gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Sander van Huizen32.96
2Robert Seinen31.05
3Edwin Harteveld30.4
4Edwin Littooij29.13
5John Overmeer29.02
6Mark Baakman28.87
7Niels den Oude27.63
8Ton Nipshagen27.24
9John Boellaard27.22
10Jan Hattuma27.08
11Iwan van Bussel27.01
12Tjerk Baan Hofman26.45

was weer een leuke middag

Verwachte vlagerige wind. Toch even gegaan en lekker wat kunnen surfen cool. Omdat de wind of aan of uit zou zijn, klein setje gepakt. De FF89 is toch iets relaxter om te kunnen dobberen, de FF79 zakt net wat te ver het water in blush.

Mag nu ook wel een keer wat warmer worden. Tjemig, in/net voor de bui, ik denk iets van 8gr en kouwuh klauwuh indecision

 

Weer en omstandigheden:

vlagerig en minimaal af en toe, bovendien was het water iets te ondiep voor de 45 cm vin;

Het surfen;

Eindelijk na zoveel maanden de 9.6 eens lekker uitgelaten, samen met de 84 (ook voor het eerst) en de geleende BPF van Surfcenter.nl; was een lekker dagje; als het boardje eenmaal losloopt zie je snel de snelheden oplopen; max display 63,5 km/u

Maar door de korte vlagen waren goede runs net zo zeldzaam als topless vrouwen vandaag, hahahah

De oude lichtweer vd Berg slalom weer eens gepakt, viel alleszins mee.

De wind viel wat tegen maar toch nog even kunnen varen vandaag. M'n Isonic 117W met de EVO 5 8,6 liep al iets beter en de EVO 5 voelt super en in de wind gaten genoeg druk om door te planeren. (Handmatige posten weer hmmmm)

Handmatige post: Kaartje vergeten erin te doen.. Lastig windje vandaag. Hele korte vlagen. Voor het eerst met de MxR Katana 40. Eerste indruk is helemaal top. Boardje ligt hoger en vlakker op het water en vaart ook upwind een stuk beter. Trim van het setje is (eindelijk) op orde. Dus nu moeten de komende sessie de snelheden ook maar eens wat omhoog gaan. Ongeloofelijk trouwens hoe hard sommigen kunnen gaan in dit soort omstandigheden!

Weer een dagje surfen eraan geknoopt. Korte sessie met de Manta69 en EVOii 8.6. Even lekker een uurtje gesurft. De combi loopt op het vlakke water uitstekend. Ik moet wel beter upwind leren gaan, want zelfs met de 42 duurde het nog een eeuw. Wind was ook wel flink ingekakt.

jaaaa weer lekker kunnen planeeren.

ging lekker hoop op morgen weer zon dag.

Beetje laat gearriveerd, regen, koud en veel dobberen. Morgen hopelijk beter

Later aankomst is overigens geen reden voor de matige snelheden, ik zie dat Sander tegen slutingstijd drie van ziijn 5 runs neerzette.

Hij komt toch van een andere surfplaneet.

Een paar vlaagjes kunnen pikken, helaas zag ik een paar keer de mooie hardere vlagen voor mij langs gaan, en kon ik er niet op tijd bij zijn, tis verrekte lastig om de Seinenvlaag weer te pakken te krijgen.

Na aardig wat schuurwerk aan de trailing edge van de vin, doet ie het nu goed, hij floot gelukkig niet meer. De vin laat het board lekker los lopen, heb er tot nu toe nog geen moment mee gehad dat het board eruit vliegt, de vin geeft enorm veel vertrouwen, ga nu ook eigenlijk blindelings downwind in de chop en vaargeul, zonder dat de vin ook maar een kik geeft, GEWELDIG!

Korte sessie, met nog kramme spiertjes van gisteren,

ging niet helemaal lekker

LOFTSAILS