gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Edwin Harteveld34.69
2Rob Allersma34.37
3Kees Heuvelman34.15
4Richard Lutter33.26
5Bart Hanekamp33.16
6Paul Salomons32.56
7Jan Hattuma32.37
8Eric Bos31.85
9Aart Veerman31.84
10Marcel Smit30.97
11John Overmeer30.75
12Bas Weij30.61
13Frank Langhorst30.52
14Richard van Dijk30.27
15John Boellaard29.77
16Carsten Hanke29.47
17Richard Koehorst28.8
18Jan Broekhuizen28.71
19Rene Stoel28.51
20Benjamin Hoogers28.49
21William Stoel28.38
22Hans van Breukelen28.36
23Marcel Paul Smit28.2
24Johannes de Groot27.72
25Renze Beimers27.55
26Janny Beimers27.31
27Maurice Janssen26.52
28Marc Siebel26.47
29Wim Imbens24.06
30Eric de Vries22.57

Stukken beter dan gisteren (nou is dat ook niet moeilijk :-)). Grote plank (111) genomen om zeker te kunnen planeren. Ging best lekker. Niet ontevreden met de snelheden.

Pff wat een tegenvaller dat het winterpeil weer is ingegaan.. Na 500 meter lopen kon ik eindelijk half schavend over de boven weg varen. Tijd voor een wiervin denk ik..

Ik heb ook voor alle andere surfers het wier netjes weg geharkt!

 

Lekker gevaren, spul was vaak aan de kleine kant. Mooi vergelijk met gister nu de Crossfire 29, voor onderuit beter geschikt in vergelijk met een widebase vin.Het gele 6/7beaufort gebied van weerplaza om 12:00 uur niet gezien dacht ik zo, vandaar de 6.4. 

Eindelijk weer eens kunnen surfen. Om 9.00 uur present en begonnen met IS 105, 7.3 en  32 cm wiervin. Voor het strandje niet makkelijk wegkomen en toen maar IS 135 gepakt. Ging toen beter en wind nam wat toe. Afgezakt naar Harderwijk waar tot aan de kant genoeg water stond. Vlagen meestal kort en niet erg krachtig. Er zat op mijn grote spul niet veel accelleratie in. Toch heerlijk gevaren met best veel herfstsurfers voor een vrijdag. Beimertjes kwamen ook nog en zij planeerden aan een stuk door. Vanwege tegenvallende wind en te weinig sessies dit jaar, was dit mijn beste sessie. Vrees dat ik weinig kans meer heb op PR's, want ik vond het na vier uur op het water al aardig fris worden in de botten. Heb veel nieuw materiaal op het water gezien. Mijn geplakte Daytona doet het gelukkig nog.

Hanmatig geposte sessie vanuit mijn desplay. Mijn file is leeg. Rara hoe kan dat.

Heerlijk gesurft, was eerst niet van plan te gaan als de temp. onder de 10 graden is, ben blij dat ik geweest ben. Wel op een gegeven moment hele zere handen van de kou, nadat dat over was, het niet meer koud gehad.

Lekker gesurft, had iets meer mogen waaien.

De langzaamste en snelste run liggen ver uit elkaar, dat zegt genoeg. Maar de nieuwe  Aero+ is vet goedgekeurd, wat een zeil ! Nu wachten op dikke wind.

Lekker gevaren, wel erg ondiep.

7.8 Warp was toch iets te groot. William, bedankt voor het lenen van je Ram!

Om 2 uur ineens de wind weg.

Kou viel gelukkig mee.

 

Voor het eerst op een Falcon monoconcaaf smiley. Wel even wennen, vaart toch echt anders dan de SX. Chop is even het meest tricky maar als het board losser komt gaat het prima. De SX en Manta zijn daar inderdaad wat "veiliger" in.

Eenmaal op wat vlakker water loopt het wel erg lekker. Begonnen met de Choco 31. Wel aardig maar aangezien de wind niet echt powerful was, niet ideaal. Na een korte break, de Crossfire 33 eronder gedaan en dat loopt toch echt even fijner. Denk dat een 31er icm de 7,0 een goede combi is maar vond deze 33 toch ook wel goed. Ga er gewoon wat meer sessies mee maken ... board leren kennen en kijken wat mn vinnen eronder doen. 1 leuke vlaag langs de kant, verder niet echt veel bijzondere vlagen kunnen pakken. Boardje loopt makkelijk en rustig op snelheid.

Wat ook opvalt, planeerd lekker snel aan en door! Iets meer lengte helpt dus echt :-) . In vrij korte tijd en niet al te constante wind 73km gevaren :-) ...

Eerste indruk is prima! We gaan oefenen :-) .

Sessie werd helaas letterlijk en figuurlijk afgebroken door mijn trapezehaak.

Vanaf harderwijk terugvaren zonder trapeze is geen pretje.

klote!

