gps-speedsurfing
Results of the day
 
1Peter van Dijk39.68
2Reginald Gyselinck38.65
3Roland de Wilt38.65
4Dennis Verschoor38.59
5Dirk Hacha38.03
6Johan Gelauff37.95
7Edwin Harteveld37.89
8Marco Stummel37.11
9Edwin Harteveld36.96
10Marco Hermes36.65
11Marcel Hooijmans36.36
12Tim Aerts36.24
13Patrick Depoorter35.46
14Andre Lancel35.3
15Fer van der Plas35.16
16Gerwin Slingerland34.83
17Frank Vanderhaeghen34.25
18Marco Hermes34.23
19Andre Hoogendam33.99
20Bert Hoekzema33.62
21Jacques Pellen33.52
22Patrick Lievens33.37
23Herman Maes33.33

Zo eindelijk weer eens redelijke snelheden in een goed geplande vroege sessie.

Na de valpartij van vrijdag wou ik persé gaan varen en wel op dezelfde spot, kwestie van geen schrik te pakken. Gewoon varen in de voorspelde condities zou me deugd doen. Goed varen of niet zou geen rol spelen. Omdat het moederdag is en ik vanmiddag thuis wou zijn, ben ik om 5h uit bed geslopen, alles klaarmaken en ontbijten, om 8h was ik in Herkingen.

Bij aankomst stond er genoeg wind om de 5,6 op te tuigen, maar er kwam een ferme regenbui en daarna was de wind minder. 6,3 opgetuigd en buiten gezwommen. Wind zat zeer ruim, kon niet bij de dam blijven bij het buiten varen. De run naar binnen ging vanzelf, het was enkel wat te kort wink. Toen er 72 km/h op de display stond was ik zo content, beste snelheid die ik in Ned gevaren heb. Toen heb ik nog enkele rakjes gevaren, maar de drive was weg. De pijn in de ribbenkast motiveerde niet echt, maar het is vaarbaar, dat weet ik nu wel. Heb nog nooit zo'n korte sessie gedaan, maar beter zo, dan niet kunnen varen.

 

Patrick L. nog gezien, stom genoeg geen saluut gezegd toen ik wegreed, hoop dat je een mooie sessie gehad hebt.

PR 2s op Ned bodem

Pr 2s met 6,3m²

Setting mastvoet W-49

Mastvoet ietsje meer naar voren, tot tegen de voorste streep aan.

Settings voor de 6,3m²

verlenger: 6cm

giek: 188cm

eerst met de Mistral 112 gevaren om de pr voor dit boardje te verbeteren, dat is gelukt; max display 70,76 km/u, samen met een run van 69,1 km/u is dit weer naar een hogere niveau voor mijzelf gebracht, de truuk vd giek omlaag; (1.37 ivm 1.45 cm) werkte weer uitstekend, je kunt er veel beter naast hangen.. omdat ik het zeil vrij bol voer had ik power zat en ging en zowel aan de wind als ruime wind als een raket! Tenminste voor dit board dan, na 5 goede runs heb ik mijn speed 55 gepakt en gepost in de 2e sessie.

max display 75.02 km/u

2e sessie nadat ik de slalom 112 heb omgewisseld voor de speed 55 er proberen nog een lekkere sessie van te maken maar de wisselvallige wind icm een kleiner board maakte het toch wel moeilijk om snelle runs te maken; enerzijds moest je net een vlaag hebben, anderzijds zaten er ook flinke vlagen tussen, ik heb ervoor gekozen om vandaag een halve cm downhoal minder te geven en ik merkte dat mijn boardjes beter los liepen, tot zelfs een beetje ongecontroleerd ruime wind over de chop, maar dit bracht mij niet meer snelheid helaas...

Volgende keer toch weer wat meer downhoal en meer controle!

Vandaag ook beide boards uitgerust met een BPF RS 32 cm onder de speed 55 en een RS 42 onder slalom 112, ging heel goed onder de slalom, upload iets zenuwachtig onder de speed, nu had ik mijn zeil ook wel heel erg bol staan, maar goed ...viel toch op.

 

Weer een heerlijke dag!

Eind van de middag sessie: Lekker rustig op de baan (~6 man / vrouw). 6.2m2 was goed te doen maar kreeg maar geen snelle runs terwijl de piek snelheid wel aardig was. Had het idee dat de wind ook te haaks was. Thuis op de computer werd het duiderlijk waarom de 10s tegen viel: helft van de run was langs de dam en daar had ik te weinig aanvangssnelheid. En bij het afschieten kwam ik al vrij snel in de chop uit en had ik dus de tanden op elkaar moeten zetten om dan flink door te knallen. Heb me verder prima vermaakt, op naar de volgende sessie!!   

Three days in a row!

Landed my last jump with my ribs on the mast....

Was vandaag nog geen vriendje met de nieuwe mistral, slecht vertrekken, geen controle, niet gerust op het board. Hier is nog heel veel werk te doen. Vin keuze , trim, ik weet het eigenlijk ook nog niet goed. Wel jammer  Had er vandaag veel van verwacht.

Last real speedsession was on 8 june 2012 (Last year only 3-4 session wit big kit)... Finally back on the water on the AHD80 with proper wind.

Because of the first birthdayparty of my son, I only had 2 hours of time in the morning. 2 hours of rain, but with enough wind to get back the feeling of surfing with this small board.

