gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Dennis Verschoor37.84
2Reginald Gyselinck37.78
3Alex van der Meer37.77
4Stefan Brouwers37.75
5Gino Van Mieghem37.61
6Marco Bal36.44
7Dennis Klaaijsen36.24
8Tim Aerts35.57
9Jacques Pellen35.53
10Frank Vanderhaeghen35.52
11Pieter Stigter35.01
12Vincent Valkenaers34.98
13Kurt Van Holderbeke34.79
14Xavier Pauwels34.32
15Paul Van De Perre34.21
16Marco Smeele33.36
17Tim Laureyns33.22
18Willy Wels33.21
19Harry Bol32.62
20Frank Langhorst32.61
21Johan Lemmens32.58
22Bart van den Boogaart32.13
23Koen van der Avoort32.04
24John Schilperoort31.73
25Koen Cooman31.57
26JeanPierre de Waard31.53
27Etienne Gelderland30.42
28Patrick Crombé29.95
29Richard van Dijk27.03
30Kristien De Jaeck25.03
31Louis Pas23.32

Early afternoon session. The last 5 minutes of my session the wind was increasing and I did my best run (the last one was the fastest). First time with this sail (2012 6.4 Vapor), I bought it new this year, downhaul spot on. Very nice and stabil. Also the mXr24 UFO wide feels very safe. Not slippery, spin outs or that kind of things. Also building up speed was very liniar while it was gusty. Good session, I hoped I could surf all day than my speeds would have been much higher.

Wind te haaks en erg vlagerig, wel meer dan voorspeld. De Sonntag GPS-5 23 lijkt me te groot voor deze board/zeil combi. Ik had gehoopt op hogere snelheden.

Thanks aan Jo om mij te komen oppikken !

Het was dan misschien wel geen superdag, maar toch mooi meegenomen.

2e keer Zonnemaire

Vandaag de eerste sessie met een harde ZW-er. Had er goede hoop op dat het een goede sessie zou worden maar zoals de ervaring leert is de eerste hardweer sessie altijd een teleurstelling. Zo ook deze!

Afgesproken met surfmaatje Frank Lankhorst om een op Zonnemaire (Grevelingen) te varen (zie foto eerder op Facebook). Dit is een mooie spot vergelijkbaar met Ouddorp Haven en goed voor ZW richtingen (richting vandaag tussen 230 en 240 graden). De spot ligt echt in de middle of nowhere naast een jachthaven. Je vaart er langs stenen dammetjes en hebt met ZW wat minder last van wier. Wel al kwallen gezien (alleen in het water niet erop wink).

Zoals al eerder vermeld ging het niet lekker. Een goede run gemaakt met rechts voor en dat voelde goed. Echter met links voor heb ik moeite om mijn achterste voet in de voetband te proppen. Hierdoor loop je vaak ongewild hoogte en dreig je op zo'n spot als vandaag al heel snel tegen de stenen dam aan te varen. Niet prettig en dat gaat tussen je oren zitten. Daarnaast had ik voor de 6.3 gekozen en dat had beter een 5.6 kunnen zijn met een kleiner vinnetje. Jammer, niet gelukt en dus snel weer naar de kant op gemakkie inpakken en weer naar huis. Totaal 8km gevaren en een keer een goede run van 63km per uur gemaakt.

Ach volgende keer beter!

ps: ga deze spot zeker eens proberen met wat minder wind zodat we er mooie lange rakken kunnen maken. Frank had zelfde idee en we kunnen er ook mooie plaatje maken.

 

Voor het eerst op Zonnemaire, en voor het eerst sinds lange tijd weer met klein spul. Even wennen dus, maar er lekker gevaren, ook al waren de vlag wel erruug hard. Ga hier zeker vaker heen. Topspot!

Bij het begin (1200) bij de neus genomen door de wind. Bij aankomst stond er flink wind maar op de baan dipte hij regelmatig onder de 17 knopen (zo gind dit ongeveer een uur door). Met het gekozen setje leverde dit regelmatig een stukje zwemmen en klooien ==> wat flink wat energie vreet. Net over 13u trok de wind aan maar nog steeds vlagerig om rond 14u voluit te gaan met 27-38 k nopen op de baan. Nog een paar runnetjes getracht maar mijn vatje was geheel leeg => dat ik me niet meer durfde te laten schieten in de vlagen.

En weer zo'n heerlijke surfdag. Echt genieten!

lekkere sessie, beetje vlagerig. moeilijk om snelle runs te maken.