Brr! Redelijk vroeg al op t water en toch te vroeg vertrokken als ik t zo zie.. was niet voldoende wind voor wat leuke runs maar toch 2 alpha's van 40, lekker.

wat is die waterstand laag gezet,cryingangry weer gezellig op het water, kreeg een tip om mn avg omhoog te krijgen THANKS Marcel kisskiss (op de wangetjes he) mooie KA lapjes.  heb ook een nieuw pr waterloop.cheeky

Was niks

Rob, weerplaza model is prachtig model. Het oververwacht de windkracht echter structureel en de windrichting is ook vaak 10-20 graden te ruim. Dit is puur een verkeerde instelling van het model. Een 7 Bft zal dus in de praktijk boven land een 5 tot kleine 6 gemiddeld zijn. De windstoten zitten dichter bij de werkelijkheid, maar daar zit weer een andere berekening achter dan bij de gemiddelde wind.

Gewoon lekker gesurfd vandaag. smiley

Pas om ca 12.15 uur het water op en dat was helaas wat aan de late kant. Wel lekker gevaren, maar de wind zakte wel erg snel in. De wandeling van 1,5km terug was wel even doorbijten...

toch wel bijzonder dat Windfinder er ieder keer zo naast zit, ik heb dit keer op windguru gekeken en idem...het lijkt wel of de wind niet wil meewerken......

had vandaag net genoeg wind om in plane te komen, gelukkig een enkele keer een "harde" vlaag, ik had mij zo ingesteld op 20 > knopen ,,,,krijg je dit.

Ik vandaag opgelet naar een betonblok; deze gelukkig niet tegen gekomen, ik hoorde wel dat sommige mensen op een soort van drijvend grastapijt van zon 5 mtr doorsnee zijn geknald..

hopelijk is de schade niet te groot ;-)

Een paar uurtjes lekker gesurfd met als afsluiting (zoals dit seizoen meestal) een dobber- c.q. wandeltocht terug.

Vandaag bij Telstar een Pro-limit droogpak gekocht en gelijk gebruikt. Geen nadelen kunnen vaststellen, dus geeft alleen maar voordelen: warm, (wel de juiste kleding in het pak aantrekken) comfortabel en het belangrijkst; Het omkleden in de kou is geen martelgang meer :-)

Zijn dus blijkbaaar weer mensen op die dikke grasmatten gecrashed :-( ... Met hoog water en rond 30cm vinnen ging het eindelijk weer goed. Maar nu het waterpeil minimaal 30cm gedaald is, zijn die wier/grasvelden weer dicht aan de oppelvlakte komen te liggen. Gevaarlijk ... ik heb vandaag richting de kant toch ook een beetje huiverig gevaren ... bang voor een crash door zo'n veld. Gelukkig niks tegen gekomen.

Setje liep lekker. Ook C3 Sting 34 matcht perfect.

Ondanks de tips en goede zorg van Barry een grote flop dag, board liep fantastisch (in het begin even wennen liep erg licht)bij de eerste run opbouw volledig gelanceerd door een grote wier bank.

Na de tweede of derde run exact het zelfde alleen op een andere plek.De dag was redelijk verknald en het vertrouwen was weg.

Later de MxR vin er onder gezet ,deze was te klein, maar wel daar mee de snelste run gemaakt.

Gewoon een BAALdag

Leider bin ich zu spät aufs Wasser gegangen.

Vom Ufer sah es nach weniger Wind aus, daher wollte ich zuerst gar nicht surfen gehen.

s'ochtends, redelijke wind. was meer voorspeld. Bovendien erg laag water; winterstand.

Vandaag met Anton afgesproken op strand Horst. Verwachting was hoopvol en bij aankomst vroeg in de morgen zag ik het al, het wordt eigenlijk niets. Te weinig wind en het waterpeil was echt beneden het absolute minimum (voor mij dan).

Anton besloot om maar helemaal niet te varen (te koud en te weinig wind en te brak (:-) => sterkte maatje, hopelijk voel je je snel weer top!) en ik maar de 7 meter gepakt en de JP65 met 30 Nomad. Sessie: slecht en geen worden aan vuil maken. 

Mij zien ze niet meer op Horst met dit waterpeil. Alleen voor Noordwest met een beter waterpeil wil ik het nog wel overwegen. Kou viel vandaag erg mee en als het zo blijft dan ga ik nog wel een paar keer.

Op naar de vblgende sessie!

redelijk gevaren vandaag. was tegen 12;30 op horst en gelijk de 7.0 opgezet. wat een top zeil is dit. valt me nog wel steeds op dat tussen de vlagen door ik niet zoveel druk heb dan met de 6,5 V8... misschien toch afstellen? Verder 5x een vlaag goed kunnen benutten wat resulteerd in een 68 op mijn gps! 1,5 u lekker gevaren en toen nog 30 min terug lopen, pfff... waterstand viel mij erg mee, niet te dicht naar de kant varen en bij de kant altijd een gijp door planeren waardoor je niet aan de grond liep, zelfs niet met een 33 vin!

Eerste keer op Horst sinds lange tijd. Waterpeil is al flink gezakt waardoor ik met 32vin moest varen. In combinatie met de tegenvallende wind en 7m heb ik niet 1 keer volle bak kunnen varen. Had gehoopt de 60-barriere te kunnen slechten, maar helaas...

PR cool

STARBOARD