gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Jacques van der Hout40.81
2Peter Volwater39.29
3Reginald Gyselinck38.14
4Joeri de la Ruelle37.69
5Patrick Van Hoof37.56
6Leon Dirks36.74
7Paul Lampaert36.53
8Marco Bal36.52
9Tom De Pauw35.8
10Andre Hoogendam34.76
11Kurt Van Holderbeke34.58
12Paul Van De Perre34.46
13Patrick Depoorter33.93
14Joren Boons33.88
15Patrick Driesen33.73
16Bert Hoekzema33.68
17Frank Langhorst33.23
18Jeroen Jacobs32.7
19Fleurus Jocelyn32.26
20Dennis De Pauw32.17
21Pat Erauw30.3
22Marc van Gool28.59
23Yves Wynen27.51
24Martijn de Lepper26.67

Lekker gaan waven in Herkingen, 1 rakje langs het dammetje gedaan, dat scheelt toch 7 km/uur. Dus voor de mannen met ruim 2 meter groter ... ik schat nog eens 20 km/uur erbij, rond de 80 km/uur max.

Maar spelen in 1 meter golven met de combat : zalig ! Na 40 km was het beste er al af bij mij, april is goed gestart met 3/3 dagen surfen.

 

En gisteren 22 graden max, vandaag 11 graden max.

En gisteren 8.5 zeil, vandaag 4.7 ... Zo gaat dat in de Lage Landen :-)

herkingen strand met yves paar rakjes op strip

Lekker gevaren :)

Not my day

Mooi middagje! Lekker halve wind langs het dammetje knallen en als de drukte het toeliet een mooie downwindrun. Voor het eerst met de BPF RS 32 gevaren en meteen een set-record, dus zeer tevreden. Was lekker zonnig en het water is al niet koud meer. En gezellig op de kant, dus wat wil je nog meer.

Last session was 5 march, so almost 5 weeks not on the water;-(.

Today finally some wind but not so much time, did a short session in between dealer visits. Nice Peter V showed up, alsways good to compare speeds sailing with new equipment with somebody from a high level. Not unhappy with the results, forgot to take the asy Z fin with me, course was perfect for it and it would add 2km on average i guess. 

6.3 was te groot. Helaas nog niet een kleiner maatje in mijn bezit.

Erg tevreden van dit gespendeerd dagje congé.

Qua speed  liepen mijn snelheden niet ver uit elkaar, maar heb toch ook wat vinnen en een ander boardje kunnen testen.

De Sonntag vinnen van Pat (waarvoor dank voor het uitlenen yes)  vond ik erg lekker varen met veel controle. Denk er aan om er ook wat aan te schaffen.

Heb ook even gevaren met de CA50  van Joeri en dit leverde mij toch de tweede snelste run op van die dag. thx joeri smiley

Voor de rest erg voorzichtig gevaren om er terug wat in te komen, ..laat de volgende surfdagjes nu maar komen wink

Mooie dag, wel een beetje koud ijdens het optuigen, maar op het water niks koud, het water is ook niet meer koud. Eerste 20 km met de W-53, daarna verder gedaan met de F-91. Blijkbaar de beste wind gemist, maar het was er niet minder leuk om.

Ik wordt vriendjes met de W-53, dikke Pr op @500! (Derde keer dit jaar) Speed ging niet zo best, maar dit maakt alles goed yes smiley Volgende keer met 7.0 op de W-53 proberen.

Leuke wind op Herkingen en veel speeders, maar ik vond het al bij al veilig omdat iedereeen in dezelfde richting runs zette en er geen freestylers tussen zaten.

Speedboard had perfekt gekund, maar aangezien ik voor mijzelf besloten heb om de nadruk meer op de funfactor te leggen dit jaar en minder op pure topspeed en de gelegenheid mij ideaal leek om een eerste keer met mijn F2 SX 58 Silberpfeil te speren, gekozen om heel de dag met dit board te varen.

En ja het beviel mij enorm. 144 km achter het dammetje, dat betekend heel wat gijpjes draaien op zo'n kort baantje. Maar dat doet de Silberpfeil gewoon met een verbluffende gemak en met super veel controle (net als zijn grote broer de SX69 in Racing uitvoering dan).

Een geslaagde fun sport sessie voor mij. Zo mogen er nog volgen.