Was a nice day. Could try all my new gear.....Thanx Sjaakie for lending the C3 ss24. My top speed was pretty good, but couldn't make good runs.

Better luck next time

Net iets te laat aangekomen voor de beste wind. Toch heel tevreden dat ik er nog kon varen met de warpspeed en 5.7. Ik had al wat krachten verspeeld door eerstde spotcheck te gaan doen aan de plaat van waarde. Daar zat ik met de 6.8 te klein aan de bank, maar de weg naar de bank en terug koste toch wel wat krachten met het tegenwerkende getij.

 

Al bij al heeft zonnemaire, ondacht een ietwat vlagerige wind, m'n dagje goed gemaakt. zon en wind, en gezellig volk wat willen we nog meer :)

 

Van wat een topdag (had kunnen zijn) bijna naar flopdag.

Net te laat voor de beste wind aan de het water en daarna de rest van de tijd underpowerd gevaren, jammer, echt jammer.

Dan maar van prestatiemodus over geschakeld op amusemntmodus om mijn dag niet te laten vergallen door teleurstelling.

Zonde, staat iedereen met kleine zeiltjes en kleine speedboards te knallen bij aankomst. tuig ik op voor knallen, loop naar het water zakt de wind in om nooit echt meer krachtig genoeg terug te komen.

Spijtig.

Het wordt een mooie zomer

congratulations Koendevil

Dit was voor mij mijn eerste sessie met de GT-31. Wel erg leuk om zo je sessie terug te kunnen zien op de site. Rond 16:30uur aan gekomen en gevaren tot 20:00 samen met Koen, Arthur en JP. Nog heel evenmet de W54 gevaren maar daar was net teweinig wind voor na twee rakjes. Kortom een mooie namiddag sessie.

Nice wind and weather today. I was late for the best speed wind because the forecasted increase became a slow decrease.

The MXR fin is definately approved now! Very steady and relaxed even over chop, but it does need a lot of wind to get powered up. The sail I used for the second time now and it was spot on, very happy!

Topdagje op zonnemaire met heel wat gelijkgezinde;-))

 Avondsessie na het werk.

19.00 het water op,merendeel underpowerd maar toch lekker gevaren.

Afgesloten met vrienden en goeie Pekingeend.

Plan was to do some distance training for my next record attempt. Wind pickup so it became a speed / slalom session.

 

Sailed with the JP 50 in the beginning and the F2 SX 58 at the end.

 

beautifull day

Avondsessie. Helaas de beste wind gemist.....

Grotendeels underpowered gevaren, maar  zo af en toe een vlaagje kunnen pakken.

Nog wat Alphas geprobeerd, maar vaak viel ik stil na de gijp. Toch een verbetering van mijn PR.

Wel lekker in de shortarm kunnen surfen!

Na vorige wknd 3 dagen op zee, nu weer eens vlak water voor Gino wink

Mijn zeiltje wat klein gekozen, 3.7 heeft niks power angry

In de harde vlagen super, maar het plots stilvallen tussendoor...vermoeiend!

Veel leuke surfhelden bij elkaar was reuze!

Eindelijk nog eens een sessie met het kleinere spul smiley

Wel effe wennen in het begin.

Eerste keer met de NP RS Racing EVO5 5.8. Vanaf het begin superlekker gevoel bij het zeil... zie de volgende sessie met de evo5 al helemaal zitten wink

wat een geslaagde dag,mss wat vlagerig maar als je voor mijn kunnen 4 keer 70 p je scherm ziet staan, hoi hoi.Zo wil ik er nog veel veel maar . Twee maal met ufo gevaren twee maal 70 gezien. Geslaagde vin aankoop voor mij

Het was lekker druk maar wel gezellig druk !!!

eerste keer zonnemaire en we vonden het een toplocatie ... rond 15u op het water met de vrienden , gezien dit de eerste keer op een speedboardje( missile 66L )was en nieuwe spot zat ik met vlinders in de buik :-) , éénmaal op je boardje achter de dam veranderde de vlinders al gauw in een adrenalinestoot die aanbleef ......eerst begonnen met een 5.8 stealth en dan later nog een 6.3 blade opgetuigd , een 7.0 was achteraf beter geweest maar het lampje was toen al bijna uitfrown , de snelheid ging achteruit en het gypen vlotte ook niet meer ... dit smaakt naar meer ..... :-)  oja er stond iemand met een reuzelens fotos te nemen in de late middag , enig idee wie dit was ?? (vrouw van een surfer denk ik )    greetz xavier 

 

LOFTSAILS