfde simpelweg niet ruim te gaan in de chop, komt vanzelf weer hoop ik.  voor dit jaargetijde was het alweer behoorlijk druk, dat beloofd wat ald de temperaturen omhoog gaan.

 

Zo, eerste keer dit jaar. Het was koud maar fun!
 

Vandaag redelijk op safe gevaren om weer wat vertrouwen op te bouwen na de snelle crash van gisteren. De nieuwe FF80 doet het goed met de 7.0.

Lekker gevaren, wel choppy, haalde er daarom geen snelheid uit. Behoorlijk fris t.o.v. vrijdag.

Het zeil voor de eerste keer met een 4 meter mast gevaren, en dat beviel erg goed. Het zeil werdt er een stuk softer van, en was nog beter te handelen in de vlagen.

Niet erg lang en erg veel gevaren, want mijn armen liepen constant "vol"

In de vlagen was 6.3 prima, buiten de vlagen om mocht het een maatje meer zijn. 

1x  een runnetje gemaakt, max 67 op de teller, ik had nog voldoende over, maar geen zin in brokken op dit bokkewater. Dus heel erg op safe gevaren.

lekker hoor

Could not make it to The Brace today so decided to give it a go at Horst. Choppy again...becomes a normality haha. 6.3 Venom and the 54 wide board with Tribal asy carbon 24...good conditions to test that combo. Really nice fin for the 54 but my gut feeling is right and I need a 25 or 26. That wiI guess the 26 is a safe bet size wise... nice day. Became colder and colder.

Begonnen met 7.8 en 115l, maar toen ik net het water instapte, ging de windkraan open. Overgestapt op 7.0 en 80l, maar kon de snelheid er niet uitkrijgen met de (Horst) golfslag. Had later nog kleiner zeil kunnen gebruiken, maar de fut was er al uit, dus maar weer huiswaarts gegaan. Lekker dat de waterstand weer beter is, nu nog wat wier voor vlakker water!

Vandaag voor het eerst gevaren met mijn nieuwe 6.3 gevaren. Was best choppy vandaag!

Grootste gedeelte gevaren met de HTS , hier ook alle runs mee gemaakt.
Ook nog even met de falcom 79 gevaren toen de wind nog vlagerige was geworden.

Ook nog een crash veroorzaakt , in downwind run iemand anders geheel over het hoofd gezien.
We raakten elkaar full speed maar gelukkig geen schade en gewonden.

Excuus aan de andere surfer hiervoor nogmaals.

Wat een dag, kwam bij het water dacht aan een 7,8m. Gelukkig toch de 7m gepakt. En die was eigenlijk begin vd iddag veel te groot. Toch weer wat km kunnen maken.
Maart was een goede maand voo rhet surfen!

Chop knallen met Joost!

Was weer een leuke dag:-)

Begonnen met 7,2 en 31 SLpro maar al snel moeten switchen naar 6,4 en een 28 GPS6. 

Kan mijn draai niet vinden met de GPS6 dus deze gaat maar weer de deur uit. 

Horst was choppy, vlarig en wind draaide regelmatig. uiteindelijk nog een stuk terug moeten lopen omdat de wind weg was... niet de beste dag maar toch weer even gevaren.

En weer wind op Horst! Gezellig druk en pittige vlagen maar toch was 7.0 prima! Weed 2 28 loopt fijner dan de MFC 34 wel vreemd maar boeien. Heelijke middag, wind weg rond half 4 mooi op tijd voor Max.

This board eats chop. I'm starting to like it. And I think it also helps that I understand a bit more of sail settings. Very satisfied with the 60 run.

Heftig middagje met veel wind en chop

Eerste keer weer na 3 maanden winterpauze. Gekozen voor de 7.0, maar dit was flink aan de maat. Met name de eerste 2 uur waaide het goed door en samen met de chop was het niet makkelijk om hard en relaxt te varen. Later raakte de harde vlagen eruit en ging het best lekker. Blij dat ik weer op het water was en snelheden vallen achteraf  nog wel mee.

Onverwachts lekker gevaren, was choppy maar ging lekker.

 

 

Best nog lekker gevaren, harder ging gewoon niet met die ouwe Mistral.

 

 

Heerlijk halfwind gevaren.  
Was leuk dat je er was Mark.  Leuk even een rakje met je op te varen Roel.

Derde dag op rij. Aanvankelijk met speedboard PD53 het water op, maar daar kreeg ik geen lift en dus geen snelheid mee. Later de Falcon 91 gepakt en dat ging meteen 5 km harder. Lekker doorgevaren tot het laatst met Aart. De beste vlagen zaten voor mij in de staart.

@Alex: bedankt voor het lenen van je trapeze. You made my day.

