gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen38.67
2Willem Jan Heutink38.09
3Barry van Lingen38.02
4Edwin Huijbers37.52
5Marcel Braas37.12
6Rob Allersma36.23
7Uwe-Sören Schmidt34.94
8Bart Hanekamp34.29
9Leendert Wisgerhof33.98
10Aart Veerman33.29
11John Overmeer33.19
12Tjerk Baan Hofman31.87
13Marcel Smit31.35
14Marc Roosendaal31.12
15Rolf de Ruiter30.34
16René van der Weijde30.32
17Wesley Deleye28.09
18Louis Pas24.77

eerste keer met de falcon speed en slingshot23, de wind viel wat tegen, erg vlagerig en draaierig net als gisteren. de smalle tail geeft over de chop wel minder vertrouwen dan de isonic76 maar verder was het een super combinatie

Toch nog op de valreep gesurfd in januari !

Voor het eerst met de loft racing blade 2013. Bij optuigen allemaal erg vertrouwd, toch wat verschillen, de twist is anders. Met varen viel mij op dat het zeil rustiger was, vooral halve wind, verder een enorme pull downwind, het zeil blijft trekken, maar wel heel stabiel, heerlijk zeiltje.

Ik moest vroeg weg en bij aftuigen begon het aardig te poeieren, ben benieuwd wat Sander heeft gevaren toen ik weg ging, die was ook voor de eerste keer met zijn nieuwe loftje aan de gang.

Verder heerlijk, helemaal niet koud, terwijl langs de dijk enkhuizen- lelystad er nog een enorm pak ijs lag.

Lekker gevaren zeg! Het was de eerste keer met een wide base vin. Beviel erg goed. Board wordt veel rustiger. Mooie max en run. Zelfs heel kleine PR op 10s run.

Vanmiddag begonnen met de kleine AB+, en die maar weer gauw omgeruild voor m'n Mistral. De Selectvin gebruik ik zelden, maar die deed vandaag prima z'n werk. Had niet verwacht deze maand nog te varen, en was heel goed te doen zonder handschoenen en hoofdcap. Van enige chop ook totaal geen last gehad, de brede Mistral vangt dat prima op. Best lekkere sessie gehad!

Lekker begin van 2013! Maar was wel lastig varen vandaag, erg vlagerig en veel chop.

In het begin was het even wennen aan de Evo V 6.4 maar hij is goedgekeurd!

Heerlijk weer zo'n eerste dag surfen van het jaar. Niet koud en lekker zonnetje, het leek wol buutenland! 

Board and sail was to big = low speed. I need the iSonic W49 for a better speed.

The condition was very choppy. 

Ging af en toe echt hard waaien, durfde ook niet echt in het wat vlakker gedeelte gaan varen met deze vin.

Al bij al weer ff lekker kunnen surfen

58,03 op display is toch een klein pr.

Op wat vlakker water moet de 60 wel haalbaar zijn.

Prima eerste sessie van het jaar. Geen moment koud gehad, en dat te bedenken dat er eergister nog ijs lag. De condities waren lastig op Horst. er stond een behoorlijke chop en het was vlagerig. Eerste indruk van de nieuwe loft blade 6.3 is positief. Het zeil is nog stabieler geworden en accellereert geweldig.Tijdens het varen rekte het zeil al behoorlijk en moest tot twee keer toe downhaul bij geven. Op het laatst had ie nog steeds te weinig. Nog een paar spacers, wat meer downhaul en iets meer lattenspanning, dan kan het volgende keer nog wat harder..

1e keer met de JP45 speed, goed bevallen ook later toen de wind minder werd hield ik hem aardig aan de praat.Ook nog met de crossfire 24 gevaren, ging ook prima.Positief allemaal behalve de tijden, heb paar goede vlagen laten lopen, eerst echt weten wat ik aan het board heb, dus geen risico's genomen in de toch beh chop.Denk voor mij met 5.5 en kleiner ik aan de JP 45 een top board heb ( nog bedankt J vd H).

Schitterende dag; harde wind, zonnetje erbij, en mede daardoor niet koud.

Van dit soort dagen kunnen er niet genoeg komen!

hmmm, redelijk gevaren...

toen we aankwamen was de wind nopes, veel regen wel gezellig staan kletsen. totdat de opklaringen kwamen gelijk mijn "nieuwe"6.3 erop gezet, wat een lekker zeil is dit zeg, stabiel en in de vlagen goed te houden (en vlagen waren er!!! soms zwaar overpowered) maar tussen de vlagen door mis ik wel de druk van de V8-en... dit zeil kakt eerder in, maar in de runs vele malen meer druk en makkelijker onder controle te houden!

Over de plank ben ik minder tevreden, vooral downwind in de chop icm de sl7 31.... erg 'spelerig' en ben vaak bang om de run in de chop al in te zetten omdat ik dan snel de controle verlies en het board zijn eigen leven gaat leiden?? misschien toch te groot in deze wind? met 63 breed?

al met al een leuke middag! toen ik weg ging begon hij wel serieus aan te trekken!

Bart, pak een 31er Choco ... perfecte combi met 6,3 en powered-up! Daarmee zal het board zondermeer een stuk rustiger en gecontroleerder worden. De SL7 is te hard waardoor het board onrustig wordt op hoge snelheid.

Helemaal niet koud, lekker zonnetje maar moeilijke omstandigheden veel chop. Ik was mijn trapese vergeten mee te nemen maar ik mocht er een lenen bij Telstar. Bedankt anders had ik onverichter zake weer naar huis kunnen gaan.

 

Vandaag een heerlijke surfdag gehad. Alles klopte! Als de rest van het jaar ook zo wordt, wordt het toppie smiley.

Alleen de armen verzuurde af en toe. Maar daar gaan we wat aan doen. Morgen hopen dat het beter gaat met de armen.

Was weer gezellig met John O op het water en aan de kant.

STARBOARD