Could be worse ;-) Very good after work session. Timing was right, spot was right, rig was right. Started from the Gdam and went upwind to the dam at Herkingen. Grevelingen at its best!

zalig dagje vandaag  setje liep als de brandweer  alles stond goed

eerste keer met de mxr ufo wide 26 onder de  ca50 en dammm dat is een zalige combie

er stond 75 .35 op de displai   waar er nu 73.13 van over schiet   des al niet te min ben ik blij en al zeker met een vette pr op de alpha   van 44.11 naar 45.42

ik ben blij als ik zo naar het lijstje kijk  super dagje  veel volk  maar nooit probs  enkel een zeer nipte  pasage  gehad   damm dat was close  :d)    het laatste deel van de dag wel de falcon 89 met een select 28 gevaren  zelfde zeil   wind was wat afgenomen 

lekker geknald met de team captin tot bijna de laatste  op het water    en een mooie 93 km op de teller   en kurt zelfs 140

we kregen er geen genoeg van  tot de baterijrn  op waren

moe maar voldaan 

Ik denk dat ik er gerust in mag zijn dat ik mijn energie terug heb... PR day op de afstand : 120km op GPS, blijven nog 107km van over na upload. Een lange dag op Herkingen. Comfortabel aanschurken tegen mijn glazen plafond van 55 avg en 60 2 sec max.

Helaas was ik de beste bak wind kwijt gespeeld door geknoei op het droge met mijn recent aangeschafte gebruikte 6.3 Challenger, waarvan de vorige eigenaar me had vermeld dat sommige latten mogelijk hersteld en/of vervangen waren. Helaas bleek dit het geval met de belangrijkste profielbepalende lat op giekhoogte. Die schoof gewoon in elkaar bij het aandraaien van de spanner. De kop van de lat was ook splinterig en niet met tape omwikkeld, wat me deed vermoeden dat dit een van de herstelde latten moest zijn. Werd achteraf door de vorige eigenaar bevestigd, met excuses erbij. Zeil was helaas onbruikbaar door de vele plooien. Een uur kwijtgeraakt met dit te troubleshooten. Not fun. Gelukkig nog de 5.7 bij, en het daarmee moeten doen. Aan en bij halve wind goed gepowered - ondanks een niet herstelde gebroken lat - maar naar het einde toe had een 6.3 toch wel ideaal geweest.

Voor het eerst deftig de homemade US-box C3 Slingshot lookalike kunnen varen op mijn Black Beauty. Geeft dus geen krimp. Niks spinout, een beetje lift, heel stabiel gevoel downwind, en hoogte lopen prima met de achterste voet niet in de voetband (de configuratie bij zo'n oud board is natuurlijk helemaal anders kwa afstand tussen vin, tail en banden). Hiermee 60 km gevaren en ook een alpha van 41 neergezet. Paar mislukte gijpjes maar.

Op een niet meer zo drukke strip een uurtje of zo rondjes gedraaid met Kurt en Joeri... ik moest helaas in de rechte rakken altijd wat prijsgeven, maar in de bochten kon ik Kurt precies toch goed bijhouden. wink Sympathieke knapen trouwens, die O-spotters, kan het er goed mee vinden. Posten tenminste altijd yes, en vrijgevig met goeie raad. 

Daarna op mijn eentje tot zonsondergang nog 60km op dat andere droomboard-voor-het-leven, de FF85 2011 + Crossfire 29. Hiermee waren de snelste alpha en 2sec max gevaren, maar scheelde maar een paar tienden. En toen was de wind echt op.

Wat de alpha betreft: de heren van der Hout & Volwater hebben vandaag hun beste beentje voorgezet, maar nog niet genoeg om me van plaats 1 van de Evaluated Ranking Alpha te stoten cool.  Dit mooie liedje zal natuurlijk niet meer lang duren, dit is gewoon een misstand, maar ik ben ermee in mijn nopjes zolang het duurt. Ik vraag me nog altijd af hoe het eigenlijk mogelijk is. Als ik de dagresultaten in Excel zet, en de verhouding alpha/avg neem, sta ik ook ruim eerst met 74%... , de volgende heeft 70%... ? Ook zo voor alle andere verhoudingen alpha/... Dit zegt toch iets over hoe snel ik door de bocht ga ? Alle toelichting welkom.

Zalige sessie! Goede wind, veel buddies en af en toe zon. Zo mogen er meer komen. 

En een hoop PR's.

Ik ben content! 

 

First time with the 7.0 RB 2014. Extension on 41.5 cm. SDM 4.30 mast. Fin felt a bit too big, could not get the set in second gear. Sail could have been smaller but it was a nice session. Leon great job with your alpha! I could not do one descent alpha but still the 42.88 suprises me a bit.

Aan Pat Erauw: Hoe snel je door de bocht gaat kan je zien, als je naar je minimum snelheid in de bocht kijkt :)

 

 

Altijd een voltreffer, varen met de Falcon 79. Een board dat het in de meest uiteenlopende omstandigheden super doet smiley

Combo met NP Racing EVO5 6.4 werkt echt geweldig goed, wat een mooie dag...

Erg druk in Herkingen, maar toch superdagje  smiley

TRIBAL