gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout40.72
2Wouter de Vries38.52
3Fer van der Plas36.68
4Fer van der Plas36.27
5Reginald Gyselinck35.96
6Patrick Miller35.91
7Bob van de Voorde35.28
8Joeri de la Ruelle35.18
9Carl Van der Borght34.72
10Marie-Paule Geldhof33.57
11Bart Claesen33.35
12Robby Lancel33.24
13Marco Hermes32.89
14Peter Potvliege32.53
15Andre Lancel32.45
16Jeroen Jacobs31.58
17Marco van der Leer31.14
18Theo Boudewijn29.55
19Tom De Pauw29.32
20Sebastiaan de Bruijn28.28
21Dirk Hacha26.74
22Kenneth Kolsteren23.57
23Dennis De Pauw19.76
Bijna aanlandige wind op Herkingen, wind was meer zuid dan verwacht...Lekker door de chop gevaren met Theo, Leon en Sebas.
Crazy day!
At the beginning no storm...and the course too broad for the 5.6.
Then 30min windgusts around 35knots and a better course, I did 3 Runs.
After that the same like at the beginning.
In the end the storm arrived. I had to hurry to get the 4th and 5th Run in. After that it was too much for me and most of the other guys. Windspeed 35knots, gusts 45knots.
Now, since 20min. Jaques is out on his 5.1...
Om halfdrie afgehaakt moe en de 6.0 werd te groot.


leukke sessie al mocht er wel wat meer wind zijn   en in het begin zat de hoek zeer ruim  maar al bij al wel tevreden   als ik weg ging kwam er veel volk toe   moest op tijd weg
In het begin veel te weinig wind, plots brak het volledig los en was ik volledig overpowered, overgeschakeld van 5.5 naar 4.5 maar zelfs daarmee was het vechten. Stevige opener van het winterseizoen!
Was de 1ste X met dit zeil en met Missile.
Had eerst de Falcon 80 maar die voer niet lekker, bleek achteraf dat ik er een SL9-35 onder had geplakp ipv de SL9-29, hmmmm was me niet opgevallen, beetje moe geloof ik.
Uiteindelijk dus de Missile gepakt, erg lopen klooien met de voetbanden, zaten Exocets op wat een k@tdingen zijn dat maandag eerste Core Contours bestellen.
Verder veel af lopen stellen (met name voetbanen) en testen.
Vandaar ook de weinige km's. 1x achter de dam geweest alleen de hoek was helemaal slecht dus te ruim en daardoor te weinig wind toen ik er was. Ohh en nog tikkertje gedaan met Jeroen maar was net mis, wel lopen waterskien op m'n reed en hop het plankje weer op (-; gelukkig geen ongelukken.
eerst te zwak voor die richting, toch mooi resultaat voor de eerste keer op mijn ab+ 54   78L.
Achteraf veel te groot.
mischien vlugger een kleiner board moeten nemen.
Toch tevreden.
We knew upfront Herkingen was not the place to be to get the best speeds, but this is the place were we can windsurf the whole day and change/ test material. In the beginning not a lot of wind but a perfect wind angle. Everybody complains that this was to broad, but in my opinion it was perfect, i wish we had this angle when the wind increased..... I sailed 4 of the 5 best runs in less wind but with the perfect wind angle. The other run i made later that day with my 5,1, but i was to tired to improve my speeds.
Wouter crashed big time and his face was full of blood (small cut on his forehead), this wasn't a good motivation for me to really go for it with my 5,1 in 40 knots...
De wind was in het begin iets te ruim en niet krachtig genoeg. Dan draaide hij eventjes naar een betere hoek en nam wat toe. De weer terug zoals in het begin. Wegens de wisselende omstandigheden een groter board gekozen en dat ging heel goed. Later nam de wind opeens fel toe. De grote mannen waren 5.1 aan het optuigen. Iets te veel voor mij. Wel tevreden over de SL61.
Zotte wind vandaag , eerst te klein met 6,2 dan mega-gepowerd ,
en toch maar blijven proberen heb geen enkele deftige run gezet.
En dat na een maand windstilte .
Mooie wipe-out gezien van speedhunter , katapultje in  volle run
en nog effe blijven voortketsen :-) spijtig dat het niet gefilmd is.
  
damm dus toch te vroeg moetten stoppen als ik hier lees dat ze nog met 5.2 gevaren hebben dus duidelijk het beste gemist  (grrrrrrrrrrr   de vr had de auto nodig nu net vandaag )
First half of the day I was totally underpowered and screaming for wind. Which came during lunch break. So finished up quickly and hit the water again.
Now the promised wind was there. I was overpowered on 6.2 but wanted to give it a shot. Went down the course ok but at the end I wanted to brake and at that moment another severe gust hit me and I crashed hard.
I cut my head, broke my mast and boomhead. Now I know why I don't crash that often, I really don't like it....
 