Heerlijk halfwind gevaren.  
Was leuk dat je er was Mark.  Leuk even een rakje met je op te varen Roel.

Was lekkere eerste sessie van het jaar. Wel heel vlagerig, maar heerlijk gesurfd!

Edu Hoekstra,  leuk je te hebben ontmoet. 

Derde dag op rij, vandaag met freerace zeil. Vaart gemakkelijk maar niet echt downwind performance vergeleken met de race zeilen.

430 sdm nog los te trekken, vandaar met rdm gevaren.

Pfoei, weer een heftige dag. Dit is de nieuwe trend voor Horst? Toch wel een paar runs geprobeerd te maken over de golfjes heen. Viel niet mee.

Ook nog een kleine aanvaring gehad, ook spannend. Ongelukje met iemand die heel ruim ging waar ik aan de wind ging dus die had me niet gezien. Ondanks harde schreeuw, en de boel ruim gegooid, toch de aanvaring niet kunnen voorkomen. Nah ja, niet ernstigs gebeurd. Sissertje. Geen van 2 gewond of schade volgens mij.

De Loft van Niels was ook vandaag weer retesnel halve wind.Is geen toeval. De Lofts zijn gewoon erg powerful en rap geworden halve wind. Ruime wind is nog gelukkig nog winst voor de me door weer als een idioot ruim te gaan.

 

 

 

Was weer een.leerzame dag

Voor de eerste keer gevaren met de combi van 7,0/97L/32. Was even wennen en vond het lastig om een juiste trim te vinden op deze set, dit kan zeker nog wel een stukje beter en sneller met een iets grotere vin. 

Voor de rest wel weer een mooie dag en voor mij de eerste keer dit jaar zonder handschoenen en muts.

eerst met de 6,2 het water op, maar dat was te groot voor mij. De 5,5 opgetuigd en daar de middag mee vol gemaakt

Eigenlijk een beetje een prutsdag. Vrij laat aangekomen en toen volgens mij al wat goede wind gemist. Geen idee ook waarom ik de Falcon speed heb gepakt. Die deed precies wat ik eigenlijk wel wist en kon verwachten: weinig snelheid buiten de vlagen en vrij onrustig tov F89 met 6.3. In het begin nog een aardige run, maar dat werd vervolgens alleen maar minder. Toen ik eenmaal upwind was gehobbeld en weer op de kant stond, kwam er uiteraard weer wat wind voorbij.

Aan de andere kant mag ik niet klagen met drie dagen varen op rij.

Toen we aankwamen leek de wind er maximaal aan te staan. Eenmaal op het water viel het toch wat tegen. Buiten de vlagen kon ik niet weg komen. Wel een goed testweekend: gister de 100l Patrik getest, vandaag de 79l Falcon, beide eigenlijk van Dennis ;-) Deze falcon knalt wel wat lekkerder door de chop heen dan mijn eigen 'oude' falcon van 86l.

Uiteindelijk prachtige sessie. Ik kwam aan toen was Simon er al. Waaide flink, maar toch tuigde hij 7.2 op, hmm zou de goede maat zijn. Oke 7.1 opgetuigd met de X-fire 90 en Hurricane SRD 32. Eenmaal op het water een flinke chop. Zeil was inderdaad te houden, hoewel er in het begin flink harde vlagen stonden. Ik had geen handschoenen aangedaan maar in het begin toch koude handen. Lang stilgestaan om ze op te warmen. Samen met Simon ons wat laten afzakken naar het speed gedeelte. Daar was het iets vlakker maar vlak was anders. Runnetjes gemaakt maar echt hard ging het niet. Simon ging terug, en toen werden de pozen tussen de vlagen langer. Dit resutleerde in een iets rustiger water, maar de snelheid werd niet hoger. Dan ook maar terug en me laten verleiden om richting de vaargeul eens ruim te gaan, bam 64 km/h, oke ... nog een paar keer geprobeerd, maar pech gehad met de timing. Genoeg geweest.. terug.

Eenmaal terug was de rest van de family er ook. Snel nog even 3.7 voor Elise optuigen en die heeft ook nog 4 rakjes gedaan. Samen voldaan naar huis.

Gevaren met 2 setjes.

Niet mijn sessie deze... een pijnlijke schouder verhinderde dat ik ook maar iets kon doen, jammer, op naar de volgende.
 

wel bizar dat er toch nog 2de snelste Alpha uitkomt, hahahahaha heerlijk.

