Gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen41.83
2Gerlof Hansma41.3
3Barry van Lingen40.41
4Dylan de Jong39.65
5Rob Allersma37.69
6Richard Lutter37.45
7Michel Meijer37.43
8Fred Rozendaal36.37
9Miguel Agerkop35.37
10John Overmeer34.99
11Kees van Schaik33.34
12Anton J. Geesink31.44
13Jan Hattuma25.72
14Jos van der Burg25.71
15Martijn Kuijl22.15


Lekker gevaren.
Helaas te weinig tijd om naar Harderwijk af te zakken, moest weer op tijd in Utrecht zijn.
Op het strand hoorde ik dat daar 75+ gevaren werd.

Voor het strand was het wel tricky , heel ondiep met veel wier.

Ondiep + wier =  Crash

Een paar keer flink onderuit.
Lekker ochtend sessie met michel. Ik dacht dat ik vroeg was,
maar bij aankomst was michel al aan het speren.
Windhoek 200 graden met vlagen van dik 35 knp.
Na een broodje weer terug het water op, echter werden de omstandigheden er niet beter op.
Waterpeil -60 bij harderwijk is daar dan nog te varen maar die grote wierpollen brengen wel enig riscicomet zich mee.
Na de tweede wad loop sesiie richting hardewijk vloog me setje weg, schade gat in zeil.
Einde oefening.
Was er dus vroeg(9 uur) bij en direkt speren. Wind was in het begin nog supersterk en kon het gevoel ook nog niet echt vinden, wellicht door de 10 kilo in mijn gewichtsvest. De wind nam rond 11 uur echt goed toe en bij de haventjes was het water spiegeltje glad dus knalluh samen met Fred. Verder waren er nog steeds geen anderen. Had al snel wat mooie tijden staan en aangezien de conditie nog niet super is werd het tijd voor de interne verzorging. Het water was echter al een stuk lager en dreven in het diepere gedeelte de wereld aan wierpollen waardoor het erg lastig was om terug te komen. Eenmaal aan de kant waren er al meer speedies die net het water op gingen. De wind werd steeds harder dus snel wat gegeten en met Fred en Richard door de blubber weer het water opgegaan.
Het water was inmiddels al superlaag waardoor de rest al bij Harderwijk aan het varen waren. De wind was hard ikzelf vermoeid en na een langzame katapult had ik mijn 2e carbongiek binnen 6 weken afgeschreven en was het game over en was het 1,5 km terug lopen tegen de wind en door de de blubber. Ben gesloopt maar wel weer een paar pr's op de max, 250 en 500 meter bij. Superdag dacht ik zo
In eerste instantie wilde ik stoppen want er was geen water en overal waar je keek lagen hopen wier. Drie keer in 4 rakjes voorover dus de lol was er snel af. Sander wist te vertellen dat we richting H'wijk moesten om te kunnen varen. Heel lang met de rem er op gevaren want het was erg tricky. Helemaal de verkeerde vin gevaren maar wisselen was geen optie.
De wind kwam lekker hard door en al met al een leuke maar zware dag.

Ik merk wel dat we veel pech met varen hebben gehad dit jaar want de conditie is niet geweldig........... 
Geen records vandaag. Toen ik aankwam leek de wind nog hanteerbaar, maar eenmaal op het water woei het veel te hard voor mijn 5.9. Heb vervolgens een wavesetje opgetuigd en heb daar lekker mee gevaren. Maar niet snel. Volgende keer beter...
Felicitaties en complimenten voor de speeders die onder deze omstandigheden wel hard gingen
 Eindelijk weer eens met 5.0 RS Racing. Water op groot zat, maar naar de kant ruim hield het niet over. Geen knetter harde vlagen erop gehad,zeer snelle tijd had er dan best wel ingezeten, armen waren in het begin goed.Wel jammer, beter kijken en meer geluk hebben. Meer van zulke dagen aub. Waren toch nog wel aardig wat toppers aanwezig.
Top dag op Horst! PR op de max en het spot record weer terug gepakt! Voor het eerst met de 5.1 gevaren (eindelijk na twee jaar) en die voelt super aan. Lekker soft en in de hamer vlagen goed te hanteren. Ook de C3 deed zijn werk goed. Geen enkel momentje gehad. Dit smaakt naar meer!!
Als ik me goed herinner heeft het dit jaar op Horst nog niet zo hard gewaaid. In het begin wel even wennen.
Het leek er eerst op dat hoge snelheden te gevaarlijk zouden zijn vanwege de overal ronddrijvende graspollen in de buurt van de dammen, maar zeer verwonderlijk, waren die er niet voor de strandjes van Harderwijk waar het tevens zeer vlak was door de lage waterstand. Fijn gesurfd, maar niet tevreden met de snelheden.
Er was ruimte genoeg op het water door afwezigheid van vele speedies.
Na heel wat heen en weer gebel uiteindelijk naar Horst gegaan, overal leek het niet goed te worden, en ik wou perse surfen. Horst leek de veiligste plek. Dat veilig viel vies tegen met al die ronddrijvende wierhopen, het was russische roulette in het begin. Verderop moest het beter worden, en dat bleek ook wel. Na wat voorzichtige runnetjes in het begin, de gashendel maar open getrokken. Ik kreeg er helaas niet meer uit.
Sander gefeliciteerd met je strandhorstrecord!
Ik kon vandaag helaas niet, Er is toch weer snel gevaren op Horst.
Sander gefeliciteerd met je Horst PR!
Klasse Sander, Hulde Hulde!!!!!

