gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Dennis Verschoor36.94
2Patrick Van Hoof36.64
3Reginald Gyselinck35.79
4Leon Dirks34.71
5Dirk Hacha34.55
6Roland de Wilt34.48
7Marcel Hooijmans33.88
8Patrick Miller33.52
9Gino Van Mieghem33.44
10Paul Van De Perre33.19
11Patrick Driesen33.09
12Wouter Liedenbaum32.92
13Martijn de Gouw31.54
14Pat Erauw31.16
15Jasper Kimenai28.3
16Philippe De Kort27.57

Twee keer overgetuigd maar stond elke keer met de verkeerde set op het water. Duurde dan weer even voordat de settings goed stonden. Met de beste wind stond ik ook 2 vinnen te verkopen. Lekker gevaren verder maar het wordt tijd dat alles weer eens op z'n plaats valt. Ook nog veel wier tegengekomen.

WAT EEN DAG!!!!

Heerlijk dag cool

Heerlijk gevaren vandaag.

Samen met , Leon , Wouter en ons nieuwe teamlid Dennis.

Dennis is een goeie aanwinst voor ons zb team.

Een gezellige gast en vaart ook focking hard, met Gaastra Vapor.

Kan ik nog wat van leren , hahhaha , maar ik ga hem het beter gijpen bij brengen.

 

Wat een dag Wat een dag.

was zeker gezellig,

was de 1e keer met de jp slalom 65, 7.1 er op en na paar rondjes kwam de snelheid er lekker in.

geweldig board alleen jammer dat jp van die kl%te voetbanden maakt, dikke blaren.

morgen ben ik er weer klaar voor.

 

Bit weird day cause in the morning had funural of Peter's mum and after that had to work for a few hours.. but decided to go for late afternoon session and it was also my first real session after more than a year of not surfing... Wind was not super strong so took the 7.0 and the JP59.  Need to find some settings and more experience with board and fin's but it feld ok.. And kinda nice that the wind was there all the time ;)  without waiting

Superdag!

Met 6.2 zat ik te klein voor de topspeeds, maar dat werd overgecompenseerd door de extra kms die ik daardoor kon varen.

En met als kers op de taart een gezellige apres-surf-aperitief met de dames in de MH van Kristien wink (aja die mannen bleven maar varen smiley)

Tania, nog een gelukkige verjaardag morgenyes

Nice slalom session at Herkingen. The waves were big in the middle of the lake. Tried a lot of different settings and fins. After a while I tried a run going outside and that felt a lot better. I have to get better with left feet in front. At the end of the day it became relax with just a couple of surfers. Nice to do some gybes. I heard Gino did a 200km+ session. I am tired after only 150km.

Ik hoop dat er ene de eerste dagen niet op internet kan, want dit was een werkelijk schitterende surfdag, zo van het soort dat bij de volgende te lang op voorhand ingeplande school/gezinsvakantie tot veel nagelbijterij aanleiding gaat geven... Bijwijlen pittige maar beschaafde wind- en watercondities. En zon !! 16° C !! Shorties alom ! Veel nieuw materiaal op het water... waarzo crisis ? Een handvol freestylers. En gedurende de hele dag, die voor sommigen waarschijnlijk vroeg begonnen is, want het ging harder waaien dan, is de fine fleur uit B en NL op het water af en aan verschenen, maar nooit te druk. Zelfs Roland uit het verre inlandse Luik, wiens verhalen ik altijd enigszins medelijdend lees, had gezien de gunstige weersvoorspellingen de binnenwateren even geruild voor een échte surfspot. En onze captain-van-het-team deed weer zijn intrede na lang ! En deed het verdomd niet onaardig, gezien een half jaar inactiviteit (maar ik was toch sneller héhé wink ).

En ikzelf dan... wat was me dat. Met een hervonden energie na een banale kleine gebitsingreep voelde ik me vandaag weer 30.
(beste mensen, voor wie dit leest: de gezondheid begint in de mond. Kent u iemand met een chronische ziekte - gelijk de welke - begin dan zsm grondig studiewerk op internet over gebit en gezondheid, en ontdek hoe tandartsen ons ziek maken en zelfs vergiftigen met hun standaard behandelingen).
 
