f Home - gps-speedsurfing
gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Herman Maes33.24
2Benjamin Verdin33.04
3Dirk Hacha32.86
4Leo Spaas32.8
5Tim Laureyns32.73
6Paul van der Kaaden32.52
7Marco Hermes32.43
8Menno Benningshof32.39
9Marco van der Leer32.25
10Kurt Van Holderbeke31.99
11Jeroen Jacobs31.88
12Patrick Driesen31.36
13Yves Wynen30.66
14Harry Bol30.52
15Harry Bol29.4
great day and half of the team was there on a working day !
Vandaag bochten gepakt aan snelheden die ik nog nooit eerder had in de bocht, Jammer genoeg allemaal te wijd.De wind zat dus echt te ruim langs de dam om ook maar een goede alpha te draaien.. Jammer, maar zo hebben we nog plaats voor verbetering :)
Verder was het een topdagje vond ik. Wind en zon.. :)
Crazy sunny speedsurfday!

The south-east wind mens that we had to use the "wrong" side of the harborwall in Herkingen.

The run started with a Crossing to the other side of the lake in hairy chopp (2km) and then return trough that chopp to the entry of the speedstrip (with a lot of airborne moments when you crossed the deepest part).

The entry was tricky with some rolling swell (like a pointbreak) and the speedstrip itself was really brought (120-130°). Technical conditions....

My set was really flying on the speedstrip and very happy with my speeds (and multiple pr's). A lot of other Belgian speed-guys were present and normally they kick my ass, but today it was my time for some ass kicking! ;-)


Stoked!


Nice, another top 5 session. But no Pr´s anywhere, and that is disappointing...

Jeroen, was weer gezellig !
Gezellige zonnige dag op Herkingen.
Eerste runnetje beloofde veel, maar bleek slechts een lucky shot.
Daarna geen goed gepowerde run meer kunnen meepakken.

Vin was misschien wat klein voor deze lowwind omstandigheden, maar in dat eerste runnetje deed ie het wel prima!

Herman, mooie resultaten, proficiat!
Een zalig dagje vol zon, wind en een heleboel kameraden alsook een groot deel van het team. Ik had vandaag niet veel tijd, dus maar snel snel opgetuigd en dat heb ik me later wel beklaagd. De ganse sessie aan het veranderen geweest (trapezelijntjes, giekpositie, mastvoetpositie, andere vin, straps vaster gezet, meer downhaul,...). De eerste 2 uur meer aan het veranderen geweest ipv te surfen. Uiteindelijk bleek dat de Simmer SC niet vaart met te weinig downhaul. Toen ik heel wat meer downhaul had getrokken, liep het wel lekker, maar toen had ik nog max 30min tijd op het water alvorens naar huis te moeten vertrekken. Toch nog een dikke 10 runs kunnen maken, maar eigenlijk maar 2 met redelijk wat wind, de rest had ik dan halverwege telkens afgebroken om niet te ver te moeten opkruisen. Niet dat ik veel betere tijden had neergezet als ik meer tijd had gehad, maar het begon wel net allemaal goed te lopen.

De wind zat eigenlijk vrij goed en het was wat frustrerend om de 'magere' snelheden te zien, maar blijkbaar was het wel bij de meeste zo?! Je kon best halve wind naar het dammetje varen en dan hopen dat je een windvlaag kreeg net voor je tegen het dammetje aan zou varen (of erover springen ;-) ) zodat je je ruim kon gooien.

Dirk kwam er na een tijdje ook bij en in zijn eerste run was het al direct prijs. We (Pat, Leo, Yves, Tim en mezelf) hadden al +2 uren gevaren en waren allang content als we eens 60-63 op de display zagen, maar Dirk in zijn eerste run al direct een 67! Hij heeft toch net dat ietsje meer 'speed' in zich dan ons...

Al bij al toch blij dat ik de dag nog kon afsluiten met 68,00 op de display. Tesamen met de 2 sec van Dirk, toch een mooi resultaat voor de teamchallenge (nieuwe maand, nieuwe ranking)

Ook een dikke proficiat aan Herman met zijn PR's en constante runs !! Het was niet eenvoudig vandaag, ook al zag het er zeer aanlokkelijk uit. Had je je hero bij vandaag?

Wat me wel weer opvalt, is dat mijn 10 sec runs weer mijlenver van de 2sec ligt. Dat is nu al elke speedsessie hetzelfde. Ik moet toch iets grandioos verkeerd doen blijkbaar. Alle hulp is welkom !! Wat te doen bvb als je reeds downwind vaart en er komt nog een windvlaag bovenop? Je schrap zetten en gewoon koers houden of toch wat oploeven en daarna weer ruim gaan? Hoe kan ik mijn 10sec dichter laten aanleunen tegen mijn topspeeds? Wat doe ik (waarschijnlijk) verkeerd?

Niet gedacht dat ik een mijl van 50.39 zou hebben vandaag. Had ik dat geweten...

Ook een mooie crash gemaakt voor de neus van Tim. Het was precies het begin van een speedloop: de neus dook in het water en weg was ik. Gelukkig geen schade behalve een diepe oestersnee in mijn handpalm.

EDIT: Net even geannalyseerd en mijn top van 68 heb ik gehaald op amper 15m van het einde. Echt spijtig, want je ziet de run mooi opbouwen (62-66-68-36), dus van 68 naar 36 in 1sec, maw serieus de remmen moeten dicht gooien om niet op de kant te gaan. Er had dus misschien nog wel iets meer ingezeten.
Avondsessie met Menno. Rond 18.45 uur het water op. Jammer genoeg zakte de wind geleidelijk in...
Should have gone with the 58 board in the beginning instead of in the end. In the end wind dropped a bit. For this board/sail combination in these conditions i'm ok with the results, but I expected more wind and of course more speed today.
Lekkere middag, had ook wel met m'n 6,8 kunnen varen....maar wilde testen met de 7,5 blade 2009... doet het overpowerd ook goed...iets zwaarder varen dan de 2007, al kan dat nog in de trim zitten... wellicht ook maar eens een 100 % mast kopen.. Leuk varen trouwens met ZuidOost en lekker rustig langs de dam
Herman, proficiat. Straf gedaan.
Leuke surfdag, niet zo zeer voor speed
Sun and wind! Nice day.
Heerlijk gevaren. Helaas was 5,5 m2 te klein voor speed achter het dammetje waar de wind wat minder was en erg ruim moest worden gevaren. Midden op het water beter. Later toch maar even overgetuigd naar 6,5 m2.
Eindelijk mijn post voor de runs met mijn 6,5. GPS was vastgelopen. Moest eerst wachten tot de batterij leeg was.... Wachten was de moeite waard: PR voor SESSION_SPEED_avg!
KA