gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Wouter de Vries36.65
2Reginald Gyselinck34.79
3Edwin Harteveld34.64
4Dirk Hacha34.15
5Marco Hermes32.65
6Herman Maes32.52
7Pat Erauw30.02
8Willy Wels29.42
9Martijn de Gouw29.05
10Peter Potvliege28.78

Verkeerde keuzes in board, zeil etc, materiaalpech.

Not my day....

Ultra haaks en hele diepe gevoelens gekregen voor freestylers....

Maar verder een prima dagje!

Eigenlijk vanaf de botenhelling gevaren. Dan overgestoken naar Herkingen waar het zwart zag van de freestylers. Na 2 runs en reeds drie 'near misses' (doen die kerels het opzettelijk of zijn ze te dom ?) was ik het al beu...

Iedereen heeft het RECHT om daar te varen, maar iedereen heeft volgens mij ook de PLICHT om uit te kijken of zijn acties geen gevaar vormen voor anderen... angry

Leuk is anders...

op de gok maar 1 board meegenomen, gelukkig goed gegokt smiley. Onwijs veel regen gehad.

Wel de nautische mijl opgekrikt van 46.97 naar 50.31 cheeky

Sta me toe eerst even te klagen:

- af en toe een buitje, ja "teute Gerard" van 12 tot 5 bijna continu regen.

- hoopte op wind uit pal west voor runnetjes naar buiten, maar spijtig genoeg bleef de wind eerder steken bij WZW (=volledig haaks).

- en in tegenstelling tot vorige keer, toen de meesten wat verder van het dammetje hun ding deden, monopoliseerden de freestylers met hun moves tussen het dammetje en de eerste rij palen volledig de speedstrip. Pffft, zo gaat het wel eens echt mislopen.

De eerste uren was het dus continu surfen met de rem op, maar tegen 17.00h kwam het zonnetje piepen, werd de wind misschien iets harder en was er plotseling een pak minder volk.

Goed voor veruit het beste uurtje van de dag. That made my day. Leuke sessie op en naast het water.

Lekker gevaren al kreeg ik moeilijk de snelheid er in.... 

Ook de freestyle ontwijk skills weer opgeveizeld.....zucht

 

Damn ! Ik had gezworen dat ik een run had gemaakt met 64km/u max, dat is nadien heel de tijd op het scherm verschenen als Max... maar zit blijkbaar niet mee in de upload...? Ach ja. Sportief namiddagje Herkingen, eerst een hele lange klets regen, wat zon en een uurtje vrij strakke wind daarna, wat teveel freestylers (de 2 regulars + een batterij vriendjes... :-( was verdomd goed mikken om je traject te kiezen). Een leuke babbel vooraf met Mr. H, dan het water op, Falcon Speed, Black Beauty Carbon Almanarre, Missile XS, om het allemaal wat boeiend te houden. Snelste runs waren wel met de Falcon Speed. De anderen eens goed geobserveerd. "Afschieten" is dus echt wel : RUIM gaan. En dan daarna dat verdomd opkruisen om weer aan de hoge wal te raken. Afschieten heeft dus 2 nadelen: chop en daarna moeten opkruisen. Daarbij ook, als je na het afschieten, in de chop, de gijp mist, zit je bij W geheid in het diepe stuk waar je niet kan staan, dus waterstarten geblazen. Vandaar sportief. Ook gemerkt dat je om een rappe surfer te zijn blijkbaar niet per se een afgetrainde, athletische bouw moet hebben :-). Ben wellicht weer hekkensluiter kwa snelheid, maar toch maar mooi het licht uitgedaan bij alweer een machtige zonsondergang...

handmatig post, licentieproblemen......gpsresults...

Regenachtige namiddagsessie tussen 2 nachtploegen door... nat maar toch leuk om nog eens in Herkingen te kunnen varen

Snelste run en top zijn gevaren met de Falcon 79 de rest met de 99. Had net een groter board genomen toen de wind toenam... bad timing.

Geen moeite gedaan om alphas te draaien, veel te gevaarlijk met de talrijke freestylers. Alle gijpen buiten in de golven gedraaid.

Laat avondsessie, rond zes uur het water op, volgens diegene die juist het water uitkwamen was de wind aan het minderen. Toch nog heel de tijd kunnen planneren met mijn Missile bij een ondergaande zon, Top!

TRIBAL