gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Remco Kes37.88
2Robert Luinge33.6
3Michaël Engel33.38
4Michaël Engel32.97
5Gilberto Emelli32.58
6Michaël Engel32.3
7Marco Roest30.4
8Andre de Jongh29.28
9Iris Gimpel25.64
10Michaël Engel22.48

Yes Yes Yes mijn droom is uitgekomen!!!
Op mijn homespot 70 avg varen dat is iets waarvan ik altijd al heb gedroomd daarom ben ik nu echt heel blij. De eerste runs liepen lekker. Ik had al vrij snel 68 avg. Toen ging de windkraan nog wat verder open en maakte ik een run van 71 km/u. Die vlaag was hard maar ik kon de ideale lijn tussen de golven door sturen. De volgende runs waren ook allemaal snel waardoor ik op een gemiddelde van 69,92 zat. Helaas draaide de wind toen van WZW naar W met zelfs een klein beetje NW er in. Hierdoor werd het meteen een klotsbak maar ik moest toch nog de 70 avg halen waardoor ik heel veel risico heb genomen en op levensgevaar nog 1 snelle run heb gemaakt. Die was heel spectaculair en eng omdat ik een dikke run van 69 dwars over de golven heb gemaakt. Ik kon net aan op mijn board blijven staan. Afremmen ging ook redelijk lomp. Maar hiermee mijn droom van 70 avg wel behaald. Top sessie. De nieuwe Finish Fast 31cm doet zijn naam eer aan en is ook echt heel snel met maximale controle.

Bescheiden PR verbetering met 5/100. Omstandigheden waren super met knetterharde vlagen. Voor het eerst de Chopper eronder en ook in deze kleine maat een topvin. Heel veel controle op alle koersen

heerlijke dag! 3 zeilen getest. 
sinds een ruim half jaar (dat ik met camber zeilen ben gaan varen) weer eens een oud north sails duke 6.4 (freestyle) er op gezet. 
toch ng de 59.9 mee gehaald, maar snap nu wel waaro we cambers hebben. Was erg duwen trekken.
Toen de  evo 6.7 met dit x een gebroken lat. Hier de meeste tijd mee gevaren. vaart niet echt lekker upwind met een 54 breed board. 
Als laatste RS:5 5.8 zonder camber boven giek. Vaarde beter upwind, maar boven de 60 km/h heeft ie wel heel veel wind nodig om genoeg power om te zetten met dat 70% rdm wave mastje. 
Wel weer fijne ervaringen kunnen opdoen om een keuze te maken richting 't echte' materiaal

Niet mijn dag vandaag, voor mijn gevoel ging ik 5 km/h harder ;-)

North Sails DUKE 6.4 M2
Nooit mn snelste zeiltje geweest vroeger, maar denk wel dat men met een beetje  tunen  60 km/h 2 sec met zo'n zeiltje kan halen. Zat wel echt aan max met duwen trekken nu.

Sessie met EVO1 6.7 m2

Dit was de laatste sessie met de RS:5 
Helaas kickte de wind net weer in toen ik eenmaal op t water stond... Maar heb toen maar wat meer naar het midden van de gouw zee runs geprobeerd omdat daat wat stevigere vlagen kwamen. En leuk, want er sloegen soms echt golven om en was echt door de deining heen sturen om niet de lucht in geschoten te worden. (vetste deel van de dag)

North Sails DUKE 6.4 M2
Nooit mn snelste zeiltje geweest vroeger, maar denk wel dat men met een beetje  tunen  60 km/h 2 sec met zo'n zeiltje kan halen. Zat wel echt aan max met duwen trekken nu.

Wat een heerlijke dag was het. Was vroeg begonnen en de 6.2 was wat aan de grote kant soms maar toch te doen. setje liep lekker en had een redelijk goede trim vanaf het begin.

Snelheid is ok , voor 2021 snelste sessie :-)

KATER