gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Reginald Gyselinck35.49
2Marco Bal34.75
3Patrick Driesen34.68
4Dirk Hacha34.4
5Michiel Rijckaert34.38
6Leendert Wisgerhof34.11
7David Van der Veken34
8Bert Hoekzema33.71
9Paul Van De Perre33.48
10Patrick Van Mol32.8
11Tim Cortebeeck32.1
12Herman Maes31.79
13Willy Wels31.64
14Benny Leers31.2
15Philippe De Kort30.95
16Rob Buis30.87
17Rudy Goossens29.1
18Coen Mommaas28.89
19Andrea Vanhoorne28.08
20Patrick De Smet27.16

Diepte en hoogtepunten wisselen elkaar deze week wel af. Mijn vorige sessie was zachtjes gezegd niet zo geweldig en deze laatste sessie voordat ik op vakantie ga (en dus een maand niet kan surfen) was weer helemaal top. De vin gaf teveel lift voor deze set dus de volgende keer de select er weer onder.

Het doel van vandaag was een PR op de max snelheid. Het zijn een paar PR's meer geworden. Superlokatie trouwens dat Herkingen alleen wel erg druk.

Voorbeeld: laat ik mij slingshotten vanaf de dam op een ruime windse koers richting de haven, zit er in mijn dode hoek een freestyler die aan de wind een kunstje aan het doen is. Ik zie hem op het allerlaatste moment, dus vol aan de noodrem. gevolg een gigakatapult en het blijkt dat ik kan ook een driedubbele rietberger met hele schroef in de lucht kan maken. De Freestyler kent, behalve mooie trucjes, ook een heleboel lelijke woorden (foei toch). Daar koop je trouwens ook weinig voor als er met Mach 2 een speedsurfer dwars door je zeil gaat.

Just some fun on the water.

Thanks to Dave I finally found the good way to trim my loft blades!!!

 

Tried 3 different boards today. Started with the Isonic and put a 36 cm fin under it. I felt not 100% wright and could' nt get any speed out of it..

Then I took a custom (old school) slalomboard named XTC (Edge) wich is aproximatly 270  cm long and 90 l of volume. Rare enough it worked very well with the 33 cm fin.
Did 65.4 topspeed and run of 61 km an hour. 


After a few runs took the Manta 54 with the Slingshot 25 and that combination worked pretty wel. Unbelievable that it works better than the Isonic surprise.
I don't know how that is possible.

I think I'll have to experiment some more!!

At least we had a dry surf but way to many foolish freestylers!

The drive home was very very wet dough!

mooie avondsessie met buddy Walter, leuke sessie aan de haven van Herkingen!

Om 9.30u gestart er stond een stevige wind,dan maar gekozen voor

RRD 80 liter en 6.2.

later begon de wind toch een ietsje af te nemen,dan maar een beetje

groter op getuigd  RRD 100 liter en 7.0

Wind kwam helaas niet echt hard door en het was geluk hebben met de vlagen.

Was erg druk op de 'baan' en dan is het ideaal om in 2 richtingen te gaan varen volgens een aantal.

Eind van de middag werd het gelukkig wat rustiger en heb toen de snelste runs kunnen maken.

Weer een prima surfdag :D

Mooi maar zeer druk dagje op Herkingen.

In de namiddag was het moeilijk om een run op het juiste moment in te zetten, maar daar moet je mee kunnen leven.

Na 6 uur nog even het water op, wind was wel minder, maar wat een ruimte. Tot mijn verbazing met een mini vlaagje zelfs de 70 kunnen aantikken.

@Pat: knap gevaren! Volgende keer niet meer klagen dat je niet vooruit gaat he, je pakt wellicht de dagoverwinning!

@Bert: mijn 2 snelste runs van de dag waren in de namiddag en naar buiten toe. Wat speed betreft was dat dus zeker geen slechte optie. En daar buiten was er eigenlijk een pak meer plaats om je te laten afschieten ;-)

200 km is niet gelukt.  Omstandigheden waren niet geschikt voor een long-diistance. Na 60 km zwaar gecrashed door de drukte op de speedstrip en hierdoor een windvlaag niet zien aankomen.  Vrees voor gekneusde en/of gebroken rib(ben)... :-(.  Thanks Jurgen Latte en Patrick Van Mol om samen te sparren !

Mooie avondsessie!

Samen met Tim Cortebeek het water op. Paul was al 2 uur lang bezig met goede wind.

Eenmaal op het water werd de wind een pak minder, ik had niet echt voldoende druk in het zeil. Op een gegeven moment de 100 liter gepakt en ook daarmee was het stilstaan.

Slechts 4 runs kunnen maken en snel weer weg ivm werk. ik zat me te verbijten dat ik niet heel de dag kon aangezien de wind weer terugkwam, echter aan de snelheden te zien van vandaag vallen die van mij niet tegen. jammer dat ik geen 5e run heb, anders had ik de dagwinst.

combi manta54 + 7.1 en de 32cm venom blijft toch erg snel.

Voor speed miste ik duidelijk druk en lift. Kreeg het board niet zo mooi los als vorige keer. Giek omhoog, zeil boller mastvoet op 130. Het mocht niet baten. Omdat de wind iets toenam heb ik de caspar 29 geprobeerd. Daar word ik nog wel vrienden mee. Kan zeker op snelheid veel druk aan. Run door de chop geen probleem en totaal niet spinout gevoelig. Snel weer ingewisseld voor de SL7 31 omdat de wind weer wat afnam. Al met al lekker heen en weer gespeerd!

tot nu toe toch nog de dagwinst, maar had een pak sneller kunnen zijn!

By the way: ik had de 7.1 is fully downhauled op 28cm verlenging. Echter daarna snel ongeveer 1 cm laten vieren en daarmee kreeg ik iets meer power. Alles eruit geperst wat erin zat. Wind was ongeveer 22 knopen.

Eerste keer deze combi, ook de eerste keer dat de 7,0 adequaat getrimd leek, zelfs voor de oversteken vanaf de botenhelling, waar we geparkeerd waren.

Eindelijk eens behoorlijke temperaturen en zelfs droog.

De strip was heel erg druk en sommige van de freestylers (er zitten er ook bij die begrip tonen) zijn dus ronduit (en klaarblijkelijk opzettelijk) hinderlijk en zelfs erg gevaarlijk. Hun kunstjes zijn duidelijk verder ontwikkeld dan hun hersens !!!

Maar goed, afgezien hiervan een leuke sessie met fde kameraden.

Mijn setje stond ook op z'n "lichtweerst". Toch miste ik lift. Ik zie iedereen bij gelijke boardbreedte trouwens behoorlijk groter varen. Moet ik toch aan de crossfire 33 denk ik. devil

Eigenlijk vertrokken vanaf botenhelling.

Eerst met de Falcon 113 op het water en nadien gaan wisselen naar de Falcon 99.

Met kleiner speedboard had best gekunnen en sneller geweest, maar oversteek door windluwte achter het eiland daarentegen niet. Toch best tevreden met de mogelijkheden van een board van 62cm breed.

 

P7