gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen37.77
2Barry van Lingen37.57
3Barry van Lingen36.85
4Luc Salomons36.54
5Dirk Doppenberg36.39
6Jeroen de Wever36.27
7Jan Hattuma34.96
8Pieter Rietveld34.95
9Kees Heuvelman34.55
10John Overmeer33.45
11Hans Kleingeld32.71
12Ton Nipshagen31.88
13Kees van Schaik31.6
14Ronny van Dorp30.79
15Martin Holterman30.78
16Marcel Smit30.47
17Kees van Schaik29.39
18Arno Neuteboom28.84
19Kees Jaket28.73
20Oane Kingma28.46
21Jan Dirk Hekma Wierda28.29
22Juliska van der Plas27.89
23Eric Baardman27.16
24Karel Vellheuer27.06
25Nils Duindam25.5
26Rogier Kroese24.81
27Martijn Kuijl22.88
28Aart Veerman21.97
Bad day. Crash Materiele schade
Great unexpectedly good session. Short though, because I had to get back early for my son's birthday. But I really had fun. PR on 500 mtr. 7.0 Warp + Falcon 90 + Caspar Speed 31cm. 
Heerlijk dagje op Horst. In het begin de 65/101 gepakt met de 7.0 en dat liep heerlijk met een vinnetje van Sander, Tanxs!! Voor zo'n board 73,04 op de teller is toch wel top!
Daarna nog even de speed 54 gepakt maar de wind zakte al vrij snel in. Ik heb 2 tracks gemaakt om de verschillen te kunnen zien.
Heerlijke Formula sessie, wel zwaar overpowered. Eindelijk een goede snelle vin gevonden voor mijn Formula boards met een 10 mtr Maui zeil en de nieuwe Gaastra 520 mast beviel zeer goed.
zo dat was wel een heel lekker dagje.
Vanmorgen eerst de nieuwe Tabou 3S 86 liter opgehaald.
nou deze kon meteen ingezet worden.
Eeerst de KA koyote 5,9 erop maar die werdt toch echt
te groot in de vlagen.
Toen maar meteen de KA koas 4,7 erop gezet, want die was
ook nog splinter nieuw.
Maar wat een fantatische board is die 3S
Gaat nog hard ook voor een semi wave board 56,05 KMP
Echt een aanrader dus.
Vlagen zaten dik in de 7 BFT, wie had dat gedacht.
Niet verwacht toch gekregen.
Beter beg in van de vakantie kon ik niet wensen.
Op naar morgen.
Vandaag maar twee goede runs kunnen maken vanwege......te veel wind. Met name de SL735 was te groot, maar daarbuiten waaide het met vlagen tot circa 30 Kts ook fiks door. Prima condities om met kleiner materiaal te varen.

De eerste keer met de 112 is overigens goed bevallen. Het board heeft veel speedpotentie en vaart heel betrouwbaar. De 112 heeft alles in zich om 70+ te gaan. Bizar hoe makkelijk het board op hoge snelheid vaart, ook al ben je goed gepowered en bouwt de chop op.

Dat het zou gaan waaien stond wel in de planning (gust rond 25 kts) maar dit ging de verwachting van velen te boven. Op het water stond halverwege de dag enige tijd 6 Bft met vlagen rond 30 Kts.

De 7.0 heb ik nu in korte tijd behoorlijk veel gevaren. Het zeil heeft een enorm groot inzetbereik en vaart heel lichtvoetig. De combinatie van zo'n licht vaargevoel, ook bij hardere wind, en het gemak waarmee je hard vaart, is voor mij een nieuwe dimensie in het windsurfen!

Kortom een onverwachte topdag!
Zo he` nooit gedacht en toch gekregen .............. wind en aardig wat wind ook.
Toen wij rond 13.30 uur arriveerde leek het erop dat het weer een crouse dag zou worden met grote boards en grote zeilen. maar net toen we begonnen die grote sets op te bouwen begon het toch langzamerhand steeds harder te waaien. dus het grote spul weer opgeborgen en wat kleiners gepakt.
Dat werd voor mij de Manta 67 samen met de Koyote 7.4 en hop het water op. maar dat duurde ook niet echt lang want na ongeveer 1.1/2 uur begon het toch echt wel teveel te worden voor deze set (en voor mij) dus weer naar de kant, daar was Juliska ook al aan het omtuigen van de Koyot 5.9 naar de Kaos 4.7. dus heb ik het zeiltje van haar genomen en daar kon ik mij de rest van de dag goed mee vermaken.

