gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Alain De Gendt39.42
2Edwin Harteveld38.39
3Joeri de la Ruelle37.91
4Marco Hermes37.44
5Leon Dirks36.52
6Dirk Hacha35.81
7Gerwin Slingerland35.43
8Patrick Driesen33.75
9Pat Erauw32.97
10Yves Wynen31.17
11Marc Segers30.92
12Dirk Hacha30.74

No Guts, No Glory !

Toch na lang twijfelen voor 5 runs gegaan en dan nach hause, de regen was gelukkig voor in de auto.

A hattrick! 3 super sessions in 1 week. I was not yet fully recovered from the other sessions, so I was in doubt to go sailing today, I'm so glad I forgot about my sour arms and legs and went for it! No pain, no gain.

It was pretty gusty. I took only 1,5 kg of lead, that should have been a bit more to deal with the gusts. 2 times I got blown of the board because I didn't have the power and weight to press it down while going over the chop. Nevertheless I'm pretty happy with a max of 42,32 kts or 78,37km/u. I used my big speedboard so I'm stoked with these speeds.

 

Moeizame sessie...

De wind was al flink ingekakt toen ik aankwam en had dus ook vaak niet genoeg power in de runs...

Wel moest ik er keihard voor werken vandaag zonder een bevredigend resultaat...

Na 2 super sessies gehad te hebben met dit zeil en deze mast, nu dan toch weer 1 waarin ik het zeil niet tot rust kreeg...????  Net als de eerste keer met dit zeil...???

leuke sesie  met een beetje vanalles   in het begin speed naar binnen   in het midden haaks op het einde speed naar buiten   in het begin zeer harde wind en zeer moeilijk om aan de dam te graken door de golven  men moest ver door varen  draaien  en dan scherp naar de dam in  mmoeilijke omstandigheden  alain  had er press iets minder last van dan ik :d)   bliju met de rezults   en de tweede sesie van het jaar is een feit

 happy  met de eerste  en hopelijk niet laatste 70 plus avg van 2014cool

lekker begin van het jaar pr max 70,66, eindelijk over de 70.....   . pr 5 x 10 sec zat er aan te komen jammer dat de wind al gauw minder werd. volgende keer gaat het gebeuren.   

wat laat aangekomen door een uitgelopejn vergadering, hoorde ik dat de ZW wind reeds hard is geweest en gedraaid was naar W. er stond nog een aardig briesje zon20 a 25 knopen; op hoop van zegen toch maar 7 mtr gepakt met speedboard en tijdens een regebui waarbij de wind naar WNW draaide de snelst run neer gezet; helaas was de win weersnel een stuk minder en draaide weer een beetje terug naar W. 

Heerlijk gesurft ondanks dat het koud aanvoelde. Een mooi begin va 2014 ;-)

Zeer fijne surfdag! Maar de snelheden bleven achterwege; In de voormiddag een volledig uur aan de kant gestaan omdat het voor mijn gewicht (75 kg) en de 5.6 m² TE HARD waaide. Enkel de zware jongens en goede surfers (Alain en Joeri) bleven vlotjes doorsurfen!!! Petje af. 
Toen de wind een beetje minder werd terug vertrokken maar ondanks het feit dat alles zeer goed en snel aanvoelde, kreeg ik er helemaal geen snelheid in. Blijkbaar doe ik iets fundamenteels fout wanneer ik mijn runs maak. Verkeerde voetendruk? Te veel op mijn armen trekken? Wie zal het zeggen! Misschien komt de openbaring ooit wel eens....Desalnietemin toch 60 km goed gevaren en zeer goede Alpha's gedaan. Want mijn gijpjes lukten allemaal. Geen enkele keer moeten waterstarten. Das toch ook al iets niet? 

Deze sessie continu achter de feiten aangehold.

Toen ik aankwam was het nog zeer stevig aan het waaien uit een perfect ruime hoek.

Toen ik op het water kwam was mijn combi Missile S + 5.6 voor mij bijna niet planeerbaar.

For the record 5 x over en weer gevaren en dan terug naar de kant voor groter board en zeil.

PR time @ Herkingen ! (als je het daar niet kan, waar dan wel hé...)

- minstens 5 runs boven de 60
- 5x 10s 60,52 -> 61,06 (2e verbetering in enkele weken)
- 2s 63,88 -> 64,49 (target voor 2014 65/u komt aardig dichterbij)
- 10s max 61 -> 61,93

Met coach Dirk de namiddag/avond shift gedeeld tot we nog met z'n 2tjes het licht uitdeden. Goeie windcondities, draaide doorheen de namiddag van WZW naar WNW, runs waren dus uiteindelijk naar buiten toe en dat geeft het vlakste water blijkt toch weer. Twijfelweer tussen regen en droog, wat dus een aan en af van lekker vette pre-regenbuivlagen gaf.

Het ging allemaal als vanzelf. Lekker op dreef komen in supervlak water vlak naast het dammetje, lift zoeken, dan vanaf halverwege licht ruim gaan. Alleen wens je dat de strip wat langer zou zijn...

Uiteindelijk blijkt dat ik om PR's te verbeteren toch met moderner materiaal zal moeten varen dan mijn geliefkoosde 245x42 zwarte carbon naald van 1989 met US-box wavevin. Die geeft immers geen lift, mastvoet te ver naar voor, ronde rails, zodat je met moderne slingshot technieken daar niet echt meer uit kan puren, en veilig is het ook al niet, zie "Masters of Speed" op Youtube, dat soort toestanden...

Thanks Dirk voor de vaartips (de 500m heb ik niet kunnen verbeteren blijkbaar), thanks Benjamin (om de weg te wijzen sinds medio 2012), thanks Ben van der Steen (vin is gesigneerd door hem)

2de deel van de dag.

Hopend mijn dag nog wat goed te maken door wat halve wind te freeriden en te gijpen, met goede moed en met stilaan mijn favoriete setje het water op.

De wind was gelukkig niet verder afgenomen zodat het met 6.3 aangenaam varen was.

Hij was echter verder doorgedraaid zodat het moeilijk was om halve wind langs het dammetje terug te komen.

In tegenstelling tot Pat D bijna elke gijp het water in.....buiten 1 dan....blijkt tot mijn verbazing de snelste gijp van de dag, niet te doensmiley.

Verder samen met Pat E (de rest was al vertrokken, dus plaats genoeg) nog wat runnetjes naar buiten gezet. Dat blijft natuurlijk de max, surfen op Herkingen met die richting.

Tot (nogeens) mijn verbazing werd het nog mijn snelste AVG ooit op een 90-96 liter board. Onwaarschijnlijk veelzijdig boardje die All Ride. Turbo Boosts, Black Machines en andere JP Slaloms liggen van de tabellen.

In het duister wegens de nog verder doorgedraaide wind nog een zwemmeke moeten doen om binnen te geraken, en samen met Pat E het licht uitgedaan.

Al bij al hebben we ons nog best goed geamuseerd.yes

Dirk alphamaster ! Wie had dat ooit gedacht !! Congrats yes

Hey Pat, goe gedaan!

Weer een paar Belgische lichtgewichten voorbij gestoken op de ranking, volgens mij yes

Pat, proficiat met je PR's. Je zult nog lang op de tabel met nieuwe PR's staan nu! Geniet ervan!

SEVERNE