Every run went faster and faster, but my 7th run got me my biggeste crash in years. I've lost all power in my hands (got soft IT-hands) and my sail just got blown out of my hands in the middle of the Herkingen speedstrip. Thank good for long trapeze lines that got unhooked. ;-)

Came out of the water with a big smile, because I loved the feeling again to be on the water and fight with nature. I have to say that the last 2 years, I lost the surf-stokness, but days like these just give you the adrenaline rush you need to survive the next office days. ;-)

 

 

 

 

 

 

 

laat aangekomen (nachtwerk wat slapen dus)

tegen 14.30 op het water.

dus de grote drukte was voorbij.

eerst leek de 5.6 wat te klein,maar ded trok terug wat aan.

Ha de misile XS moete menemen.

Tevreden geen enkele run onder 60 km per uur (top)

zeer leuke namidag (buiten de crash) scheur in neus (van board)

Vanmorgen redelijk vroeg aanwezig maar op dat moment was de wind wat minder dan verwacht. Mede door de regen maar besloten om even te wachten om keuze voor 6.4 of 5.8 te maken. Toch gekozen voor 5.8 en geen seconde spijt van gehad. Ondanks dat het lastiger leek om hogere snelheden te halen wel super constand gevaren en zeer content met de Z-speed. Vin geeft zoveel vertrouwen en voelt subliem aan.

Was wel close Dennis ;) en Dirk volgende keer ga ik lekker om je heen slalommen :)

Uiteindelijk super dag en weekend trouwens!!

Zelfde set als afgelopen vrijdag. Gemiddeld net iets sneller, al zag het er lang niet zo naar uit. Op een of andere manier, leek het regelmatig dat je voor je gevoel sneller ging dan de gps aangaf.

Maar dat mocht de pret niet drukken, was weer een lekker dagje op Herkingen.

 

geen pr's gevaren maar wel mijn 2de beste sessie ooit, wel veel moeten afstappen voor hartslag wat onder controle te houden....beetje op de limiet maar ging wel.

niet echt vlagen van betekenis kunnen meepakken, of ik zat te klein(was wel zo in begin 6.3 en de missile had gekund vandaag), maar zag niet echt zitten om te gaan wisselen.

jammer genoeg stond ik rond 15h op 1 na met nog 5 kiekens= freestylers op het water. dan maar gestopt had toch de indruk dat ik met dit materiaal niet meer kon forceren.

 

Toch blij dat ik het tripje gemaakt heb, niet teveel km gedaan maar so what een avg van bijna 62 km/h...lukt ook niet alle weken= mij toch niet.

ondertussen was ook bijna 2 jaar geleden dat ik nog eens met klein stuf kunnen varen had!laugh

Perfect doorslagje van eergisteren: so again slingshot time! (met eenmXr vin ;-)

Wind was ietsje minder dan vrijdag, dus de Loft 6.3 genomen. Op een haar na net niet (0.02kn of 0.04 km/h) mijn PR op 2s max gebroken. Wel ietsje sneller dan eergisteren, spijtig dat het overmorgen niet terug waait smiley, die 80 moet er toch eens aan.

Verder van smorgens vroeg al gezellig druk, maar de freestylers kwamen pas in de namiddag toen de meeste speeders van het water waren. Dat noem ik een goede afspraak.

Was me dat een verwenweekendje yes

Even op de SX gevaren tot de wind wat aantrok...

Lekkerste rakjes hiermee gevaren.

2e Sessie.

De missile was niet mijn board vandaag... stuiterde enorm en kreeg last van m'n nek en schouder...

Vond het arelaxed varen vandaag...

Was lekkere sessie , maar het kan harder.

Kon er vandaag geen snelheid in krijgen..

Was weer erg wennen op een speedboard.

Maar toch een lekker dagje.

Mooi vroeg richtingen Herkingen dachtten we. Totdat we hoorden dat er een aantal om 06.00 uur waren. ppfff.

Begonnen met de XF90, toen het lekker doorwaaide de XF80 maar gepakt, helaas was de wind vrij haaks.

After work sessie...

Toen ik aankwam nog net Peter en Roland tegen gekomen die op punt stonden naar huis te gaan. Omstandigheden waren naar het schijnt zowat hetzelfde als eergisteren. Terug 5.8 genomen maar de wind nam af en bij op het water komen voelde deze al snel iets te klein aan om goed aangepowerd runs te kunnen zetten. Wind is nog heel even toegenomen maar meer dan 1 a 2 goede runs zaten er niet in.

Was wel rustig, toen ik op het water kwam was alleen Dré nog aanwezig maar na een half uurtje hield die het ook voor bekeken. Nadien alleen nog wat gezelschap gehad van enkele freeriders.

Doordat de wind te zwak werd om nog weg te geraken met de Falcon Speed 51, besloten om over te stappen op de Fanatic Falcon 90 en wat alpha's te zetten... ook fun smiley

 

 

 

Snel weg daar het ging harder waaien en het was al erg link Alles door elkaar geen regels.  Was niet de enige die er last van had . 

Jacques, jij ging als enige upload vlak langs de dam waar de anderen hun down wind run probeerden uit te voeren, formeel heb je wel voorrang, maar dit gaf idd gevaarlijke omstandigheden. Volgens mij lag dit meer aan jou wijze van runs maken dan aan de rest,....ook al sta je in je recht
NEILPRYDE