Michel ook weer heel netjes gevaren zeg!

Waanzinnig veel wind vandaag, het duurde een tijdje voordat ik er een beetje vaart in kreeg. Veel tijd aan lopen en afwachten gespendeerd, maar de wind nam geleidelijk af en in de windgaten kon je dan goed opstappen. Heel leerzaam dagje verder, gauw eens een kortere/softere mast voor de allerkleinste regelen, de vinlengte was qua varen prima, maar kon daardoor veel minder diep richting strandjes. De vin heeft wat afgeleden vandaag, zonde.  Tip: zorg voor een heeeel kort vinnetje met winterpeil en deze condities. Het water was megavlak vlak onder de kant dus dat loont. Degene die een pr hebben gevaren, gefeliciteerd. Michel heeft hem goed geraakt vandaag.
Gek, wat een harde wind. Ik was pas 12:30 op horst. En ruim een dikke uur aan het lopen samen met Michel en Fred. Na uur lopen was Michel en Fred Missing in Action. Where did you guys go?
Ik moets eerst de kat uit de boom kijken, (is dit wel te doen???).
Ik heb eerst een paar trial and error run gedaan. Zoeken naar de ondiep en wier.
OK No Guts No Glory.............
Twee vette runs gem in de 70's gelijk met PR's een vette crash met gem 68 met een vette lip maar geen tijd om te stoppen (10min bij komen) even nog een paar runs voor de gem. snelheid.
Dit was ook maar de derde of vierde keer op de Falcon 79 en met een zeil die al een kleine 2 jaar niet heb gebruikt haha
Het begon al lekker: Na 500 meter lopen genoeg water om te starten, vervolgens kwam ik (al planerend) tot de ontdekking: Trapeze vergeten!!!!!!   Weer een wandeling voor de boeg.
(Trapeze was weggewaaid voordat ik ging aankleden.)
Ik kon er gelukkig om lachen.

Het was niet mijn dag.  Het lukte niet om gecontroleerd een paar rakjes te varen. 
Wat een wind (vlagen) zeg, niet normaal.
Wat een laag water, niet normaal
Wat een plukken wier, niet normaal

Toen ik terug kwam lopen  hoorde ook ik dat vanaf de  haventjes vlak water zonder pollen wier was te vinden. 

Ik had eigenlijk de beslissing al genomen om te stoppen.
Had geen zin in een stevige wandeling. En had een voorgevoel dat dit een mooie "sloop"dag zou worden.

Ik heb de boel weer ingepakt en ben maar gaan werken.

Iedereen die wel lekker heeft gevaren: knap hoor / gefeliciteerd!!!
Richard moet dat nou 0,03 km/h sneller? Mijn giek was gebroken vandaar dat M.I.A. was. Allersma achter welke rietkraag lag jij nou verstopt jo ik heb je niet gezien of ben je in Harderwijk opgestapt?.
Sander en Gerlof, supertijden!Barry, Barry, mooie aanhanger! Als ik afgelopen weken nu eens een minder ziek was gehad dat had ik wat kunnen uitrichten in de hardste vlagen was toen het echt begon te waaien op. Jammer volgende keer beter. Wel snelste 500 m van de dag!   
Sander klasse jongen. Niet alleen met wat minder wind ben je erg snel maar nu ook met een volle bak wind!
 Michel ik ben wel klein, maar ook weer niet zo klein. Laatste strandje opgestapt en 2 strandjes richting boulevard gevaren, tussen13:00 uur en 17:00 uur.
Supertijden Sander. Weer een hardcore dag met jouw naam bovenaan. Gefeliciteerd.Ook de anderen natuurlijk gefeliciteerd.Shallow water at Horst. Nice session and sometimes a bit camicasssa.

KA