Thanks guys for looking out for me!
Hey, nice surprise, after my first run I thought I would be the Looser of the day, but it turned out much better.

From another planet for sure Jaques, and Wouter was really fast, too. Too bad he crash heavy.
leuke surfdag enkele 2009pr's
begonnen met 6m2, dan als joerie naar huis was, verkleind naar 5m7 en tenslotte met een 5m2 de snelste runs gedraaid

btw koen heeft veel foto's en filmpjes gemaakt
wat later in de middag aangekomen leek herkingen wel een zandstraal machine ! eindelijk weer eens met good old surfbuddy nicolaios kunnen varen - erg bumpy op herkingen , windstoten over de 40 knopen - was meer survival dan controle - 4.0 zou betere keuze geweest zijn.....pffff moe....

Eerst tamelijk rustig met 5.6, dan kwam de harde wind opsteken en mijn 5.1 was toen nog veel te groot. Enkele keren hard gecrashed, en de zin voor meer was al snel over.
Bad timing.

Sessie kan het best omschreven worden als: hoe leer ik waterstarten met een te klein zeil en een te groot gewicht op een Missile XS.

Door omstandigheden pas laat op Herkingen toegekomen.
De 5.8 opgetuigd, maar door de zeer sterk aantrekkende wind leek dat geen goed idee. Daarom met een 5.0 het water op (thanks Tom). Dit rond 18.00h net toen iedereen van het water ging. De hele speeltuin voor mij alleen.

Spijtig genoeg ging de sterke wind mee van het water om niet meer terug te keren.
6 surfkms en 3 flauwe runnetjes later werd het donker.
Wel een leerzame sessie, maar zonder speed. De volgende keer mag het andersom zijn.

Terug aan het haventje zag ik Tom, Koen & Marie-Paule die waren komen kijken hoe het met de eenzame surfer ging. Thanks buddies.
Had eigenlijk te weinig tijd.... te veel gewerkt en veel te weinig geslapen maar wilde een dagje met goede wind niet aan mijn neus laten voorbij gaan.
Uiteindelijk geen spijt van gehad, het was tof om nog eens met de speedmakkers op het water te zijn. Maar 3 redelijke runs gezet en vervolgens full speed gecrashed, zonder erg gelukkig :-)
Volgens Koen Onderbeke erg spectaculair... zo heeft die ook iets spannends te zien gekregen nu hij even buiten strijd is... maar dat moet je me nu niet elke keer vragen hé Koen ;-)

Voor het eerst een echte sessie op de missile xs. Voor het eerst op zo'n klein en snel board. Helaas had ik er weinig tijd (40 minuten effectief op het water, waarvan maar een kwartiertje maximaal runs waren). Ik moet dit board duidelijk nog beter leren kennen. Het board vond ik erg zenuwachtig en ik kreeg niet makkelijk 100% controle. De baan was niet ruim genoeg, en ik heb me maar 1x een stukje laten afschieten.

Flut-dagje in Herkingen.

Vooral slechte timing en keuze.  Op het water gegaan rond 15u30 als de wind aan het opkomen was.  Met de 6.2 véél te groot en de 58 veel te breed.   Het leek wel of iedereen het op dat moment een beetje moeilijk had met de condities. Zelf geen enkele mooie run kunnen zetten.  Dus maar wat liggen klooien, sukkelen en kou lijden...en snel terug aan wal !

Niks positief ? toch wel.  Blijven slapen op de camping met Dennis en samen mooie tijd gehad...
Ja toch wel de grens bereikt vandaag.
Teveel wind.
Te moeilijke condities.
En koud in mijn zomerpakje.

Volgende keer beter.

D.
Bijna een perfecte dag . Net toen de wind aanwakkerde en ik besliste om nog één run te doen en dan een kleiner zeil te steken , een dikke crash met een gebroken trapezelijn als gevolg .
Op armkracht moeten opkruisen naar het strandje en toen was ik al mijn krachten kwijt :-(
De beste condities gemist maar na lang stilzitten toch tevreden  met de resultaten .
KA