gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Kees Heuvelman34.31
2Bart Hanekamp34.19
3Gijs van Driel32.63
4Jan Hattuma32.25
5Jurgen Verdurmen32.05
6Kees van Schaik31.54
7Rob Allersma31.29
8Adam Bakker31.19
9Aart Veerman31.1
10Jos Voormolen30.98
11Jan Goudbeek30.55
12John Overmeer30.46
13Edwin Roestenburg30.39
14Tjerk Baan Hofman29.9
15Kees Jaket29.79
16Jan Broekhuizen29.3
17Marcel Smit29.24
18Rene Stoel27.28
19Arno Neuteboom27.01

Al vroeg aanwezig samen met Gijs. Uurtje gevaren en toen kakte de wind in. Uurtje gewacht en op het punt gestaan om maar naar huis te gaan. De wind kwam gelukkig terug ... en goed ook! Stond met het setje voor het mooie net wat te groot / trim niet optimaal .. gewoon doorgegaan maar na een uurtje of wat ff naar de kant om 1cm meer downhaul te geven en de Falcon 79 te pakken. Tja, weer het water op, maar de wind was al flink afgenomen en na een paar rakken was het gebeurd. Al met al toch nog een aardige dag en 92 kilometertjes weggetikt :-)

Zoooo. was er al optijd, rond 9 uur en GEEN wind... John stond er al een tijdje en gaf ook aan dat het niet erg spannend was... toch maar ff gewacht en tegen 10 uur kwam de wind opzetten vanuit het west-zuid-west. Had gelukkig maar 1 setje bij me dus weinig keuze, achteraf blij dat ik het water ben opgegaan want heb toch nog bijna 50 km gevaren in ruim 1,5 uur! met toch nog weer een ruime 65 max! Het water was redelijk vlak richting de kant en de hoogte was prima te doen! soms een wierveldje waardoor je echt afgeremd werd of in spin out belandde!

Al met al een heerlijke ochtend met goede wind (blij dat ik toch nog ff gebleven was!)

Waterstand was goed, met rechte vin gevaren. yes  Windvlagen soms net iets te hard waardoor ik de 7.8 niet dicht durfde te trekken. Kou viel mee. Veel gezelligheid weer op de kant met de echte diehards smiley

Aardige ochtend met mooi weer en zomerpeil. Geen last van wier dus, wel van weinig wind. Korte vlaagjes zonder power.

Toch wel lekker gevaren.

Gevaren met North Ram F11 8.5 m2 en Lessacher Weed Speed 32cm.

 

Effe op het water geweest, wind niet veel bijzonders.

Al mijn kruit verschoten met de 133 en de 8,6m3. Verkeerde keuze, moeilijk in bedwang te houden, Kleinere set opgetuigd en daarmee lekker kunnen varen.

Vlagerig, maar verder wel lekker gevaren. Zonnetje erbij, water weer wat dieper en minder wier dus dikke prima!

In de vlagen was het boord wat te groot. sad

En het was weer gezelli in het water, aan de kant en bij Telstar. smiley

cool

ff gezellig ouwehoeren met elkaar , en heerlijk gevaren, @Horst yes

De wind had wat constanter gemogen. Lekker gevaren met Jan, Tjerk en Edwin. Jummie vuurwatertje: Aberlour; wordt je mooi warm van:)

Ochtend sessie slalom, heerlijk met lange rechte vin

Heerlijk surfdagje in de zon met Hollandse luchten. Gelukkig was er genoeg wind voor m'n 5.7 Het wordt nu tijd voor een nieuwe GT-31

Alleen op 't droge was het leuk en de moeite van het vroeg opstaan waard.

PRop grotere set. Liep als een trein vandaag. De Koncept trim wat veranderd (minder downhaul en outhaul).  Eindelijk blijft de Koncept  druk houden in run en bouwt de snelheid uit inplaats van inkakken. Blijft minder expolsief als bv de P7 ac1.

Op vlak water is de wide perfect. Met wat chop en ook upwind is het toch oppassen voor spinout.. Mastvoet iets naar voren en giek iets naar boven bracht verbetering. Wellicht maatje groter.

Drankje was weer top edwin.  Was weer fun met de boys van SS. :) 

Afiijn topdag. Had ik effe nodig. wink

 

was er vroeg bij maar dat was niet nodig. op gps 110 km gevaren de laatse met 7.6 en het geheime wapen van frans maar toen was de wind minimaal. was gezellig 

Netjes gevaren weer Gijs!

ps. verwijder je ff 1 van de 2 sessies? yes

Vanmiddag toch nog even lekker kunnen varen, wind liep er snel uit. Falcon 90 was met een rechte vin en gezien de hoge waterstand een betere keus geweest.Falcon 89 kwam te kort met deze wind.  

De beste wind was in de ochtend, die heb ik dus gemist maar er bleef s'middags nog genoeg over om lekker te kunnen surfen.
Kou viel mee, lekker zonnetje en een redelijk hoog waterpeil. Wel veel last van dikke wierpollen aan de kant, je struikelt er letterlijk over en je hebt ook garantie voor een paar (low speed) katapults door die krengen.
Ik had vooraf nog wat twijfels over vandaag maar achteraf gezien heb ik toch wel lekker gevaren.

tís gelukt armand weer wat geleerd.zal nu geen dubbele postingen meer doensmiley

Hahaha, Gijs, je bent een topper! yessmiley

SEVERNE