Pfff, dat was effe bikkelen in de chop, eerst met 7.0 maar dat was in het begin echt te groot. Later werd het iets rustiger met pittige vlagen

Voorspellingen waren goed. Iets warmer dan de zaterdag, maar nog steeds fris. Wel lekker met de hogere waterstand dus nu maar de rechte vin onder de 63. De wind was echt ZW waardoor het icm. met de hogere waterstand wel wat chop ontstond. Toen ik arriveerde leek de wind nog niet heel erg aan. Eenmaal klaar stonden de schuimkoppen op het water en was het setje eigenlijk niet te houden. Wel even overwogen om 6.4 erop te gooien, maar besloten de dipjes maar te pakken om later (de wind zou gaan afnemen) de betere wind te pakken. Ook achterop het speed deel ook niet echt een vlak stuk te vinden. Ik stond er nog niet helemaal goed op. Nog wat extra onderlijk spanning, de giek nog wat omhoog en daarna meer controle en betere stance om ook hoogte te lopen zonder in de spin-out te vliegen. De ruime runs terug naar de kant maar geen vlak stuk te vinden en kreeg de set niet over de 60. Toen de wind afnam hoogte gaan lopen en bijna terug nog even een rakje met Jasper en Gijs gedaan. De pijp was redelijk leeg met 40km in de armen. Anders bleef doorvaren en de wind kwam later terug waar ie nog mooi van kon profiteren. want het water werd ook wat rustiger. Familie Baas kwam ik tegen aan de kant en Elise ging zelfs nog even het water op. Niet meer op gewacht en naar huis om iets verlaat de F1 te kijken. Goeie training voor lijf en leden.

Rustig aan

:P niet de beste sessie, maar iig weer gevaren. Gelukkig weinig last van de schouderblessure.

Derde dag op rij, vandaag met freerace zeil. Vaart gemakkelijk maar niet echt downwind performance vergeleken met de race zeilen.

430 sdm nog los te trekken, vandaar met rdm gevaren.

Had een uutje de tijd, dus toch maar even het water op.

Voor de afwisseling maar eens de AC-Z 6,8 gepakt. echt verrassend goed zeil stabiel en voldoende power. was weer beste chop maar daar zullen we het de komende tijd mee moeten doen. moet echt nog wennen, durfde simpelweg niet ruim te gaan in de chop, komt vanzelf weer hoop ik.  voor dit jaargetijde was het alweer behoorlijk druk, dat beloofd wat ald de temperaturen omhoog gaan.

 

Had een uutje de tijd, dus toch maar even het water op.

Voor de afwisseling maar eens de AC-Z 6,8 gepakt. echt verrassend goed zeil stabiel en voldoende power. was weer beste chop maar daar zullen we het de komende tijd mee moeten doen. moet echt nog wennen, durfde simpelweg niet ruim te gaan in de chop, komt vanzelf weer hoop ik.  voor dit jaargetijde was het alweer behoorlijk druk, dat beloofd wat ald de temperaturen omhoog gaan.

 

Pfoei, weer een heftige dag. Dit is de nieuwe trend voor Horst? Toch wel een paar runs geprobeerd te maken over de golfjes heen. Viel niet mee.

Ook nog een kleine aanvaring gehad, ook spannend. Ongelukje met iemand die heel ruim ging waar ik aan de wind ging dus die had me niet gezien. Ondanks harde schreeuw, en de boel ruim gegooid, toch de aanvaring niet kunnen voorkomen. Nah ja, niet ernstigs gebeurd. Sissertje. Geen van 2 gewond of schade volgens mij.

De Loft van Niels was ook vandaag weer retesnel halve wind.Is geen toeval. De Lofts zijn gewoon erg powerful en rap geworden halve wind. Ruime wind is nog gelukkig nog winst voor de me door weer als een idioot ruim te gaan.

 

 

 

Vandaag redelijk op safe gevaren om weer wat vertrouwen op te bouwen na de snelle crash van gisteren. De nieuwe FF80 doet het goed met de 7.0.

En weer wind op Horst! Gezellig druk en pittige vlagen maar toch was 7.0 prima! Weed 2 28 loopt fijner dan de MFC 34 wel vreemd maar boeien. Heelijke middag, wind weg rond half 4 mooi op tijd voor Max.

Had een uutje de tijd, dus toch maar even het water op.

Voor de afwisseling maar eens de AC-Z 6,8 gepakt. echt verrassend goed zeil stabiel en voldoende power. was weer beste chop maar daar zullen we het de komende tijd mee moeten doen. moet echt nog wennen, durfde simpelweg niet ruim te gaan in de chop, komt vanzelf weer hoop ik.  voor dit jaargetijde was het alweer behoorlijk druk, dat beloofd wat ald de temperaturen omhoog gaan.

 

lekker hoor

This board eats chop. I'm starting to like it. And I think it also helps that I understand a bit more of sail settings. Very satisfied with the 60 run.

GUNSAILS