gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Rob Allersma31.46
2Jan Hattuma31.31
3Richard Lutter30.98
4Eric Wind30.8
5Roewin Smit30.39
6Peter Vernet29.8
7Frans Schroder28.89
8Arnou van der Vegt28.58
9Rik van Burken28.12
10Jeremy Beimers27.09
11Dieter Holstein27.02
12Raymond Ijsselstein26.44
13Marcel Paul Smit24.61
14Martijn Kuijl22.18
De maand Juli sluit toch nog af met enkele mooie winddagen! Dit is er 1 van. Rond 15.00 aangekomen, nog geen wind, ik stap de auto uit en jawel, de ventilatoren gingen aan :-)

Van 15u tot 16u met de Choco 36 gevaren maar kon het board niet lekker vrij en hoogte laten lopen. Naar de kant, downhaul een half cmtje verder aangetrokken en gewisseld naar de S10 35 vin. Wat een topvin! Net als gisteren, met toen de S10 43, liep ditmaal de SX68 mooi los en gecontroleerd. Die S10 is echt een vin die bij me past :-).

Net na 17u na wat korte buien zakte de wind in, even naar de kant voor een pitstop en een half uurtje later nog 1,5uur met een mooie constante wind wat lange rakken en de 2de + 5de run gemaakt.

Op gem. snelheid, de 4de snelste tijd van al mijn sessies tot nu toe :-)
Lekker gevaren vanaf een uurtje of half 4. Wel een typisch voorbeeld van een verkeerde zeilkeuze. had makkelijk een meter groter gekund. De runs na het eten rond 19:00 uur gaan we maar vergeten.........;-(
bij aankomst stond er veel wind om +_ 1615 uur maar toen de buien weg waren was de wind wind ook verdwenen ,maar
deze kwam weer terug.

dus toch weer lekker gesurft, en een pr op het uur gemiddelde.
 Vapor 7,6 nu gepowered gevaren, aan a halve wind goed, ruim moet ik nog wat zoeken. Vaart stuk softer als de Evo 2. 2 sec en de run zijn records voor mij met een groot setje, was voor mijn gevoel zeker niet the limit.
Toen we aankwamen stond er iets van 5 knopen. En ineens ging de wind aan.
In het begin met de 33cm gevaren, maar had echt veel te veel druk op mijn pootjes.
daarna de fluitende 31cm eronder gedaan. en wonder boven wonder 60max. Jammer dat de vlagen toen op hielden.

Nog net even een kleine avondsessie kunnen maken vandaag, was pas om ca.6uur op het water. Helaas niet de gehele dag op Horst kunnen zijn, dus zoals de locals al vertelde de beste wind gemist. Toch nog lekker wat rakken kunnen maken en lekker met Jan wat geraced, waren goed aan elkaar gewaagt. Na afloop nog wat na staan praten met Peter & Jan over hoe de set vandaag in die paar vlagen aanvoelde. Daaruit toch weer wat tips gekregen die we gauw gaan toepassen de volgende keer.

Succes allemaal en tot de volgende keer.

 
Toen wij aankwamen om 14.00 uur leek het wel windstil en zag ik mijn vrije middag al in het water zakken. Gelukkig begon het binnen een kwartier ineens te waaien en heb ik bijna al mijn PR's verbeterd. Zaterdag weer? Hele dag met 8.3 gevaren en dat was goed te doen. Geen ruimte voor ander materiaal. Iets kleiner materiaal zou misschien nog wat meer snelheid hebben opgeleverd. Door langere rakken en constantere wind met 75 km ook afstandsrecord.
eerst de hwr 31 r22 getest , heeft veel snelheid en druk nodig om hoogte te lopen, down wind/ halve wind goed.daarna de 32 eronder en hoogte lopen ging een stuk beter en is goed te varen met de 6.9
Door nieuwe giek veel dingen afstellen en testen. balans is nu goed .
De afstandmeter gaf 151 km aan  de andere gt 149km.
Veel meer wind dan vantevoren ingeschat. Aanvankelijk woei ik met mijn 7.6 en 111
uit het water. Met de falcon 91 en 6.6 daarna de snelste runs gemaakt. Helaas valt een 59,6 run uit de gps weg omdat ie volgens de software in hetzelfde rak zit.

Rob Allersma profiteerde mooi van de windvlaag die aan een regenbui vooraf ging. Knappe bijna 65 max.

Later werd de wind minder maar constanter en konden met de grote set weer rakken van en naar Harderwijk worden gevaren. Ging mooi gelijk op met Rik.
Gefeliciteerd met de dagzege, Rob...
 Bedankt Jan, geeft me weer wat motivatie met dat grote spul.
Onverwacht aardig wat wind. eerst een paar runnetjes met de manta 74 en 7.5 gedaan, wat toch wat te groot was... toen eens gek gedaan en de manta 59 gepakt.. en dat liep onverwacht lekker. Geen top tijden maar wel lekker gevaren. Ook nog heel even met m'n 6.6 gevaren, maar tegen de tijd dat ik omgetuigd was, was de wind ook weg.

  Ik zie dat dit voor dit jaar mn beste tijden zijn... hmmm veel werk aan de winkel dus
Voor de eerste keer voldoende wind voor de Manta 65, set voelde steeds beter aan onder het varen mede door de trim hulp van Richard :)
lekker dagje, toch nog 2 pr's voor uur en nautische mijl
SEVERNE