Het was zogezegd een top dag heerlijk om zo je vakantie te mogen beginnen.
Ik zou zeggen     laat de wind maar komen wij zijn er klaar voor.
Topmiddag! PR's op gem. snelheid, 250mtr en 500mtr :-)))

De 6.3 TR5 was de juiste keus voor mij vandaag en eigenlijk de eerste keer dat ik hem goed gepowered heb kunnen varen! Super zeiltje :-)
Onverwacht veel wind op Horst. Stond de eerste helft van de sessie met 7.0 overpowered te varen. Later omgetuigd naar 6.3 met de 102, maar de wind werd steeds minder. Alle runs dus met 7.0. Hopelijk morgen weer zo'n dag.. !
Onverwachte topdag. Ik schrok even van zoveel wind, mijn kleinste set was de ff 91 en de tr4 6.6, maar het was zeker in de downwind runs goed te doen. Eindelijk weer eens een aansprekend gemiddelde,
Meer wind als verwacht, maar toch met de 6,3 blijven doorvaren, wel de Falcon-80 gewisseld voor de speed.
Onverwacht mooie surfdag.
Voor de strandjes is het weer super vlak. Nu nog een keer vlagen van >35 kn. en de pr's kunnen weer opgeschroefd worden.
Eerste keer op de Falcon Speed.  ZEER TEVREDEN met dat boardje!!  Hiermee gaan Prren sneuvelen dit jaar!! Inderdaad lekker windje!  IK had al zo een voorgevoel vandaar dat de Speed in de auto lag. 
Een mooi dagje op Horst. De wind werd op een gegeven moment even iets te veel. De snelste runs heb ik dan ook aan het begin van de middag gemaakt.

Later in de middag nog met de Daytona 6.0 gevaren.
In het begin was de 7,8 goed. Echter na de onverwachte toename van de wind was alles te groot.  Ennnn het is een heeeel ver lopen van Harderwijk naar Strand Horst.  Desondanks een heerlijk dagje surfen.
Gewikt, gewogen en besloten om na 't werk direct naar Horst te gaan i.p.v. het Lauwersmeer. Volgens mij de goeie keus geweest. Kreeg alleen het setje niet snel genoeg lekker aan de praat voordat de wind er uiteindelijk mee op hield. Moet ook steeds nog ff wennen aan Horst, waar te varen i.v.m. vinlengte etc... all in all een leuk middagje.
Gevaren met en nieuw zeil en mast. (75% carbon) Uurtje gevaren met Starboard 111. (2004) Ondanks de vlagen, toch lekker gevaren.
Verrassend veel wind. Vandaag had ik alleen maar mijn 7.0 meegenomen. Gelukkig had ik de Falcon 80 ook in de auto gelegd, want met dat setje viel nog wel aardig te varen. Ik denk alleen dat een wat kleiner zeiltje toch ook wel fijn was geweest...

Het varen zelf ging op zich wel ok. Tevreden met de topsnelheid, maar er hadden toch echt nog een paar snelle runs bij gemoeten. Het gemiddelde ben ik namelijk niet echt tevreden mee.
De kracht was vandaag weer erg snel uit de armen, snap er niks van. RSI wellicht?
Beste vlagen vandaag, meer dan verwacht.
Ik heb dus een tijdje stevig overpowered gevaren.
De laatste ervaring hiermee was al weer een tijdje geleden.
Wat geoefend op doorgeplaneerde gijpen wat in deze condities best wel een uitdaging was. Ondanks de druilregen op het eind toch wel lekker gevaren.

Eerste keer met gps...
Was helaas wat aan de late kant en de wind nam al wat af. Toch lekker gevaren!
A nice afterwork session.
Eindelijk weer eens veel wind, sta ik te werken op de golfbaan op strand horst. ;-(
Ik heb veel jaloers naar het water staan loeren........
Prima snelheden speeders!

ik moet natuurlijk ook niet te vroeg pieken in het jaar ..   ;)
nee, dit was de belabberdste sessie in tijden.
Was uit m'n werk te laat op het strand, wind werd al steeds
minder, en op een gegeven moment compleet weg.
Jammer, er waren mooie tijden gevaren s'middags.
Kees J. gefeliciteerd met je pr   (next time I'll beat you, ha!)
heerlijk gevaren, grote pieken in de wind, op het laatst was hij ineens weg.
Met vlagen van 23 kn. goeie combi, de 24 weedfin lessacher met KA 5,8 Koncept. met alle wind minder dan dat dramatisch....
STARBOARD