gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Gino Van Mieghem34.73
2Tom De Pauw33.91
3Marco Hermes32.2
4Dennis De Pauw31.3
5Patrick Driesen30.34
6Wouter Liedenbaum30.19
7Jeroen Jacobs30.06
8Pat Erauw29.64
9Paul Van De Perre29.59
10Edwin Harteveld27.32
11Patrick Van Mol24.88

Eerst 40 km goed gepowered gesurft met de  80 Li en 6.3 m². Deze combi werd wat te groot en daarom een kleiner zeil (5.6m²) en de 65 Li genomen. Eenmaal terug op't water viel de wind compleet weg. Spijtig!

Korte chop sessie.

De wind bleef in de zuidhoek hangen... en in plaats van aantrekken nam hij steeds verder af.

Meeste runs in de volle chop, zo ook de snelste... kon er slechts 2 langs de dam maken maar dat was ook nix.

vee te weinig wind, alleen bij buien, welke flinke onweer bevatten; was weer een sessie om snel te vergeten.

12°C (!). Rond half 3 gearriveerd, alwaar de eerste "shift" grotendeels van het water kwam. Alleen 2 buitenmaatse zelfaangedreven sleurhutten verrieden wie er nog op het water zat :), en Dirk H liep zich aangekleed warm te lopen, setjes naar de startplaats te brengen maar is uiteindelijk nooit op het water geweest.
Zo goed als geen wind, flauw zonnetje, maar in het ZW kleurde de hemel torenhoog dreigend donkergrijs, en algauw kwam een regengordijn snel naderbij van aan de overkant van het meer. In de aanwakkerende wind vóór deze bui dan het meer opgestoken schuin naar links buiten, en dit bleek achteraf tevens de snelste run... het water stond nog nl. helemaal in vlakke rusttoestand dus nog niet opnieuw opgezweept door de weer opkomende wind. Bijzondere paar minuten.
Toen binnengevlucht want donder en bliksem braken dra vlak boven onze hoofden los. Terwijl dit onweder recht over Herkingen heendreef probeerde ik me de consignes ivm. Wat Te Doen Bij Bliksem Als U Zich In Het Water Bevindt te herinneren, maar kwam er niet op. Goed bukken zeker ? (de waarheid is: hurken in een vlakte is OK, maar wel zo snel mogelijk uit het water, geen natte voorwerpen aanraken, minstens 3m van elkaar blijven, niet naast hoge voorwerpen gaan staan, zeker niet op een surfplank, want veel kans dat je lichaam meer geleidt dan de mast. Dirk had dus gewoon gelijk, het was te link).
Na dit onweder vervolg van de sessie, nog gauw enkele runs vóór de naderende bliksem van het volgende onweder mikken, en dan net op tijd in een monstervlaag weer binnen. Met Gino in een naar schatting 45-50kts stormpje aan de kant in het water staand de spullen zo goed mogelijk bij elkaar gehouden. Regen en schuim vlogen horizontaal langs. Het gebulder van de wind in de masten was van een heel andere toonsoort dan normaal.
Na een kwartier brak de hemel in het ZW schitterend goud-geel open, en kon de sessie weer verdergaan in de ondergaande zon. Echter heel rukkerig windje, en weer te Z geschift voor het dammetje. En toen was het donker. 

Hewel, waar zitten die alpha-mannen ?? Tom? Gino ? devil

I could only do 1 good run.
The conditions and the weather were very bad but had some fun.

I am really loving this board-sail-fin combo !

First "speedtest" of the Elix Small 100 liter.

Always fully under control ;-)

It was cold, very cold.

T.

We zijn weer vertrokken voor een nieuw jaar en wat een sessie surprise we hebben alles gehad wind, gene wind, heel veel wind, regen, hagel, bliksem maar toch veel fun gehad.

Eerste keer met mijn nieuwe Falcon89 echt super meegevallen daar gaan we nog veel plezier aan belevensmiley

Hier ben ik Patdevil

Maar een run of 2 gedaan.

Zeil te klein enz......

Dag om snel te vergeten

Je moet niet vragen hoe snel ik door mijn bocht draai, want mijn basissnelheid is maar niks wink.

SEVERNE