Maar goed. Ik had dus een bodemloze energie, jaren geleden. Omdat ik van kleine plankjes hou eerst met de Falcon Speed het water op, maar toen B-52 dat in de smiezen kreeg vloog ik met een vriendschappelijke uitbrander van het water om te wisselen met de pas gekochte Falcon 85, en toen begon de pret pas. Na wat persoonlijke instructies en tips van onze Belgische all-time speed kampioen (waarvoor een dikke dankuwel!), gingen de snelheden gezwind de hoogte in en scherpten de gijpen zich aan. Blijkbaar heb ik tegen de 100 km gevaren, wat op de 500m langer strip betekent : minstens 150x gegijpt. Welnu, ik kan me er maar een tiental herinneren die mislukt zijn, waarvan 3 "ernstig" (zeil langs de verkeerde kant en geen voet aan grond). En zoals gebruikelijk laatst in de avg, maar wel 2e op de alpha wink.  Ook toptips over zeiltrim en scherplopen (zeil vlakker maken -> minder druk op achterste voet en scherper lopen). Klopte als een bus !! This was serious stuff. Een fantastische training, en ik bleef maar gaan.
De Slingshots (bezit inmiddels de hele collectie) bevallen me uitstekend. Door hun schuinere voorkant ook heel effectief tegen vlokken wier, wat hier en daar ronddreef. De eerste rakken met Caspar Speed bleef er regelmatig wier aan hangen. Best wel af en toe  heftige spinout met de SS, maar dat is eerder te zien als signaal dat je on the edge vaart en dat er iets niet goed zit met gewichtsverdeling, druk etc.
Vele ribbelruns later bleven we met zijn 3tjes over op de strip, ruimte zat dus, en was amper 20u ! (bedankt aan Wouter om mijn gebroken zeillat op te merken trouwens) Nog een tijdje pak-Gino gespeeld, maar hij was me altijd te snel af. Grave B-52 laydown gibes gezien ook. En wat is er fijner dan in de laaghangende zon een inkomend motorend zeiljacht tegen 55 voorbij te gaan en dan nog een collegiale groet te krijgen van de schipper, vooraleer je in een slingshot afschiet 10m voor zijn boeg...
Morgen weer een dag !
 
ps. dienstmededeling  de witharige 4.7 surfdame met wie ik even een leuk gesprekje had op de kant mag, indien niet samenwonend, gehuwd of anderszins geëngageerd, altijd gewoon mijn naam in de telefoongids opzoeken heartwink

Eerste sessie sinds 17/11/2012... :-(.  Na een uur complete verzuring in onderarmen dus we weten wat we de komende weken/maanden moeten doen : surfen  :-) !!

The wind went up and down. But a beautifull day: no rain and a little sunshine.

@Pat:

Jij speelt dus niet alleen graag "pak Gino", maar ook graag "pak Gino zijn vrouw" laughcheekydevil

(in de veronderstelling dat die witharige dame Kristien is wink)

Nog maar tweede surfdag van het jaar en dat liet zich voelen. Veel te snel last van verzuurde onderarmen... en dus verplichte rustpauzes moeten inlassen om niet hard op de bek te moeten gaan door controleverlies.

Wat te laat aangekomen om de beste wind te hebben maar niet getreurd. Was gewoon een superdagje. Veel te druk op de strip om snelle runs te kunnen zetten, maar was een gezellige drukte, iedereen genoot zichtbaar van de relaxe en mooie condities.

Eerste keer met de Pryde Evo 5 7.0 en na even trimmen voelde het gewoon perfect :-)

Samen met de vertrouwde Falcon 89 een supercombo, snel en easy... graag nog snel van die dagen :-)

one board, one fin, one sail, the whole day the same combo.

Again the Falcon 89 prouved his quality and again the new Sonntag GPS 5 was magic, great control, easy to sail.

most of the time i had the smallest combo of allcool

Today i had i mission, getting a good alpha for the team and was focust on it and with succes, nearly a pr

 

Het was een Nederlandse ..... surprise?

Sorry for posting this late, a bit busy at the moment....

It was a quick dicision to put some stuff in the car for the two days a spend in zeeland. I wasn't sure if I had enough time, but yes I was able to catch this wonderful session.

Had a lot of fun with the belgian and dutch people, thanks!

My speeds are not really good, I couldn't get the speeds out of the board, it was a bit stucked on the water. I could have used the 54cm easily, and I think this would have been faster, but this board was in germany...after some testing I had really a lot of power in my sail, but the board speed didn't went up. I have used this combination on choppy water and there it was perfect. I think for flat water I need a harder and longer fin to get the board flying.
Next time :)

NEILPRYDE